Marvel MMO in de maak bij DC Universe Online ontwikkelaar

News
maandag, 29 november 2021 om 8:00
marvel ultimate alliance 3 dlc introduceert de fantastic four x men en meer 152673 1
Marvel is op het moment natuurlijk vooral bekend van het MCU. Maar het bedrijf levert ook de nodige games en één toekomstig project blijkt nu een MMO te zijn. De game wordt gemaakt door de ontwikkelaar van DC Universe Online.
Een presentatie voor investeerders laat zien dat Dimensional Ink Studios, een tak van Daybreak Game Company, bezig is voor Marvel. Het gaat om een MMO “gebaseerd op Marvel IP”. Het genre is geen verrassing, aangezien Daybreak Game Company behoorlijk wat ervaring heeft met MMORPGs.
Dimensional Ink Studios is ook verantwoordelijk voor DC Universe Online, een MMO die zich — zoals de naam al duidelijk maakt — afspeelt in het DC-universum. DC Universe Online gaat inmiddels al tien jaar mee en staat momenteel onder leiding van Jack Emmert. Emmert zal ook de ontwikkeling van de Marvel MMO leiden.

Niet de eerste Marvel MMO

Het is niet de eerste keer dat Marvel zich waagt aan een MMO. Een relatief recente titel is Marvel Heroes, maar deze stopte in 2017. Daarnaast zou het bedrijf dat de nieuwe game maakt al eerder aan iets vergelijkbaars hebben gewerkt. Hoewel die game werd destijds geannuleerd lijkt het plan nu weer op de rails te staan.
Het is nog onbekend wanneer de nieuwe Marvel MMO gelanceerd wordt. Het zal alleen niet al te snel zijn, want in de presentatie staat hij vermeld als plan voor de langere termijn. Het lijkt niet waarschijnlijk dat we de game binnen een jaar zullen zien.