Aantal Disney+ abonnees neemt flink af

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 14:30
disney maakt night at the musuem en home alone reboot voor disney 153350 1
The Walt Disney Company kwam deze week met interessant nieuws. Zo werd bekendgemaakt dat het aantal Disney+ abonnees voor het eerst sinds de lancering is afgenomen. In de laatste drie maanden heeft de streamingdienst maar liefst 2,4 miljoen abonnees verloren.

Disney+ wil reorganisatie

Het bedrijf neemt grote stappen door deze tegenvallende cijfers en zal mede hierdoor 7000 medewerkers ontslaan. Het bedrijf doet dit als onderdeel van een reorganisatie. Ongeveer 3,6 procent van alle medewerkers zal worden ontslagen.
Eerder heeft Disney al een flinke bezem gehaald door het bedrijf. In 2018 en 2020 waren er reorganisaties met focus op streaming. De reorganisatie zorgde voor een bredere catalogus voor de streamingdienst met nieuwe categorieën als Pixar, Marvel Entertainment en Lucasfilm.
toy story 4 sneak peak laat reddingsmissie van bo peep en woody zien 147145

'Een belangrijke transformatie'

Bob Iger vertelde meer over de tegenvallende cijfers in een persbericht: “Na een solide eerste kwartaal beginnen we aan een belangrijke transformatie, die het potentieel van onze creatieve teams van wereldklasse en onze ongeëvenaarde merken en franchises zal maximaliseren.”
“We geloven dat het werk dat we doen om ons bedrijf opnieuw vorm te geven rondom creativiteit, terwijl we de uitgaven gaan verminderen, zal leiden tot duurzame groei en winstgevendheid voor onze streaming. Dit zal ons beter positioneren om toekomstige verstoringen en wereldwijde economische uitdagingen te doorstaan en waarde op te leveren voor onze aandeelhouders.”
Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal van 2023 een omzet van 23,51 miljard dollar. Disney zal dus wel even blijven bestaan en er is momenteel nog geen sprake van een groot probleem. Voor fans gaat er niet veel veranderen maar intern zal het veel banen kosten.