Watch Dogs 2 features - 5 elementen die wij terug willen zien

Article
vrijdag, 10 juni 2016 om 10:32
xgn google image
Het is niet langer een geheim dat Watch Dogs 2 eraan komt. Op grootse wijze werd Watch Dogs 2 onthuld tijdens een livestream. Het is daarom een goed moment om op een rijtje te zetten welke Watch Dogs 2 features wij willen terugzien in dit vervolg.

Marcus Holloway is de nieuwe Aiden Pearce

De grote naam van de eerste Watch Dogs is uiteraard Aiden Pearce, het karakter wiens leven je leidt. Het interessante aan Aiden is dat hij eigenlijk een doodgewone gast is. Iemand met een specialiteit in hacken, die deze achtergrond geheim hield voor de meeste mensen.
Maar uiteindelijk komt deze achtergrond langzaam aan het licht waardoor Aiden een bekende persoonlijkheid wordt in Chicago. Als speler kun je ervoor kiezen om misdrijven tegen te houden, waardoor je uitgroeit tot een echte vigilante van de stad. Dus eigenlijk een soort van superheld, wiens superkrachten zitten gebundeld in zijn mobiele telefoon met de kracht van hacken.
Maar net als iedere superheld is Aiden ook kwetsbaar. Hij heeft zelf geen vriendin of kinderen, maar heeft wel een sterke band met zijn zus en ook met de rol als oom. Bij het spelen van Watch Dogs komt daardoor ook een heel persoonlijk verhaal naar boven. Dit heeft te maken met de moeilijke relatie die hij heeft met zijn zus door bepaalde gebeurtenissen uit het verleden.
Dit is uiteindelijk de achilleshiel van Aiden en dat maakt hem ook erg menselijk. Dit persoonlijke verhaal en het gevoel dat de hoofdpersoon gewoon een normaal mens is en niet per se een onoverwinnelijke superheld. Dat maakte van Aiden Pearce een bijzonder karakter om te spelen in Watch Dogs.
Voor Watch Dogs 2 is nu bekend geworden dat wij aan de slag gaan met Marcus Holloway. Een karakter dat ook zijn eigen persoonlijk verhaal kent, omdat hij wordt beschuldigd van een misdrijf die hij niet heeft gepleegd. Maar ten opzichte van Aiden is hij wel anders, want Aiden is in principe een lone wolf, maar Marcus is onderdeel van iets groters.
In Watch Dogs kreeg je een eerste inzicht in de DedSec groepering dankzij Clara Lille. In Watch Dogs 2 lijkt DedSec een veel grotere rol te gaan spelen in het verhaal. Zo lijkt Marcus een belangrijk onderdeel te zijn van de DedSec groepering, die gezamenlijk voor veel problemen gaan zorgen in San Francisco.
92593 1

Van Chicago naar San Francisco

De thuisbasis van Aiden Pearce in Watch Dogs is uiteraard Chicago. Een stad die niet heel vaak is gebruikt in andere games en op basis daarvan alleen al zorgt voor een fijne afwisseling. Maar Chicago is ook een hele gunstige stad vanwege een aantal punten. Denk daarbij aan de rivier die door de stad heen stroomt en het bovengrondse metronetwerk dat altijd voor je klaar staat.
De ontwikkelaar had er gelukkig wel voor gekozen om de map van Watch Dogs groter te maken dan de stad Chicago alleen. Het was dan ook een prettige afwisseling om even de stad uit te gaan naar een wat rustigere voorstad. Deze diversiteit tussen wolkenkrabbers, industrieel terrein tot aan rustige voorstad is erg fijn om te hebben. De ontwikkelaar doet er goed aan om dit tevens te doen voor Watch Dogs 2.
De keuze voor San Francisco als stad in Watch Dogs 2 lijkt in eerste instantie erg interessant te worden. Ook deze stad is niet overdreven vaak voorgekomen in games en bovendien een stad met een grote diversiteit. Misschien alleen al door de verticaliteit van de stad, waardoor je veel heuvels op en af kan rijden met een mooie bolide.
Buiten de stad San Francisco ligt ook Silicon Valley, een beetje de geboorteplaats voor hackers of anders een hele mooie speeltuin. In de vrijgegeven trailer zien wij dat Nudle een prachtige campus heeft in Watch Dogs 2, die qua naam enigszins doet denken aan Google en dus ook aan Silicon Valley. Dit betekent dat we ook wat meer ruimte krijgen om buiten de stad op onderzoek te gaan met Marcus. De voortekenen voor San Francisco zijn daardoor zeer gunstig, zoals wij dat graag willen zien.
92594 1

