Wii U exclusives 2015 - Acht games voor Nintendo fans

Article
donderdag, 18 juni 2015 om 19:00
xgn google image
Of je nu fan bent van de Wii U of niet, je kunt niet ontkennen dat Nintendo’s console een hoop exclusives heeft. Dit jaar zijn er al een aantal uitgekomen, maar er zullen de komende maanden nog meer Wii U exclusives verschijnen. Deze acht moet je in de gaten houden!
Van alle bedrijven heeft Nintendo dit jaar de meeste exclusieve titels voor de eigen console. Op deze lijst zie je welke naar welke acht Wii U exclusives wij uitkijken.

Super Mario Maker

Samen met Star Fox Zero speelde dit spel de hoofdrol tijdens Nintendo’s E3-persconferentie. Super Mario Maker heeft een simpele opzet, maar wel eentje die ongetwijfeld goed zal verkopen: maak en speel je eigen Mario-levels in 2D (of 2.5D).
Zo’n beetje ieder denkbaar element uit Mario’s platformavonturen kun je via de gamepad in je levels plaatsen. Je kunt het zo gek niet bedenken: of het nou een wandelende toren van vijanden of een zee van draaiende vuurballen is, met deze game kun je het maken.
73971 1

Star Fox Zero

Star Fox Zero was een van de belangrijkste Wii U-games op de E3. Niet zonder reden: het nieuwste spel met Fox en zijn vrienden in de hoofdrol maakt optimaal gebruik van het touchscreen en de gyroscoop van de Wii U-gamepad.
Terwijl je de Arwing van Fox op je TV ziet, laat de gamepad je vanuit de cockpit kijken. Naast rondvliegen kunnen de Arwings nu ook in een soort looprobot veranderen, waardoor je kunt schakelen tussen lucht- en landgevechten. Andere voertuigen, zoals de Landmaster, zitten eveneens in de game.
73972

Rodea the Sky Soldier

Rodea the Sky Soldier lijkt een typisch Japanse game te worden, met een meeslepend verhaal en de nodige speciale krachten. Titelpersonage Rodea kan namelijk door de lucht vliegen en moet met die vaardigheid de wereld van Garuda beschermen.
Die bescherming lijkt hard nodig te zijn. In beeldmateriaal van game werd getoond hoe Rodea het in diverse gevechten opneemt tegen een vloot oorlogsvliegtuigen en een vuurvogel. Ook schijnt hij zijn geheugen te zijn kwijtgeraakt, wat voor het nodige mysterie zorgt.
73973

Animal Crossing: amiibo Festival

Geen traditionele Animal Crossing-titel, maar een virtueel bordspel à la Mario Party. Zoals de titel al aangeeft, kun je in Animal Crossing: amiibo Festival gebruikmaken van amiibo, die de vorm hebben van verschillende Animal Crossing-personages.
Figuren als Tom Nook en K. K. Slider kwamen al voorbij. Naast de figuren maakt het spel ook gebruik van amiibo-kaarten. Door diverse acties op het speelbord te volbrengen, krijgen spelers happy points; wie hiervan de meeste verzamelt, wint het spel.
73975

Runbow

Misschien wel de meest unieke titel op de lijst. Runbow lijkt een combinatie te zijn van een vechtgame en een 2D-platformer, waarin spelers tegelijkertijd het einde van een level moeten bereiken en elkaar moeten aanvallen.
De game heeft eenvoudige graphics en is vooral erg kleurrijk. Spelers kunnen kiezen uit een mannelijk personage, genaamd Hue, en een vrouwelijk karakter met de naam Val. Runbow heeft een multiplayerstand voor maximaal negen spelers.
73976

Devil’s Third

In Devil’s Third speel je met Ivan, een zwaar getatoeëerd figuur die gewapend is met een zwaard en vuurwapens. Doordat de mensheid veel te veel satellieten de ruimte in heeft gelanceerd, zijn de apparaten massaal met elkaar gaan botsen.
Aangezien satellieten een belangrijke rol spelen op bijvoorbeeld militair gebied, is het niet handig dat er in Devil’s Third maar een paar van over zijn. Terwijl er een nieuwe wereldoorlog uitbreekt en overal chaos heerst, moet Ivan vechten voor z’n leven.
73977

Fatal Frame: Maiden of Black Water

Een Japanse survival horrorgame waarin hoofdpersoon Yuuri dankzij een bovennatuurlijke gave verdwenen mensen kan opsporen. Als ze op een dag gevraagd wordt iemand in een bos te zoeken, accepteert ze dat verzoek.
Het griezelige? Het bos is een populaire plek voor mensen die zelfmoord willen plegen. Op bepaalde tijden vervaagt de grens tussen de echte wereld en de schimmenwereld, waardoor angstaanjagende gebeurtenissen gegarandeerd zijn.
73978

Mario Tennis: Ultra Smash

Mario en zijn vrienden betreden opnieuw de tennisbaan, al gebruiken ze meer dan alleen hun rackets tijdens de wedstrijden. Spelers kunnen namelijk gebruikmaken van power-ups. In een trailer was bijvoorbeeld te zien hoe Toads een megapaddenstoelen op de baan gooien.
Door deze paddenstoelen op te pakken, kunnen personages groeien tot enorme proporties, zoals we ook vaak zien in Mario’s platformspellen. Welke effecten dit precies heeft op de gameplay, is nog onduidelijk; grote personages leken niet harder te slaan.