Top 5 Pikmin characters - De beste keuzes voor een kleurrijk avontuur

Article
zaterdag, 29 april 2017 om 9:16
xgn google image
Tijdens de laatste Nintendo Direct is Hey! Pikmin aangekondigd voor de 3DS. Dit is de eerste handheld game in de Pikmin serie. Ter voorbereiding nemen wij een kijkje naar de top 5 Pikmin characters uit de eerste drie games.
Pikmin is één van die games die eigenlijk niet uit te leggen valt. Je moet Pikmin echt spelen om het te begrijpen. Het idee van Pikmin is dat je speelt als een ontdekkingsreiziger, die op een vreemde planeet bevriend raakt met de half-plant, half-dierlijke wezentjes genaamd Pikmin. Samen met je Pikmin moet je in een RTS avontuur puzzels op proberen te lossen.
De eerste drie delen zijn allemaal erg goed ontvangen door critici. Wij gaven het laatste deel, Pikmin 3 uit 2013 voor de Wii U, een mooie 9 in onze review. Op dit moment schijnt Pikmin 4 in ontwikkeling te zijn, maar het is onduidelijk wanneer deze game uit gaat komen, en we weten ook niet voor welke console deze game zal zijn. In afwachtig van Hey Pikmin en Pikmin 4, zijn hier de leukste Pikmin characters.

5. Rots Pikmin

Rots Pikmin zijn geïntroduceerd in Pikmin 3, waar ze ontdekt worden door ontdekkingsreiziger Alph. Ook al zijn Pikmin half plant, half dier, lijken rots Pikmin meer op een steen dan op een plant. Wel hebben ze nog hetzelfde plantachtige steeltje.
Waar andere Pikmin characters tegenstanders vastgrijpen als ze in hun richting worden afgeschoten, botsen rots Pikmin tegen vijanden aan om schade te doen (zoals een steen). Ook kan je kan met rots Pikmin objecten breken, zoals glas. Je kan rots Pikmin herkennen aan het rotsachtige, hoekige grijze uiterlijk.
109779 1

4. Blauwe Pikmin

Blauwe Pikmin zijn in Pikmin 1 het laatste type Pikmin dat Olimar tegenkomt. Zoals de kleur blauw al impliceert, hebben blauwe Pikmin veel van hun eigenschappen te danken aan water.
Blauwe Pikmin characters kunnen onder water leven doordat ze schubben hebben, maar ze kunnen ook op land komen. Ze zijn immuun voor water en zijn een beetje de badmeesters van het Pikmin universum. Ze helpen namelijk andere Pikmin, die niet kunnen zwemmen, weer aan land als ze in het water vallen.
109780 3

3. Witte Pikmin

Witte Pikmin zijn de kleinste van alle Pikmin. In Pikmin 2 zijn deze wezentjes voor het eerst te zien in de White Flower Garden. Door te kijken met hun rode ogen is het mogelijk dat ze verborgen objecten onder de grond kunnen opsporen.
Daarbij zijn ze super snel en kunnen ze sneller objecten dragen dan andere Pikmin. Verder zijn witte Pikmin immuun voor gif. Ook hebben witte Pikmin characters, in tegenstelling tot blauwe, rode en gele Pikmin, een roze bloem boven op hun hoofd.
109781 3

2. Gevleugelde Pikmin

Deze Pikmin zijn geïntroduceerd in Pikmin 3, en zoals misschien logisch, kunnen gevleugelde Pikmin vliegen. Dat betekent dat ze ook andere vliegende (of erg grote) tegenstanders goed aankunnen. Deze soort Pikmin raken nooit de grond, ze blijven altijd in de lucht. En ondanks dat ze iets zwakker zijn dan Pikmin die wel lopen, is hun vliegkracht goed te gebruiken.
Gevleugelde Pikmin characters zijn roze van kleur en hebben een groot hoofd. Hun ogen zijn groot en blauw en lijken op die van een insect. Ze kunnen vliegen dankzij kleine vleugeltjes op hun rug. Deze Pikmin hebben (net zoals de rots Pikmin) een paarse bloem.
109782

1. Paarse Pikmin

De paarse Pikmin zijn de beste Pikmin op deze lijst. Ze zijn drie keer zo sterk als de meeste Pikmin en kunnen tien keer zoveel dragen. Ook al zijn ze misschien wat langzaam, als ze gegooid worden kunnen ze tegenstanders tijdelijk verlammen. Kleine tegenstanders zoals dwarf bulborbs kunnen ze zelfs in één keer verslaan.
Paarse Pikmin characters zijn natuurlijk paars van kleur, en verder zijn paarse Pikmin wat voluptueuzer dan andere Pikmin en hebben ze stekels op hun gezicht. Net zoals witte Pikmin character,s is de bloem op de steel op hun hoofd roze.
Wanneer Hey! Pikmin precies uitkomt, heeft Nintendo nog niet bekend gemaakt. De game zal verschijnen voor de Nintendo 3DS.

Populair Nieuws