PS5 krijgt geen webbrowser, overbodig volgens Sony

News
woensdag, 11 november 2020 om 17:30
ps5 controllerf1592919068
Met de opkomst van smartphones zullen spelers het waarschijnlijk steeds minder gebruiken, maar de PlayStation 4 heeft nog een webbrowser om mee rond te surfen op het internet. Volgens Sony zal de PS5 eenzelfde applicatie alleen niet gaan krijgen.
Als we tegenwoordig iets moeten opzoeken via het internet, dan pakt het gros van de mensen zijn of haar smartphone erbij of wordt een PC of laptop opgestart. Een PlayStation zal daar niet zo snel voor worden gebruikt, maar toch zijn er mensen die de webbrowser applicatie op de PlayStation 4 erg kunnen waarderen.
Datzelfde zal waarschijnlijk alleen niet kunnen op de PS5. De next-gen console van Sony zal bij lancering geen webbrowser krijgen en in de toekomst lijkt de kans klein dat daar verandering in gaat komen. Dat blijkt uit een interview van AV Watch met Hideaki Nishino, de vice-president van Sony Interactive Entertainment.

Levert het gebrek aan een webbrowser problemen op?

De keuze van Sony kan alleen wel gevolgen hebben voor een aantal games die speelbaar zijn via backwards compatability. Sommige titels openen namelijk de webbrowser wanneer er op een link gedrukt wordt, bijvoorbeeld om een account aan te maken of om een store te bezoeken. Apex Legends is daar één van. Wat er op de PS5 zal gebeuren wanneer je op één van die links drukt is nog niet duidelijk.

Populair Nieuws