Paul Pogba naar alle waarschijnlijkheid meerdere jaren geschorst vanwege dopinggebruik

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 18:30
pexels markus spiske 114296f1694783320
Paul Pogba heeft ook na een second opinion een positieve testresultaat gekregen voor het gebruik van testosteron.
De Juventus-middenvelder onderging onlangs opnieuw een test om zijn onschuld te bewijzen, maar dit bleek niet te lukken volgens Sky Sport Italia. Hierdoor riskeert de Fransman een langdurige schorsing.
Op 20 augustus werd Pogba voor het eerst positief getest op testosterongebruik na een wedstrijd tegen Udinese in de Serie A, waarin hij niet speelde. Sinds dit nieuws publiekelijk bekend werd, traint hij niet meer met het team en is zijn salaris bevroren.
Met de uitslag van de second opinion kan Pogba mogelijk een schorsing van meerdere jaren verwachten. Het opzettelijk gebruik van een verboden middel kan leiden tot een schorsing van vier jaar, terwijl onopzettelijk gebruik resulteert in een straf van twee jaar. De cruciale vraag is nu of Pogba bewust het middel heeft gebruikt. Als hij schuld bekent, komt hij mogelijk in aanmerking voor een kortere schorsing. In september meldde La Gazzetta dello Sport dat Pogba het middel tijdens een trainingskamp in de Verenigde Staten had ingenomen zonder dit aan de medische staf van zijn club te melden.
Pogba is een van de topverdieners bij Juventus, met een jaarlijks salaris van ongeveer tien miljoen euro. Als de schorsing wordt opgelegd, zou de club aanzienlijke besparingen kunnen realiseren, en er wordt gespeculeerd dat ze zijn contract kunnen beëindigen als hij definitief schuldig wordt bevonden.