Pokemon GO wordt aangepast voor thuisblijvers vanwege coronavirus

News
dinsdag, 31 maart 2020 om 11:44
pokemon gof1573058070
Niantic maakt games waarbij spelers naar buiten moeten om van de functies van de game te genieten. Maar vanwege de corona-maatregelen is het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft. Om die reden past Niantic de game dus aan om ook vanaf thuis te werken.
Niantic, de makers van Pokemon GO, laten in een blogbericht weten dat ze de game zodanig aanpast dat je het spel ook thuis kan spelen. Zo kan je nu je beloningen verdienen door activiteiten te doen in het huis. Denk hierbij aan het schoonmaken van het huis of thuis sporten. De game draait natuurlijk om het principe dat je op pad gaat om bepaalde Pokémon te vangen. Pokémon en Poke-stops kan je alleen op bepaalde plekken buiten je huis vinden. Maar dat zal dus compleet veranderen.
Niantic zal dus de optie geven om Pokémon te vangen vanuit je huis, waaronder dus Pokémon-gevechten. Ook vertelt het bedrijf in haar blogpost dat het sociale aspect snel zal terugkeren, maar ook vanuit huis. Dit betekent dat je nog steeds met vrienden op je vriendenlijst kan praten. Om dit principe nog meer te verbeteren wil het bedrijf gebruik maken van live-events waar je aan mee kan doen, zelfs als je lekker op de bank ligt. Denk hierbij aan Pokemon GO Fest. Niantic wil ook dat mensen die hun favoriete plekken missen weer de optie krijgen om dit te zien via Pokemon Go. Wij hebben geen idee hoe ze dit voor elkaar wil krijgen en wat voor ervaring dit zal opleveren. Maar het is een leuke extra optie.
pokemon go evolutief1577464583
Verder zijn er nog kleinere aanpassingen om je thuiservaring in Pokémon GO te verbeteren. Zo weten veel mensen al dat je de Pokemon GO battle league vanuit huis kan spelen. Om mee te doen moest je voorheen drie kilometer lopen, maar dit is nu aangepast naar 0. Pokeballs en Incense hebben ook vele kortingen gekregen zodat mensen niet ver te hoeven reizen. Gifts krijgen ook veel meer belangrijke voorwerpen en je opslag is nu groter zodat je meer kan ontvangen en versturen! Ook Niantic levert dus een bijdrage om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.