Nieuwe PlayStation IP van Jade Raymonds Haven in ontwikkeling

News
woensdag, 17 maart 2021 om 10:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Jade Raymond, een veteraan in de game-industrie, is begonnen met de ontwikkeling van een gloednieuwe IP voor PlayStation. Zo maakt Sony bekend via de PlayStation Blog. Raymond heeft haar eigen studio Haven Entertainment Studios opgericht in Montreal en werkt daar aan een nog onaangekondigde IP voor PlayStation.
Voor Raymond is het doel simpel. Ze wil dat haar studio games focust op "het maken van werelden waarin spelers kunnen ontsnappen, plezier kunnen hebben, zichzelf kunnen uitdrukken en vrienden kunnen maken". Veel andere details zijn nog niet bekendgemaakt. Zelfs een platform werd niet aangekondigd, al is de PlayStation 5 wel de meest voor de hand liggende gezien dat de huidige console is van Sony.

Jade Raymond kent een rijke geschiedenis

Raymond is geen onbekende in de game-industrie. In de afgelopen 15 jaar heeft ze verschillende leiderschapsposities gevuld en in haar rol een stempel gedrukt op bekende namen. Zo was ze verantwoordelijk voor onder andere Assassin's Creed, Watch Dogs en richtte ze zowel EA's Motive Studio op. Later verliet ze die studio om bij Google aan de slag te gaan. Daar zou ze games gaan maken voor Google Stadia.
Eerder dit jaar maakte Google alleen bekend te stoppen met de ontwikkeling van games intern. Daarmee kwam ook de rol van Raymond binnen het bedrijf te vervallen, waarna ze haar eigen studio oprichtte. Nu is het nog afwachten om te zien wat er uit haar nieuwe geesteskindje komt. Voor nu is er nog geen releaseperiode bekendgemaakt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties