Fortnite-ontwikkelaar Epic en LEGO gaan metaverse voor kids maken

News
donderdag, 07 april 2022 om 15:30
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Het houdt niet op qua metaverses. Ook Epic Games, met name bekend door Fortnite, en LEGO gaan nu de handen ineenslaan, om een metaverse speciaal voor kids te maken.
Via een verklaring hebben Epic Games en LEGO bekendgemaakt een samenwerking aan te gaan, zo meldt The Verge. Door de krachten te bundelen willen de twee grote namen in de entertainmentindustrie een plek in de metaverse bouwen die ‘leuk en entertainend is en gemaakt voor kinderen en families’, zegt Tim Sweeney, de CEO van Epic.
Hoe de metaverse van LEGO en Epic Games er precies uit komt te zien, dat is nog niet bekend. Wel zal de digitale ruimte vanaf het begin af aan gemaakt worden met families in het achterhoofd. Dat betekent dat de kans minder groot is dat kinderen bloot worden gesteld aan schadelijke content of beelden, zoals bijvoorbeeld wel het geval is met de enorm populaire game Roblox.

Een logische samenwerking

Dat precies Epic en LEGO de samenwerking aangaan om een metaverse voor kids te maken, is niet heel vreemd. Epic staat natuurlijk bekend als de ontwikkelaar en uitgever van Fortnite en heeft niet alleen veel ervaring met het maken van digitale werelden, maar ook om die te focussen op een jonger publiek.
LEGO is ondertussen zo’n beetje de meest bekende naam als het aankomt op speelgoed en heeft daarnaast ook jarenlang ervaring met digitale werelden. Zo zien we geregeld nieuwe LEGO games verschijnen, waaronder deze week nog LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.
Wanneer de metaverse van de twee bedrijven zal lanceren, of op welke platformen de digitale wereld verschijnt, is nog niet bekendgemaakt.