Futuruma krijgt nog eens twee seizoenen erbij

News
vrijdag, 03 november 2023 om 15:00
Hulu heeft opnieuw een impuls gegeven aan de geliefde sci-fi animatieserie Futurama door de bestelling van twee nieuwe seizoenen. Vorig jaar bracht het streamingplatform al seizoen 11 uit, wat de serie uit de vergetelheid haalde met twintig nieuwe afleveringen.
De wederopstanding van Futurama bleek een groot succes te zijn, wat heeft geleid tot nog eens twintig nieuwe afleveringen verdeeld over twee extra seizoenen. De hernieuwing van de serie, die al langer dan twintig jaar op de buis verschijnt, is dan door filmmakers nu definitief bevestigd. Dat meldt Variety.
De makers melden dat het tweede deel van de afleveringen, dat overeenkomt met seizoen 12, gepland staat voor release in het jaar 2024. De overige twintig afleveringen zullen worden verspreid over de komende seizoenen 13 en 14.
De hernieuwing van de mega populaire serie Futurama markeert een voortzetting van het succesverhaal van de serie en de aanhoudende populariteit ervan bij fans. De serie staat bekend om zijn humor, satire en scherpe maatschappelijke commentaar, en heeft in de loop der jaren een toegewijde fanbase opgebouwd.

Vreemde personages in de 31ste eeuw

Futurama is een animatieserie die zich afspeelt in de verre toekomst, namelijk in het jaar 3000. De serie volgt de avonturen van Philip J. Fry, een pizzabezorger uit het heden die per ongeluk ingevroren raakt en ontwaakt in de 31e eeuw. Daar sluit hij zich aan bij een vreemde groep personages, waaronder de cyclops Leela, de egocentrische robot Bender, de excentrieke Professor Farnsworth en de klungelige alien Zoidberg.