Wat vindt Nederland van de corona-app?

Article
vrijdag, 24 april 2020 om 13:00
person holding smartphone 4148833f1587557338
Er wordt in de Tweede Kamer gesproken over het implementeren van een zogenaamde corona-app of zelfs meerdere corona-apps. Met deze apps zou de overheid meer grip moeten krijgen op de huidige situatie. Natuurlijk kwamen met dit voorstel niet alleen een hoop vragen over privacy en veiligheid omhoog zetten, maar ook een aantal grappige reacties op social media. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Back to the future

De eerste reactie van Klaas geeft aan dat hij volop vertrouwen heeft in de technologische vaardigheden van onze overheid. Die corona-app zit wel snor. Heerlijk, straks weer terug naar de Nokia 3310 waarmee je kan bellen, 'snaken' én overgooien op minstens tien meter afstand.

Die goede ouwe tijd

Waar Klaas een stukje terug in de tijd wilde naar de bellende bakstenen, besluit Ingeborg om ons helemaal gillend terug te slepen richting de middeleeuwen. Ze las een leuk artikel over de high-tech methode die ze in Nieuw-Zeeland gebruiken en moest het toch even delen.

Geen corona, wel bloedende trommelvliezen

Bij Pauperhosting.nl hebben ze ook een poging gedaan om de regering uit de spreekwoordelijke brand te helpen. Een app? U vraagt, wij draaien, zullen ze gedacht hebben. Wat jammer dat hun corona-app het niet is geworden. Klinkt als een aangenaam concept.

Gotta NOT catch it all, Coronamon?

In bizarre tijden als deze is het fijn als mensen met ervaring ons kunnen leiden, zo'n corona-app moet toch aan bepaalde voorwaarden voldoen om nut te hebben. Daarom hebben we virologen en andere experts om de regering te adviseren. Nou is deze situatie ook redelijk nieuw voor het coronavirus zelf, maar gelukkig kan het altijd rekenen op advies van Pikachu als het aankomt op mobiele apps.

Oeps

Het vertrouwen in de voorgestelde corona-app was al niet groots, maar het helpt natuurlijk ook niet als het dan binnen vierentwintig uur al mis gaat met een datalek. Pluiscartoons verzon een passende straf voor de prutsende developers.

Word wakker mensen!

Svennus ziet de bui al hangen met die corona-app. Straks krijgen die gekke zendmastpyromanen nog gelijk ook. En vanaf daar is het nog maar een kleine stap naar R...'s goed doordachte theorie. Alle puzzelstukjes vallen langzaam app hun plaats.

Tot slot

Als we alle gekheid even opzij schuiven, blijkt dat er eigenlijk nog maar weinig bekend is over de corona-apps. Dit betekent niet dat we niet meer op onze hoede moeten zijn, maar dat we misschien nog even moeten afwachten wat de app precies gaat inhouden, voor we met te heftige meningen gaan rondstrooien. Voor wat meer informatie over het gebrek aan informatie, helpt onderstaande clip van Zondag met Lubach je verder.

Populair Nieuws