'Nieuwe Call of Duty krijgt Rainbow Six Siege-achtige modus'

News
dinsdag, 04 januari 2022 om 11:00
call of duty warzonef1583833409
Een Call of Duty leaker laat op Twitter weten hoe de volgende Call of Duty game er mogelijk uit gaat zien. Het nieuws is in ieder geval positief voor liefhebbers van Rainbow Six Siege.
Call of Duty leaker RalphsValve, die wel eens vaker content rondom Call of Duty lekt, laat via een tweet weten dat de volgende Call of Duty game er heel anders uit gaan zien dan dat we gewend zijn. Als we de beschrijving van de lekker moeten geloven, dan lijkt het erop dat de volgende Call of Duty game zich sterk laat inspireren door Rainbow Six Siege.
RalphsValve beschrijft in zijn tweet namelijk dat er een verdedigende en aanvallende groep is, die beiden een bepaalde missie hebben op een speciale map. Een concept wat inderdaad lijkt op dat van Rainbow Six Siege.
Waar de leak van RalphsValve precies op gebaseerd is is onduidelijk, het zou kunnen dat dit concept helemaal niet het uiteindelijke product wordt. Toch is de informatie die hij geeft interessant, en alhoewel het concept lijkt op dat van Rainbow Six is er toch een unieke draai aan gegeven. Zo zullen er waarschijnlijk geen bepaalde operator zijn, maar zal er gestemd moeten worden zodat iedereen een bepaalde rol krijgt. Wat deze rollen precies zijn of wat voor effect ze hebben is onduidelijk. Wat wapens betreft, waarschijnlijk zal iedereen zijn eigen loadout mogen samenstellen.

Wat weten we nog meer?

In tegenstelling tot het standaard 'knocked'- of 'dead'-fase zal de nieuwe Call of Duty naar verluidt een ander systeem gebruiken. Een speler kan kleine, serieuze of levensbedreigende verwondingen hebben, elk van de drie fases kost een bepaalde tijd om weer te helen. Let wel op, want wanneer je aan het helen bent gaat er veel tijd verloren, en je hebt maar een bepaalde tijd om de objective te voltooien. Het doel van de verdedigende ploeg is dan uiteraard om de aanvallers te vertragen of om helemaal te stoppen.