Helft Viaplay klanten ontevreden over F1-aanbieder

News
vrijdag, 01 juli 2022 om 9:00
viaplay logof1646151900
Telecompaper heeft uitgezocht dat bijna de helft van de Viaplay klanten niet tevreden is over de service die de streamingdienst levert. De F1-aanbieder is absoluut niet geliefd en krijgt van bijna de helft van klanten een 6 of lager. De streamingdienst is pas vier maanden in Nederland.
Viaplay heeft werk aan de winkel, want een groot aantal klanten is van plan om het Viaplay-abonnement op te zeggen. De streamingdienst krijgt van bijna de helft van de klanten die meedeed aan het onderzoek slechts een zesje of lager. In totaal gaat het om 47 procent. Anderzijds is er wel een percentage dat tevreden is over Viaplay. Uit het onderzoek blijkt dat 13 procent van de gebruikers de service met een 9 of 10 beoordeeld.
Het charmeoffensief van de streamingdienst is wel al bezig. De afgelopen weken werkt de streamingdienst steeds beter bij de livestreams van sportuitzendingen. Specifiek zijn de Grand Prix beter te zien, al wisselt de kwaliteit van de stream nog wel eens. Hopelijk is dat dit weekend niet het geval wanneer de GP van Groot-Brittannië plaatsvindt.

Viaplay onderaan de favorietenlijst van Nederlanders

Viaplay is verreweg niet de meest geliefde streamingdienst in Nederland. Netflix staat op de eerste plek, gevolgd door Videoland en Disney+ op de tweede en derde plek respectievelijk. Viaplay staat onderaan de lijst.
Bij Viaplay kunnen kijkers een scala van sportuitzendingen volgen. Zo is er naast Formule 1 ook veel voetbal te zien via de streamingdienst. De Duitse Bundesliga en de Engelse Premier League zijn bijvoorbeeld via Viaplay te zien. Ook zijn verschillende dartcompletities te zien op de Scandinavische streamingdienst.