Top 5 redenen waarom je Avengers Age of Ultron moet kijken

Article
woensdag, 22 april 2015 om 9:58
xgn google image
Avengers Age of Ultron draait vanaf vandaag in de bioscoop. De nieuwste superheldenfilm van Marvel is weer een explosief geweldsfestijn van jewelste geworden. XGN geeft je de top 5 redenen waarom je Avengers Age of Ultron moet kijken in de bioscoop.

5. Quicksilver en Scarlet Witch maken hun debuut

Hij liet zich in X-Men: Apocalypse al even van zijn beste kant zien, maar het brute karakter Quicksilver (in Age of Ultron gespeeld door Aaron Taylor-Johnson) staat ook in de tweede Avengers-film zijn mannetje. De hypersonisch snelle mutant, die eigenlijk Pietro Maximoff heet, kiest in de tweeënhalf uur durende actiefilm verschillende zijden om voor te vechten.
Daarbij kan zijn tweelingzus Scarlet Witch (Wanda Maximoff) natuurlijk niet achterblijven. Met haar breinmanipulerende krachten kan zij de Avengers vrij simpel in moeilijkheden brengen, zonder zelf direct gevaar te lopen. Samen vormt de tweeling een onafscheidelijk en uiterst effectief team. Alleen hun loyaliteit verdient nog wat meer aandacht.

4. Humor

Als er iets is wat de Avengers (Captain America, Thor, Iron Man, Hulk, Black Widow en Hawkeye) bij elkaar houdt, is het wel humor. De Cap wordt constant belachelijk gemaakt om de morele waarden die hij tevergeefs probeert hoog te houden. Thor krijgt continu opmerkingen over zijn zogenaamde goddelijkheid en thuisbasis Asgard. En Hulk wordt vanzelfsprekend de hele tijd geplaagd om zijn groene huidskleur bij een woedeaanval.
De grappen en grollen moeten wederom vooral komen van de nummer één bijdehand Iron Man alias Tony Stark (Robert Downey Jr.). Net als in zijn rollen als Sherlock Holmes en Kirk Lazarus in de oorlogskomedie Tropic Thunder, is die arrogante, eeuwig kritische en ook zichzelf niet sparende rol hem op het lijf geschreven.

3. Explosies, kogelregens en laserstralen

Zoals zoveel superheldenfilms (kijk ook naar X-Men en Superman), ontkomt ook Avengers Age of Ultron niet aan een flinke dosis geweld. Duizenden explosies, kogelregens, laserstralen, klappen met het Vibranium-schild van Captain America, lompe stompen van de Hulk, hamerknallen van de Noorse god Thor en pijlensalvo's van meesterboogschutter Hawkeye komen uitgebreid en visueel zeer aantrekkelijk aan bod.
Met een geschat budget van 250 miljoen dollar zien al die geavanceerde CGI- en motion capturing-effecten er ook nog eens prachtig en zinderend uit. Bioscoopbezoekers worden uit hun stoelen geblazen door de dreunende bas, de fluitende raketschoenen van Iron Man en de grommende stem van aartsvijand Ultron. Ook voor thuisgebruik, als Age of Ultron op Blu-Ray verschijnt, moet de tv wel op een hoog volume met een degelijk geluidssysteem aangezet worden.

2. Conflicten binnen de groep

Loki had het al door in The Avengers, en ook Ultron heeft snel de ultieme manier gevonden om de Avengers rake klappen toe te brengen: de kibbelende superhelden tegen elkaar uitspelen. Gebrek aan overleg, een superioriteitsgevoel en botsende belangen maken algauw dat de Marvelmannen en -vrouw zich genoodzaakt zien om weer een hechte band met elkaar aan te gaan.
Het is geniaal om de sterkste mensen van de fictieve wereld als een stel kleine kinderen te zien kibbelen over kleine dingetjes, terwijl de wereld op springen staat. Iron Man vormt hier onvermijdelijk de winnaar in; Tony Stark kan nog geen vijf seconden zijn mond houden. Captain America, de aanvankelijke leider van het zootje, heeft ook in Age of Ultron zijn handen vol aan de in latex en metaal gestoken dame en heren.

1. Verhaal

Al het hierboven geschrevene zijn goede redenen om Avengers Age of Ultron tweeënhalf uur van je vrije tijd te geven. Maar voor de fans en andere soorten volgers van het Marvel-filmimperium geldt uiteindelijk dat het verhaal in de tweede Avengers-flick de doorslaggevende reden is om hem te gaan zien.
Age of Ultron een 'tussendeel' noemen, doet deze film veel te weinig eer aan. Er gebeurt namelijk meer dan genoeg met de helden om dit tweede deel te rechtvaardigen. Het is zonde om dit allemaal te verklappen in deze special, maar laten we het erop houden dat je meerdere plottwists niet aan ziet komen. Bovendien smaakt deel twee heel erg naar meer. En met meer bedoelen we de twee versies van Avengers: Infinity War, te verschijnen in 2018 en 2019.

Populair Nieuws