PS5 UI wordt binnenkort getoond, zal 100% anders zijn

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 9:00
ps5 logof1578564319
Sony heeft onlangs het design van de PlayStation 5 laten zien, maar er is genoeg onbekend over de console. Zo weten we de prijs van de verschillende versies nog niet, maar kennen we ook de User Interface van de PS5 nog niet. Hoe gaat het menu van de console eruit zien? Binnenkort komt er een antwoord op die vraag, als we Sony mogen geloven.
Matt MacLaurin, vicepresident van UX Design bij PlayStation, kreeg via LinkedIn een vraag over de console. Een fan vroeg hem wat voor interface de PlayStation 5krijgt. Daarop antwoordde MacLaurin dat er binnenkort beelden komen van de user interface (UI) ofwel het menu van de console. Daarbij meldde hij dat het menu in ieder geval flink op de schop is gegaan en 100% anders is dan dat van de PlayStation 4. Als kers op de taart komt er een aantal andere concepten voorbij als we dan die eerste blik op het UI mogen werpen.

Ook special editions van de console onderweg?

MacLaurin antwoordde ook op een andere vraag van de fan. Toen de fan hem vroeg of de console ook in het zwart uitgebracht zal worden vertelde hij dat hij er zeker van is dat er voor iedereen wel een special edition zal zijn. Zelf hoopt hij op een Horizon: Forbidden West editie. Of dit een voorbode is van de zwarte versie vult de vicepresident van UX Design bij PlayStation niet in, maar het geeft hoop voor iedereen die de witte editie niet zo tof vindt.
De PlayStation 4 kent inmiddels allerlei special editions waarbij de kleur van de console aangepast is. Zo werd de zwarte kleur van het apparaat voor God of War compleet aangepast naar het zilver, waarbij een versiering met runen uit de game niet mocht ontbreken. Daarnaast is er ook een speciale zilvere PS4 te koop geweest ter ere van de verjaardag van PlayStation, kwam er een blauwe console uit ter ere van de Days of Play van 2018 en kreeg Spider-Man een eigen rode PlayStation console.

Populair Nieuws