De invloed van het coronavirus op de techgiganten

News
vrijdag, 21 februari 2020 om 14:59
apple wil vanaf 2020 alleen nog maar iphones met oledscherm uitbrengen 145507
Het coronavirus houdt iedereen de laatste tijd flink bezig. Natuurlijk heeft het virus ook een effect op de techgiganten. Wij zetten de problemen van de techbedrijven op een rijtje!

Sony

De Japanse techgigant heeft eerder deze week aangekondigd niet aanwezig te zijn bij PAX East. Sony geeft aan het jammer te vinden niet aanwezig te zijn bij de gamebeurs. Daarbij wordt ook vermeld dat de veiligheid en het welzijn van hun personeel de hoogste prioriteit heeft. Dat ze niet aanwezig zijn is een groot gemis, want er lagen plannen om meer te tonen van The Last Of Us Part 2, zo hadden ze zelfs een demo klaarstaan. Dit is niet het eerste evenement wat Sony afzegt, ze hadden eerder ook al hun afwezigheid bij de Mobile World Congress (MWC) in Barcelona aangekondigd.

Nintendo

Eén van de grote concurrenten van Sony heeft ook problemen, maar op een ander vlak. Nintendo gebruikt in de Switch namelijk veel onderdelen die in China geproduceerd worden. Doordat ze die nu niet geleverd kunnen krijgen, hebben ze veel moeite met het produceren van de Switch. Hierdoor kan Nintendo op zijn beurt de Switch ook niet leveren. In Japan is de console al moeilijk te vinden, hier in Europa gaan we waarschijnlijk pas rond april problemen krijgen met het vinden van een nieuwe Switch.
nintendo switch update 8 0 0 nu beschikbaar 149679 3

Apple

Het Amerikaanse techconcern ontkomt ook niet aan het coronavirus. Veel van de productie vindt namelijk plaats in China bij de bedrijven Foxconn en Pegatron. Deze bedrijven moesten op last van de Chinese overheid de deuren sluiten. Inmiddels zijn de eerste fabrieken weer open, maar de productie komt tergend traag op gang. Daarnaast had Apple ook alle filialen in China gesloten in verband met het Coronavirus. Inmiddels zijn vijf winkels weer geopend, maar 37 andere winkels hebben de deuren nog steeds op slot. Dit zal nog een hele grote invloed hebben op de omzet van Apple, zeker met een nieuwe telefoon op komst.

Huawei

Dat Huawei problemen heeft door het Coronavirus zal niet echt een verrassing zijn. Het bedrijf is namelijk gevestigd in China. De verwachting is dat Huawei de hardste klap zal krijgen als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus. Naar verluidt zijn 60% van de sales van Huawei in China. Nu het transport plat ligt en de winkels gesloten zijn, wordt er niet zo veel verkocht. Wat natuurlijk weer impact gaat hebben op de omzet van het Chinese bedrijf. Huawei had zich ook net als Sony afgemeld bij het MWC. Toch meldt Huawei dat het leveren van 5G voorzieningen niet beïnvloed wordt door het Coronavirus.
rsz huawei p30

Microsoft

Afgezien van dat ze geen personeel kunnen sturen naar China, heeft Microsoft niet veel last van het Coronavirus. Het Amerikaanse bedrijf houdt zich vooral bezig met technologische en financiële steun sturen naar de gebieden in China die het nodig hebben. In het bijzonder hebben ze veel voorzieningen gestuurd naar de Wuhan regio, waar de oorspronkelijke uitbraak van het Coronavirus was. Daarnaast gingen ze ook niet naar het MWC, maar vooral omdat het congres na vele afmeldingen was afgelast.

Google, Facebook en Twitter

De drie grote internetbedrijven hebben vooral problemen op hun eigen platforms. Nepnieuws wordt razendsnel verspreid via verschillende media. Alle drie de giganten hebben gemeld attent te reageren op al het nepnieuws wat op hun platforms verschijnt met betrekking tot het Coronavirus. Of ze alles weten te onderscheppen is nog de vraag, maar ze beloven wel hun best te doen. Facebook stopt daarnaast wel met het aannemen van nieuwe bestellingen voor de Oculus Quest VR Headset. Facebook geeft aan dat het vooral een preventieve maatregel betreft.

Samsung

Het Zuid-Koreaanse Samsung ontsnapt voor een groot deel aan het Coronavirus. Waar Apple het grootste gedeelte van hun productie in China heeft, produceert Samsung voor de helft zijn producten in Vietnam. Met de release van de nieuwe Galaxy S20 zal het dus wel goed komen. Samsung heeft hierdoor ook een streepje voor op concurrenten Apple en Huawei, die allebei grotendeels gevloerd zijn door het Coronavirus.