Netflix introduceert timer op Android

News
maandag, 01 februari 2021 om 12:00
lupin netflixf1612173055
Netflix is momenteel een functie aan het testen in de Android app waarmee je een timer kan instellen. Zodra de timer afloopt sluit de Netflix app af en zou je dus kostbare batterijlading moeten besparen.
Ken je dat? Dat je 's avonds in bed nog een serie kijkt en dat je de volgende ochtend wakker wordt met een lege telefoon en geen idee bij welke aflevering je bent gebleven? Als het aan Netflix ligt is dat een probleem van het verleden. In de Android app van het populaire streamingplatform kan je nu namelijk een timer instellen waarna de app automatisch afsluit. Door deze timer zal je ook nooit meer het probleem hebben dat je meerdere afleveringen aan het kijken bent terwijl je slaapt.
De timer heeft vier verschillende instellingen. Je kan kiezen voor 15, 30 of 45 minuten of simpelweg tot het einde van de aflevering die je aan het kijken bent. Voorlopig is dit nog een test van Netflix en is het alleen beschikbaar in de Android app. Als het succesvol blijkt te zijn brengt Netflix het na verloop van tijd ook naar de verschillende TV en Desktop applicaties.
netflix 5432181 1920f1658221200

De timer instellen

Mocht je nou een Android telefoon hebben en deze nieuwe Netflix functie gelijk uit willen proberen, dan leggen wij met alle liefde uit hoe je het instelt. Als eerste moet je de serie of film starten die je wil kijken. Vervolgens zie je rechts bovenin een icoontje van een klok staan waar je dan de timer in kan stellen. Hou er wel rekening mee dat je een account voor volwassenen nodig hebt, want de timer functie werkt nog niet op Neflix accounts voor kinderen.
Natuurlijk is het zorgwekkend als je Lupin aan het kijken bent en de serie ineens na 15 minuten stopt terwijl je nog niet eens slaapt. Daarvoor is er ook een snooze functie ingebouwd zodat je lekker door kan blijven kijken als je nog wakker genoeg bent.