Gaat een smartwatch straks het coronavirus herkennen?

News
woensdag, 15 april 2020 om 11:00
verily 970 80 605x340f1586941321
De kans bestaat dat het coronavirus straks herkend kan worden met een smartwatch. Het gaat om de smartwatch die Verily eerder leverde om Parkinson te herkennen. Het Radboud UMC in Nijmegen onderzoekt momenteel de mogelijkheden hiervoor, vertelde onderzoeker Bas Bloem in het NPO Radio 1 Journaal.
Google zusterbedrijf Verily heeft in het verleden smartwatches geleverd die Parkinson kunnen herkennen. Mogelijk kan ditzelfde apparaat ook het coronavirus herkennen. Onderzoeker Bas Bloem kijkt naar de mogelijkheden hiervoor. Hij vertelde dat het horloge veel mogelijkheden heeft waaronder een thermometer functie. Dit zou ingezet kunnen worden om een van de symptomen van het virus te herkennen. Om data te verzamelen voor het onderzoek heeft Bloem permissie gevraagd aan bezitters van het horloge.

Duurt nog zeker drie maanden

Met de verzamelde data en vragenlijsten die Bloem verstrekt aan de patiënten wordt onderzocht of er veranderingen plaatsvinden voordat de patiënt het in de gaten heeft. Daarbij zal Bloem in de gaten houden of de patiënt het coronavirus bij zich draagt. Het onderzoek duurt nog zeker drie maanden en daarna wordt bepaald of het nog langer moet doorgaan. Alle gegevens worden anoniem verwerkt.

Populair Nieuws