Max Verstappen is wederom de beste internationale coureur

News
maandag, 05 december 2022 om 13:30
si202203270590 newsf1648716828
Tijdens de Autosports Awards in Londen, is gisteren bepaald wie de beste internationale coureur van 2022 is. Lezers hebben gestemd en de winnaar is bekend. Hij heet Max Verstappen.
De lezers van Britse Autosport mochten stemmen wie zij de beste internationale coureur vonden van 2022. De keuze voor Max Verstappen lag wellicht voor de hand, gezien de Nederlander voor de tweede keer op rij wereldkampioen is geworden. Toch moest het nog wel even gebeuren. Maar er is gestemd en inderdaad won Max net als zijn kampioenschapstitel voor de tweede keer op rij deze titel. Andere genomineerden waren: Charles LeClerc, Will Power (IndyCar) en Stoffel Vandoorne (E-kampioen)

Max Verstappen en de dominantie in 2022

Voor Verstappen was het een uiterst succesvol racejaar. Hij behaalde maar liefst vijftien overwinningen en boekte daarmee de meeste overwinningen ooit in een raceseizoen. Wel moet gezegd worden dat het seizoen veel races had. Toch is het nog maar de vraag of er ooit weer zo'n seizoen zal komen, want de dominantie was groot en vier races voor het einde van het seizoen was al beslist dat Verstappen kampioen was.
Daarmee was de strijd om de wereldtitel van geheel andere orde dan vorig jaar toen in de allerlaatste race van het seizoen, en eigenlijk zelfs de laatste seconden de titel beslist werd tussen Verstappen en Hamilton. Die strijd tot de laatste seconden lag dit jaar meer bij de nummer twee en drie: LeClerc en Perez.
In een videoboodschap bedankt Verstappen vooral zijn team en noemt dit de beste teamprestatie tot dusver. Ook geeft hij aan dat het seizoen niet meteen van een leien dakje ging. Dat klopt, want in het begin leek het er sterk op dat LeClerc wereldkampioen zou worden. Maar ergens wist men bij Red Bull het tij te keren toen was de Nederlander niet meer te stoppen.

Populair Nieuws