Top 5 beste Total War games - Welke steekt er bovenuit?

Article
zaterdag, 29 juli 2017 om 10:00
xgn google image
Total War Warhammer 2 komt in september uit. Een mooie moment om terug te blikken op de beste Total War games tot nu toe. Welke delen steken echt boven de rest uit?

5. Shogun 2

We trappen de top 5 beste Total War games af met Shogun 2. Met iets meer ambitie had de opvolger van de allereerste Total War misschien wel op nummer één gestaan. De game is namelijk steengoed en kende bij release weinig bugs of glitches, daarbij was er genoeg content en waren de clans gebalanceerd.
Alle goede aspecten van de vorige delen Total War zijn in Shogun 2 bij elkaar gegooid en daarvan is dit deel gesmeed. Op zich goed nieuws, ware het niet dat je alles al een keer gedaan had en het dus vrij snel verveelde. Het ambitieloze gevoel heeft het helaas gewonnen van de strakke goede aspecten van de game.
Shogun 2 kwam op 15 maart 2011 uit en het speelt zich af tijdens de Sengoku Jidai, omstreeks 1545. Het doel is om shogun van Japan te worden.
115434 1

4. Napoleon Total War

Op de nummer vier van de beste Total War games vind je Napoleon. Deze game kwam uit na het, om veel verschillende redenen, teleurstellende Empire Total War. Ontwikkelaar The Creative Assembly leerde van de ladingen kritiek op Empire en deed direct twee dingen goed. Ten eerste richtte de game zich vooral op het verhaal rond Bonaparte en ten tweede had de game ontzettend veel oog voor detail voor de verschillende units, bij Empire had je vaak het gevoel dat je met veel dezelfde troepen aan het strijden was.
Napoleon is een visueel hoogstandje maar heeft ook zijn nadelen. De AI is namelijk niet de beste van de serie want aan het begin van het spel heeft de tegenstander niet eens door dat je twee rijen van gunners nodig hebt. De tegenstander had soms wel vijf rijen waardoor de achterste drie niets konden doen en je bijna alle veldslagen makkelijk won. Later uitgekomen patches hebben de problemen deels opgelost maar het leed was al gedaan.
Napoleon Total War kwam op 25 februari 2010 uit en richt zich op de opkomst en val van Napoleon Bonaparte.
115435

3. Warhammer Total War

Tot 28 september van dit jaar het meest recente deel van de Total War reeks en op nummer drie van onze vijf beste Total War games. The Creative Assembly en SEGA sloegen het roer met dit spel compleet om en richtten zich niet meer op waargebeurde historie maar op fictie. Vooraf waren veel fans van de serie op zijn zachtst gezegd niet blij met de keuze maar achteraf is de storm snel gaan liggen.
Het Warhammer-universum leent zich namelijk perfect voor een Total War-game. Het universum is rijk aan verschillende rassen, gebieden en verhaallijnen. Of je nu met de dwergen, vampiers of mensen speelt, je komt altijd wel in aanraking met de overige rassen en dat geeft een zeer divers gevoel.
Warhammer Total War kwam op 24 mei 2016 uit.
115436

2. Medieval II Total War

Op nummer twee van de top 5 beste Total War games staat Medieval II Total War. Deze game ademt de middeleeuwen, sleept je mee naar die tijd en staat daarom zo hoog in de lijst. Daarnaast zijn de facties goed gebalanceerd aangezien het Romeinse Rijk niet meer bestaat rond die tijd en er dus niet één extreem sterke macht is.
Natuurlijk, Medieval II had zo zijn nadelen. Een daarvan is namelijk de AI die op de meest random momenten de gekste dingen deed, zoals bijvoorbeeld wild rondrennen of stoppen met vechten. Veel daarvan is later deels verholpen met patches maar deels bleven de problemen bestaan.
Medieval II Total War kwam uit op 7 september 2007 en speelt zich af in de middeleeuwen, van 1080 tot en met 1530.
115437

1. Rome Total War

Rome Total War is de nummer één van onze top 5 beste Total War games en niet zonder reden. Je ziet aan alles dat de game ambitie uitstraalt en die ambitie van de ontwikkelaar is grotendeels waargemaakt. De setting is fantastisch, de AI redelijk goed, de eerste 'moderne' Total War en de balans, alles bij elkaar opgeteld is Rome de beste Total War. En ja, je kon voor het eerst met olifanten aan de slag.
Rome kwam op 22 september 2004 uit en speelt zich af tijdens de bloei van het Romeinse Rijk. Later is de game ook nog naar tablets gebracht.
Welke Total War vind jij het beste? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws