Houd deze dagen in de gaten voor Black Friday en Cyber Monday 2023

News
donderdag, 09 november 2023 om 17:30
zavvif1606308878
Het einde van 2023 nadert met rasse schreden en dus maken alle (web)winkels zich weer op voor Sinterklaas en kerst. Het wordt dus ook tijd om de verlanglijstjes in te vullen en op jacht te gaan naar dat ene speciale Sint- of kerstcadeau. Wie goedkoop in wil slaan kan eigenlijk niet om Black Friday en Cyber Monday heen. Maar wanneer is Black Friday dit jaar eigenlijk?
De laatste maanden van het jaar zijn vaak de leukste dagen van het jaar. De dagen worden weliswaar kouder en korter, maar het vooruitzicht van een flink aantal feestdagen met mogelijk wat vrije dagen tovert bij menigeen een glimlach op het gezicht. Het zijn echter ook wel dure maanden. De feestdagen gaan immers vaak gepaard met cadeaus voor familie, vrienden of jezelf. Dat kan flink in de papieren lopen. Daarom is het goed om waar mogelijk je aankopen met een flinke korting te doen. Black Friday en Cyber Monday zijn daar ideale gelegenheden voor.

Wanneer is Black Friday 2023?

Black Friday is een van oorsprong Amerikaans fenomeen dat gevierd wordt op de dag na het Amerikaanse Thanksgiving. Deze feestdag valt op de vierde donderdag van november en valt meestal samen met onze Allerheiligen en Allerzielen. Black Friday is in Amerika de start van het jaarlijkse koopjes-seizoen waarin iedereen begint met de inkopen voor de feestdagen. Black Friday valt dus elk jaar op de vierde vrijdag van november en dat is dit jaar 24 november. Dat is dus net vóór Sinterklaas, dus het ideale moment voor on Nederlanders om de laatste cadeautjes voor het feest van de goedheiligman in te slaan!
Kan je niet precies op 24 november je inkopen doen, dan is dat geen probleem. Tegenwoordig zijn er bij de meeste (web)winlkels al dagen van tevoren heel veel koopjes te vinden en gelden de Black Friday-aanbiedingen ook niet alleen voor de 24ste. Veel winkels hebben het dan ook al over Black Friday Week of zelfs Black Friday Maand! Hou dus ook vooral de weken vóór de 23e de diverse webshops in de gaten voor de beste deals!
cyber mondayf1669623321

Wanneer is Cyber Monday 2023?

Waar Black Friday traditiegetrouw vooral betrekking heeft op fysieke winkels in de winkelstraat en de meer reguliere producten, kennen we sinds een aantal jaar ook Cyber Monday. Deze maandag, die direct volgt op Black Friday, staat vooral in het teken van alles wat webwinkels te bieden hebben en meer in het bijzonder elektronica. Tegenwoordig lopen beide dagen flink door elkaar, maar iedereen houdt van koopjes, dus de winkels houden Cyber Monday gewoon nog in stand. Natuurlijk houdt het niet op na maandag, de rest van de week blijven de aanbiedingen geldig, maar op is natuurlijk wel op!
Wel is het verstandig om rekening te houden met levertijden. Vorig jaar hadden veel pakketjes vertraging door de grote hoeveelheid bestellingen en personeelsgebrek bij de verschillende bezorgdiensten. Wacht daarom niet tot het laatste moment en bestel op tijd!

Wanneer verschijnen de eerste deals?

Wie op korting uit is hoeft niet te wachten tot 24 november. Webwinkels proberen elkaar steeds vaker de loef af te steken door steeds eerder met aanbiedingen te komen. Black Friday Week begint al de week voor Black Friday zelf, maar veel webwinkels gaan nog een flinke stap verder. Zo wordt Singles Day vaak al aangegrepen om de eerste aanbiedingen te lanceren. Deze Vrijgezellendag vindt plaats op 11 november, dus ruim twee weken vóór Black Friday. En sommige webwinkels gaan al van start op 10 november, zoals MediaMarkt!
Overigens is het altijd verstandig om aanbiedingen en koopjes goed in de gaten te houden. Niet elke aanbieding is zo voordelig als hij misschien lijkt. Webwinkels hebben nog wel eens de neiging om kortingen te overdrijven of mooier te laten lijken dan ze zijn, bijvoorbeeld door de korting te berekenen ten opzichte van de adviesprijs. Uiteraard houden wij bij XGN.nl alle aanbiedingen scherp in de gaten en zullen we de beste koopjes hier te vinden zijn.
Nog even op een rijtje, dit zijn de dagen die je de komende maand in de gaten moet houden:
  • 11 november: Singles Day
  • 16 - 24 november: Black Week
  • 24 november: Black Friday
  • 26 november: Cyber Monday en de start van Cyber Week

Populair Nieuws