Downwell opvolger gratis voor Netflix abonnees

News
maandag, 13 juni 2022 om 14:30
poinpyf1655022509
Netflix werkt hard aan uitbreiding van het aanbod van de dienst. Films en series is daarbij niet langer genoeg, de streamingdienst heeft fors ingezet op het aanbieden van games. Daarbij richt Netflix zich vooralsnog vooral op de mobiele markt, maar waar veel mobiele games lijden aan het F2P format met advertenties, in game betalingen en meer nare toevoegingen, zijn alle games van Netflix helemaal gratis.
Geen kosten om de games te kunnen spelen, geen in game aankopen of andere verborgen kosten. Tijdens het Summer Game Fest maakte Netflix een samenwerking met Devolver Digital aan, waardoor drie van haar games naar het Netflix platform gaan komen. Eén van die games is daarbij al meteen beschikbaar en is de spirituele opvolger van de veelgeprezen Downfall, genaamd Poinpy.

Poinpy nu gratis voor Netflix abonnees

De nieuwe game Poinpy is van dezelfde maker als Downwell en lijkt een beetje op die game. Waar de speler in Downwell met een rotgang naar beneden viel ga je in Poinpy de andere kant op: naar boven!
Poinpy is een klein schattig wezen dat al platformend naar boven moet zien te springen, terwijl hij door een hongerig blauw monster achterna gezeten wordt. Poinpy kan het monster van zich af houden door onderweg steeds complexere combinaties van fruit op te pikken. Zolang je binnen de tijd minimaal de door het monster gewilde vruchten weet te pakken, kan je door klimmen. Gaandeweg wordt de gang naar boven bemoeilijkt door allerlei dodelijke vijanden.
Downwell was vrij moeilijk, maar Poinpy belooft een stuk toegankelijker te zijn voor iedereen die deze vrolijk gekleurde game wil proberen.