Update - Rise of the Ronin wordt geweerd uit buurland van Japan

News
donderdag, 15 februari 2024 om 12:00
rise of the roninf1707837305
Veel liefhebbers van actievolle titels kijken uit naar de release van Rise of the Ronin. Maar Sony heeft laten weten dat de game niet gelanceerd wordt in een buurland van Japan.

Update - Release nooit gepland voor Zuid-Korea

In een nieuwe reactie aan IGN laat een woordvoerder van Sony weten dat Rise of the Ronin nooit gepland was om uit te komen in Zuid-Korea. Dat is wel opvallend, aangezien de game wel eerst te vinden was op de Koreaanse versie van de PlayStation Store.
Origineel bericht:
22 maart 2024 wordt een belangrijke dag voor gaming. Die dag komen namelijk Dragon’s Dogma 2, Princess Peach Showtime én Rise of the Ronin uit. Dat wordt dus een moeilijke keuze voor spelers die met meerdere of misschien zelfs alle drie de games aan de slag willen gaan.
Voor spelers uit Zuid-Korea wordt de keuze iets makkelijker gemaakt. Gisteren verdween Rise of the Ronin namelijk van de Koreaanse PlayStation Store en al het promotiemateriaal was verdwenen van het Koreaanse YouTube-kanaal van PlayStation. Er gisteren al speculaties dat de game dus niet zou uitkomen in het land en dat is nu bevestigd.
Volgens de Koreaanse site Ruliweb heeft Sony Interactive Entertainment Korea namelijk een verklaring uitgebracht waarin staat dat Rise of the Ronin niet fysiek of digitaal uitgebracht zal worden in het land.

Waarom slaat de game Zuid-Korea over?

Er wordt geen reden gegeven voor de beslissing, maar de kans is aanwezig dat Rise of the Ronin geweerd wordt door de regering. Uit een behind the scenes video, die een paar dagen geleden op YouTube is verschenen, laat game director Fumuhiko Yasuda weten dat de lessen en het leven van de Japanse filosoof Shoin Yoshida duidelijk aanwezig zal zijn in Rise of the Ronin.
Yoshida wordt alleen gezien als een zeer controversieel figuur in Zuid-Korea. De filosoof was namelijk één van de drijvende krachten als de Seikanron (in Korea de Jeonghanrok), een debat dat werd gevoerd door de Japanse Meiji-regering om Korea binnen te vallen. Korea werd uiteindelijk bezet door Japan tussen 1910 en 1945, waarin gruwelijke wandaden werden gepleegd en waar nooit officieel excuses voor zijn aangeboden.
Dit bericht is bijgewerkt op 15 februari 2024.

Populair Nieuws