Zelf racen tijdens de Ziggo eBattle F1 in Utrecht (video)

Article
vrijdag, 02 juni 2017 om 16:02
xgn google image
De Ziggo eBattle F1 is verhuisd naar een nieuwe locatie. Vanaf nu kun je in Hoog Catharijne op Utrecht Centraal terecht om een rondje over een circuit te rijden. Wij waren bij de opening van het nieuwe eCircuit en spraken onder andere met oud-coureur Robert Doornbos.
In de video is te zien hoe serieus er geraced wordt door de deelnemers. In een interview met Ziggo komt de gedachte achter de eBattle aan bod. Verder praat Robert Doornbos over zijn ervaringen met de eBattle en hoe realistisch het gamen tegenwoordig kan zijn.

Ziggo eBattle F1 opening met BN'ers en Youtubers

Voor de opening van de nieuwe locatie mochten BN'ers en Youtubers, waaronder Kwebbelkop en Koen Weijland, strijden om de titels snelste Nederlander en snelste Youtuber. Ook wij mochten ons geluk beproeven in de journalistenrace met als hoofdprijs een PlayStation 4 Pro. Dit gebeurde op de game F1 2016 in een heuse Playseat.
Bij de eBattle moet je in 5 ronden een zo snel mogelijke tijd zien neer te zetten op het circuit waar ook de echte Formule 1 coureurs zoals Max Verstappen op rijden. De tien snelste deelnemers rijden een echte finalerace. De winnaar van deze finale mag het vervolgens opnemen tegen Robert Doornbos in het programma Formule 1 Cafe.
Om zelf aan de eBattle mee te doen, moet je jezelf opgeven op de website van Ziggo. Hoor jij bij de top tien, dan maak je kans om zelf tegen Robert Doornbos te mogen racen. Je kunt de finale van de eBattle live volgen op het Twitch kanaal van Ziggo. Om je te helpen zetten wij enkele tips op een rijtje om een kans te maken.