Hacken, hacken en nog meer hacken

Datgene wat Watch Dogs uniek maakte was uiteraard je mobiele telefoon, waarmee je gemakkelijk de wereld om je heen kon hacken. De game was dan ook gebouwd rondom het hacken en zorgde tevens voor genoeg interessante gameplayelementen. Een aantal van deze elementen willen wij graag terugzien in Watch Dogs 2. Naast uiteraard nieuwe toevoegingen op het gebied van hacken.
Een belangrijk onderdeel van het hacken speelde zich af in de auto, terwijl je als Aiden Pearce probeerde te ontsnappen aan je achtervolgers. De mogelijkheid tot hacken gaf de normale achtervolgingen plotseling nieuwe strategische opties. Zo deed je er slim aan om weg te gaan van de gebaande wegen, en op het laatste moment een steegje in te rijden. Op deze plaatsen kon je namelijk heel handig je hackkunsten vertonen.
Goede opties die je had waren van die vervelende paaltjes die uit de grond komen tot aan een soort van spikes die banden lekprikken. Nou hoefde je niet per se de steegjes in te rijden om je achtervolgers kwijt te raken. Met je mobiele telefoon kon je ook de stoplichten beïnvloeden, en als je dit op het juiste aangegeven moment deed, dan kwam je achtervolger in een crash terecht. De plek waar je achtervolgers met grote snelheid tot stilstand komen is niet belangrijk, want het gaf altijd een gevoel van voldoening.
Maar niet alleen in de auto was je mobiele telefoon erg functioneel. Op de voet kon je ook genoeg hacken om de vijand te slim af te zijn. Een onderdeel hiervan was het hacken van camera’s, waardoor je plekken kon zien zonder er fysiek te zijn. Het was ook een hele handige manier om te verkennen waar alle vijanden lopen, en op basis daarvan een plan van aanpak te formuleren.
Eenmaal een aanvalsplan in het hoofd, had je de mogelijkheid om bepaalde spullen tot ontploffing te brengen. Of misschien wel een storing te veroorzaken in de headset van een soldaat, om bij hem een lichte hoofdpijn te veroorzaken en jou de kans te geven om hem tegen de grond te slaan. Het meest interessante blijft echter om een blackout te veroorzaken voor een deel van de stad. Met slechts één druk op de knop wist jij Chicago even stil te krijgen.
Een ander onderdeel van het hacken heeft niks te maken met strategie, vijanden lastigvallen of achtervolgers kwijtraken. Nee, wij hebben het nu over het hacken van iemands privacy. In Watch Dogs kon je namelijk aan de buitenkant van een gebouw toegang krijgen tot bijvoorbeeld de laptop van iemand. Voor velen is dit de grootste nachtmerrie die tot leven komt, maar in Watch Dogs was het best grappig om vaak doodgewone mensen te bespioneren op deze manier.
92595 1

Zoeken naar de easter eggs

Het hacken van iemands privacy in Watch Dogs is tevens een onderdeel van alle verschillende soorten easter eggs die je tegenkomt. Neem als voorbeeld Aisha Tyler die in de game zit verstopt. Zij is al meerdere jaren op rij de presentatrice voor de E3 Ubisoft persconferentie.
Naast Aisha Tyler schreeuwen doodgewone inwoners van Chicago ook bijzondere dingen naar je. Tijdens willekeurige momenten schreeuwen inwoners “Run Forrest, Run” naar je, op het moment dat je gaat rennen. Op weer een ander moment zie je in een auto de sleutelhanger van My Little Pony hangen. Dit zijn allemaal grappige en kleine verwijzingen naar verschillende zaken, die Ubisoft ook in Watch Dogs 2 mag verstoppen.
De belangrijkste en grootste easter eggs in Watch Dogs zijn echter verbonden met andere producten van Ubisoft. Zo kun je in een winkel een stapel oudere games van Ubisoft terugvinden, zoals de eerste Assassin’s Creed game of Splinter Cell Double Agent. Weer op een andere plek kun je een arcadekast vinden voor de game Far Cry Blood Dragon. Als laatste zijn er nog de konijnen uit Raving Rabbids, die zijn terug te vinden als robots in Chicago en daardoor ook te hacken zijn.
Toch zijn de easter eggs van Assassin’s Creed het meest interessant voor de toekomst van Watch Dogs. Zo lopen er in Chicago verschillende inwoners rond die voor Abstergo Industries hebben gewerkt. In de games van Assassin’s Creed is de toekomstige lijn opgehouden te bestaan, maar misschien dat deze tijdslijn wordt opgepakt door Watch Dogs. Wat het resultaat ook gaat worden, wij hopen dat de easter eggs in grote hoeveelheid terugkomen in Watch Dogs 2.
92596 1

Een minigame voor tussendoor

Buiten het verhaal om, kun je ook gewoon in Chicago rondlopen op zoek naar andere leuke activiteiten om uit te voeren. Eén daarvan kun je rechtstreeks vanaf je mobiel activeren en dat zijn de digital trips. Het woord zegt het al misschien, want deze minigames verplaatsen je naar een soort virtuele wereld waar plotseling van alles mogelijk is.
Neem als voorbeeld de Spider Tank digital trip, waarin je simpelweg plaatsneemt in een tank in de vorm van een spin. En wat doe je als de macht krijgt over een dergelijk voertuig? Uiteraard, je gaat zoveel mogelijk spullen verwoesten, terwijl je tegelijkertijd ook uitdagingen krijgt voorgeschoteld die je binnen een bepaalde tijdslimiet moet behalen.
Op een ander moment start je de Madness digital trip, waarbij je in een soort apocalyptische wereld terechtkomt. In deze wereld zit je in een auto, waarbij je simpelweg demonen moet doodrijden. Dit levert je zielen op, die je nodigt hebt om je auto van kracht te voorzien, terwijl je opnieuw uitdagingen moet voltooien om vooruitgang te boeken in de digital trip.
Af en toe heb je alleen geen minigame nodig die zo bijzonder is als een digital trip. Daarom is het ook fijn om in Chicago op een rustig moment een potje te schaken. Alhoewel, het gaat hierbij om het oplossen van een puzzel binnen schaken zelf. Als je zelf niks van schaken afweet, dan zijn er ook nog andere minigames die je zeker kunt uitproberen.
Denk bijvoorbeeld aan het drinkspel, waarbij het steeds lastiger wordt naarmate je meer hebt gedronken. Dit soort simpele minigames en de digital trips zijn een erg grappige en leuke afwisseling op het verhaal. Daarom moeten deze minigames en digital trips ook zeker terugkeren in Watch Dogs 2.
Watch Dogs 2 zal uitkomen op 15 november 2016 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game is alvast te pre orderen als normale versie of hier als Collector's Edition.

Populair Nieuws