Top 5 Bloodborne locaties die je moet bezoeken

Article
dinsdag, 06 maart 2018 om 14:55
xgn google image
We zijn inmiddels al lang en breed bekend met Yharnam, de duistere wereld waarin Bloodborne zich afspeelt. Hoog tijd om de mooiste trekpleisters eens op een rijtje te zetten, al zouden we niet graag een vakantie boeken naar deze Bloodborne locaties.
Let op: we bespreken hier ook locaties die je pas doorloopt aan het einde van je avontuur in Bloodborne. Een spoiler warning is hier dus op zijn plaats.

5. Bloodborne locaties: Nightmare Frontier

Net als je denkt de wereld van Bloodborne wel gezien te hebben, kom je in aanraking met de zogenaamde Nightmare locaties van de game. Deze bizarre locaties lijken los te staan van de werkelijkheid, met gekke stenen en grafstenen zover het oog rijkt.
Zo ook Nightmare Frontier. Zodra je de grot van dit gebied uitloopt kun je door de dichte mist masten van talloze schepen onderscheiden, wat het geheel een onwerkelijk en bijna sprookjesachtig uiterlijk geeft.
De grote beesten en met rotsen gooiende reuzen maken echter snel een einde aan dit sprookje, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het grote meer van groen gifwater.
71002

4. Bloodborne locaties: Hemwick Charnel Lane

Een blik op deze Bloodborne locatie is genoeg om te weten dat er hier angstaanjagende dingen gebeuren. Zodra je de grote houten poort van dit gebied doorloopt hoor je het onheilspellende gezang van een stel heksen, die op een begraafplaats staan te dansen alsof het een hippe club is.
Tijdens je zoektocht kom je steeds meer te weten over de krankzinnige experimenten die deze schreeuwende vrouwen uitvoeren, waarbij het uitlepelen van ogen een belangrijke rol speelt. In de houten hutjes liggen de lijken in juten zakken opgestapeld en zelfs bij paarden worden hun ogen afgepakt.
Op een klif, uitkijkend over een meer, staat een enorme villa die de tand des tijds niet bepaald glorieus doorstaan heeft, wat het natuurlijk des te mooier maakt.
71003

3. Bloodborne locaties: Central Yharnam

De plek waar het allemaal begint, en dus zeker een Bloodborne locatie die je lang bij zal blijven. In de Victoriaanse straten van deze duistere stad maak je kennis met The Hunt, en wat het precies inhoudt om een hunter te zijn.
Ook kom je hier de meeste NPC’s tegen, die allemaal een eigen verhaal hebben en flink wat kleur geven aan het verhaal van Bloodborne. Wat dacht je bijvoorbeeld van het oude vrouwtje dat je eerst uitjouwt, maar je uiteindelijk voorziet van wat handige hulpmiddelen.
Al met al is deze stad de perfecte manier om de toon te zetten voor de rest van de game, en je zult er keer op keer terugkeren om nieuwe gebieden te openen of een van de vele verborgen paden en schuilplekken te ontdekken.
71004

2. Bloodborne locaties: Forsaken Castle Cainhurst

Een optioneel gebied dat je absoluut niet mag missen. Aan de andere kant van het gigantische meer waar de villa van de heksen staat, ligt een reusachtig kasteel dat zo uit een Castlevania game gestapt lijkt te zijn.
In deze besneeuwde burcht is het lang geleden een keer goed mis gegaan, toen The Executioners met hun houten wielen flink huisgehouden hebben en alle bewoners een kopje kleiner maakten. Hun geesten dwalen nog steeds rond, en zullen je gegarandeerd lastigvallen als je door de chique vertrekken wandelt.
Kijk ook goed uit voor de waterspuwers in deze Bloodborne locatie, die een stuk minder levenloos zijn dan je misschien denkt. Nog een protip: vergeet na het verslaan van de eindbaas niet om de kroon op te zetten en de troon te bestijgen. Dan maak je kennis met de verborgen koningin van dit verloren kasteel.
71005

1. Bloodborne locaties: Nightmare of Mensis

Hoe kan het ook anders dat we een nachtmerrie op de eerste plaats vinden in een horrorgame als Bloodborne. Het moment dat je een berg beklimt en de hoek omloopt zal je nog lang bijblijven. De kathedraal die zich dan presenteert is namelijk gigantisch, en heeft wel iets weg van de Notre Dame, op het gigantische brein na dan, dat je constant bestookt met Frenzy-aanvallen.
Terwijl je je een weg baant door de duistere hallen en gangen, kom je ook een van de meest opmerkelijke bosses in heel Bloodborne tegen: een gestoorde vent die met een kooi op zijn hoofd voor je wegrent en op het eerste gehoor klinklare onzin uitkraamt.
De sfeer die in dit hele gebied hangt is overweldigend, en veel van de vijanden die je tegenkomt kunnen je met een paar welgemikte klappen vermoorden. De kathedraal kent vele lagen, en helemaal bovenop lijkt er zich een klein dorpje te bevinden, dat al lange tijd verlaten is, op een paar grote varkens en groepjes mannen met zwarte kappen na.
Als een Bloodborne locatie de game perfect samenvat, dan is het de Nightmare of Mensis. Het is duister, de vijanden zijn ijzersterk en het geeft je een andere kijk op het verhaal dat zich langzaam maar zeker ontvouwt.
Meer weten over de duistere wereld van Bloodborne? Lees dan onze review.