PlayStation Store morgen op de schop, sla nu je slag!

News
dinsdag, 20 oktober 2020 om 11:30
sony playstation store europe north americaoriginalf1593156690
Sony zich op om de PlayStation Store op de schop te nemen. Vanaf morgen krijgt de online winkel via de browser en de mobiele app een nieuw uiterlijk en dat neemt wat gevolgen met zich mee. Koop daarom nu nog je PS3, PSP en Vita games in de app of browser voordat dit niet meer kan!
Sony start de wijzigingen voor de PlayStation Store vanaf morgen. Tussen 21 en 26 oktober zullen de browserversie van de online PlayStation winkel aangepast worden en op 28 oktober gaat de mobiele app op de schop. Dit neemt een aantal wijzigingen met zich mee waardoor deze versies van Sony's winkel straks helemaal klaar is voor de release van de PS5. Helaas betekent dit ook dat een aantal dingen uit de winkel verdwijnen, althans uit deze versies van de PlayStation Store.
Via de browser en mobiele app kun je straks namelijk geen content meer kopen voor 'oudere' Sony platformen. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet wat er allemaal gaat verdwijnen uit de PS Store vanaf 21 oktober:
  • Games en uitbreidingen voor PlayStation 3
  • Games en uitbreidingen voor PlayStation Portable (PSP)
  • Games en uitbreidingen voor PlayStation Vita
Deze content is straks dus niet meer verkrijgbaar via de computer of via de PlayStation Store in mobiele apps. Sla daarom nu nog je slag als je wil voorkomen dat je de PS3, PSP of PS Vita aan moet sluiten als je dergelijke dingen wil kopen. Via de consoles kun je de content namelijk nog wel aanschaffen, maar dat is straks ook echt de enige manier om dit te doen.
Daarbij kun je PS3, PSP en PS Vita games nu behoorlijk voordelig scoren in de PlayStation Store:

PlayStation Store update verwijdert naast games nog meer

Naast alles games en uitbreidingen voor de genoemde platformen verdwijnt ook de mogelijkheid om thema's en avatars via browsers of mobiele apps te kopen. Deze kun je na de update alleen nog maar via de PlayStation Store op je PS4, PS5 en de andere platformen kopen. Als laatste element verdwijnt ook de wensenlijst uit de PlayStation Store. Heb je hier dus nog games op staan, dan komen deze straks te vervallen. alle content die je inmiddels gekocht hebt, blijft natuurlijk van jou. Dit geldt voor PS3-, PSP- en PS Vita- games, maar ook voor thema's en andere content die je in je bezit hebt.
Sony brengt deze wijzigingen aan om de online winkel wat overzichtelijker te maken voor iedereen en om deze klaar te stomen voor de komst van de PS5. Deze console komt vanaf 12 november in de schappen terecht.