Je iPhone bedienen via je laptop? Dat kan binnenkort!

News
vrijdag, 03 januari 2020 om 11:20
pexels photo 583842f1578034691
Als je een iPhone hebt en een Windows laptop dan kun je niet je scherm van je toestel delen op je laptop scherm. Dell heeft hier nu een oplossing voor. De computerfabrikant zorgt namelijk dat je je iPhone scherm op een Windows laptop kunt bedienen.
Apple producten werken momenteel nog niet echt soepel samen met Windows. Het is al een stuk beter dan een paar jaar geleden, maar op dit vlak valt nog genoeg winst te behalen. Door een update van het Mobile Connect programma van Dell wordt het binnenkort mogelijk om iPhones beter te laten 'praten' met Windows apparaten. Dat meld het bedrijf aan Bloomberg.
Het Mobile Connect programma kan door de update bijvoorbeeld het scherm van iPhones tonen op een Windows laptop. Het scherm kan dan ook volledig via de laptop bediend worden. Eerder waren alleen notificaties van iPhones op de laptops mogelijk, waar dan op gereageerd kon worden. Binnenkort kan het scherm dus volledig gedeeld worden. De update gaat daarnaast zorgen voor een makkelijkere bestandsoverdracht.

Welke apparaten kunnen het iPhone scherm straks tonen?

Dell geeft aan dat de update voor het Mobile Connect programma niet over de hele productlijn uitgerold wordt. De apparaten die de update zullen krijgen zijn de Dell XPS- Inspiron-, Vostro- en Alienware-laptops. Het gaat dan alleen om apparaten die op Windows 10 draaien. De update zal ergens in de komende maanden uitgebracht worden. Dell rolde deze functie al in 2018 uit voor Android apparaten.