Activision Blizzard klaar om te vechten voor overname

News
zaterdag, 26 november 2022 om 9:00
01 21 2022 activisionf1642582277
Activision Blizzard is niet blij dat er zoveel oponthoud is rondom de overname door Microsoft. Nadat eerder dit jaar duidelijk werd dat Microsoft Activision Blizzard over wil nemen, zijn verschillende overheidsinstanties de overname ten waarde van 69 miljard dollar aan het onderzoeken. Activision Blizzard heeft nu alleen duidelijk gemaakt te willen vechten voor de overname als het nodig is.
Verschillende overheidsinstanties zijn de mogelijke overname van Activision Blizzard aan het onderzoeken. Zowel de Europese Unie, Verenigde Staten als Groot-Brittannië zijn bang dat Microsofts een monopolie-positie vergaard door de overname van Activision Blizzard. Daarom zijn de desbetreffende waakhonden een nauwer onderzoek gestart om te zien of de deal door mag gaan.
Activision Blizzard heeft nu via CCO Lulu Cheng Meservey gereageerd op geruchten rondom een mogelijke annulering van de deal. "Ik zie veel speculatie over Microsofts overname van Activision Blizzard", opent de CCO via Twitter. "Elke suggestie dat de transactie een anti-competitief effect kan hebben, is absurd."

Activision Blizzard deelt waarschuwing uit

Meservey vervolgt: "We zullen blijven samenwerken met de waakhonden rondom de hele wereld om de transactie door te laten gaan, maar zullen vechten om de verkoop te verdedigen als dat nodig is."
Het statement komt kort nadat het gerucht opdook dat de Amerikaanse FTC mogelijk voor anti-trust rechtszaak wil aanspannen om de deal te blokkeren. Dat zou betekenen dat Microsoft in de rechtbank moet verschijnen om de deal verder te verdedigen. Onduidelijk is nog of de rechtszaak er daadwerkelijk gaat komen.
Wel wordt de overname voor de Europese Commissie nader onderzocht, net als het Britse CMA. Beide partijen zijn begonnen met fase 2 van het diepgaande onderzoek om te kijken of de deal door mag gaan. Begin volgend jaar moet duidelijk worden of de bestuursorganen de deal goedkeuren of niet.

Populair Nieuws

Laatste Reacties