Top 10 beste indie games van E3 2017 - De beste kleine games

Article
vrijdag, 16 juni 2017 om 16:37
xgn google image
Naast al het geweld geweld van Microsoft, Nintendo en Sony zou je bijna vergeten dat er ook nog goede indie games op deze editie van de E3 zijn getoond. Dit zijn de top 10 beste indie games van de E3 2017.

10. The Artful Escape

Als artiest volg je een mooie creatieve weg door het leven en in The Artful Escape is deze reis daadwerkelijk uitgewerkt. Je speelt het spel als de jonge muzikant Francis Vendetti. Met hem reis je door de kosmos en multidimensionale werelden om de artiest in hem wakker te maken.
Zo gebruik je de kracht van zijn gitaar om vijanden te verslaan in ritmische muzikale gevechten en om door de werelden heen te vliegen door een bepaalde toon te spelen. Zo reis je op lichtstralen door alle bekende en onbekende dimensies in het diepe avontuur van The Artful Escape.
De release datum van The Artful Escape is nog niet aangekondigd, maar de ontwikkelaar verwacht dat de game pas volgend jaar zal verschijnen.
113492

9. Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Blind Forest wordt door vele gezien als de beste indie game die tot nu toe is uitgekomen op de Xbox One. Deze game is geroemd om haar Metroidvania-stijl gameplay, prachtige soundtrack en de geverfde kunststijl.
Van Ori and the Will of the Wisps heeft Microsoft nog geen gameplay beelden vertoond, maar we verwachten wel dat dit vervolg dezelfde stijl zal behouden als het origineel. Naast de geverfde kunststijl die van het origineel een moderne klassieker maakt verwachten we natuurlijk ook dat Ori terug zal keren in het tweede deel.
Ori and the Will of the Wisps zal exclusief uitkomen op Xbox One en PC, wanneer de game uit zal komen is nog niet bekend gemaakt.
113494

8. Cuphead

Vroeger werden animatiefilms met de hand getekend. Een van de bekendste films is ‘Steamboot Willy’ van Disney met Mickey Mouse in de hoofdrol. Cuphead is volledig in die jaren ’30 animatiestijl ontwikkeld en vormgegeven.
Zo is de visuele en auditieve vormgeving zorgvuldig nagebootst in Cuphead met ook originele jazz muziek voor in de achtergrond. Je kunt de originele levels alleen doorlopen als Cuphead of samen in co-op met Mugman. Gezamelijke reis je door vreemde geanimeerde werelden waarbij je nieuwe wapens moet bemachtigen, speciale aanvallen kunt leren en geheimen zult ontdekken.
Lukt het jou om jouw schuld terug aan de duivel te betalen? Kom er op 29 september achter wanneer de game uitkomt voor Xbox One en PC.
113496

7. The Last Night

Mensen kenden eerst de era van overleving, dan leerden mensen de era van werk. Nu leven mensen in The Last Night in de era van rust en ontspanning. Machines hebben mensen in ieder mogelijk opzicht overtroffen waaronder kracht, precisie, intellect en creativiteit. Mensen vechten nu een keer niet voor overleving met alleen water en voedsel, maar voor het doel van het leven.
Ieder persoon wordt in The Last Night gedefinieerd door hetgeen wat ze consumeren en niet wat ze creëren. Zo start je in de game als Charlie, een tweede-klas inwoner van een stad waarin alles in het leven geaugmenteerd is.
Alleen Charlie kan geen gebruik maken van de verbeteringen van machines door een tragisch ongeluk dat zijn leven in zijn jeugd voor altijd veranderd heeft. Hierdoor heeft Charlie de keuze om zijn leven volledig in zijn handen te nemen. Lukt het hem? Kom er volgend jaar achter als de game uitkomt op Xbox One en PC.
113497

6. Ashen

In de donkere wereld van Ashen wordt je gedumpt. Als snel kom je er achter dat deze fictionele wereld geen zon heeft. Het enige licht op deze wereld komt van as.
Je speelt als een eenzame reiziger in deze wereld, waarbij je al snel een vreemdeling vind waarna je samen verder op reis gaat. Je reist samen door donkere grotten, lost puzzels op, verslaat vijanden en probeert te overleven in deze wereld.
Maar je weet weet niet wie de andere reiziger is, wat zijn achtergrond is en je kunt alleen communiceren met elkaar via minimale handgebaren. Hierdoor wordt de game niet alleen moeilijk, maar je weet ook nooit zeker waar je aan toe bent.
113498

5. The Darwin Project

Als je meer fan bent van de Canadese Rockies dan van een eenzame vulkanische wereld kun je helemaal uit je dak gaan in The Darwin Project. In deze game moet je jezelf voorbereiden op een nieuwe ijstijd. Speciaal voor deze gebeurtenis is er een nieuw manisch project opgericht genaamd The Darwin Project.
Dit project is half wetenschappelijk en half entertainment. Als deelnemer wordt je uitgedaagd om te overleven in de kou en tot de dood te vechten in een zeer verraderlijke arena. Om de ‘manhunt’ te overleven moet je de extreme weerscondities overleven, je tegenstanders actief volgen en vallen zetten om te overwinnen.
De game komt binnenkort uit voor Xbox One en PC.
113499

4. Surviving Mars

Welkom thuis (op Mars dan)! De tijd is gekomen dat je virtueel moet zien te overleven op de Rode Planeet en waarbij je de eerste functionerende menselijke kolonie op de planeet opbouwt. Daarvoor moet je niet alleen zorgen voor de basisbehoeften zoals water en wat te eten op z’n tijd, maar ook voor zuurstof, methoden om de heftige stormen te overleven en speciale huizen om in te wonen.
Surviving Mars is een science-fiction simulator game waarbij het voornamelijk draait om het koloniseren van Mars en het overleven op die planeet. Je bent verantwoordelijk voor alles; de infrastructuur, de woningen, onderzoek op de planeet, entertainment en het verbouwen van voedsel op de planeet.
Het meest belangrijke is wel dat je al jouw kolonisten levend moet houden! Als je denkt dat je dit aankunt, kun je volgend jaar de uitdaging aangaan op PS4, Xbox One en PC.
113500

3. Minit

Minit is een zeer charmante game met een heel diepe achtergrondverhaal dat volledig in 2D is uitgewerkt. Verder wordt de game hier in Amsterdam ontwikkeld door Jan Willem Nijman, mede-oprichter van de gamestudio Vlambeer.
In Minit heb je één hele minuut om het einde te halen. In die tijd moet je in de monochrome wereld op onderzoek gaan en bepaalde puzzels zo snel mogelijk oplossen. Lukt het je het binnen binnen één minuut, dan moet je weer van vooraf aan beginnen.
Iedere keer als je wakker wordt en je huis verlaat kun je een andere kant opgaan om alles te ontdekken. Als je alles gezien wilt hebben in dit korte avontuur ben je al snel meerdere uren bezig. Minit komt later dit jaar uit op de PC.
113502

2. Donut County

Donut County is gevormd naar de alom bekende vorm van een donut. Het mysterieuze gat van een donut beheerd alles in de game. Hoe meer je van een donut eet, hoe groter het gat wordt. Zo ook in Donut County, je moet met het donut gat zoveel mogelijk opeten om te groeien.
De game werd oorspronkelijk geshowed aan het publiek in 2012 bij het IndieCade, waarbij het originele doel van de game was om zoveel mogelijk objecten op te slokken en deze de lucht in te schieten. Je moest dan op een gegeven moment de zon uit de lucht hebben geschoten om het einde van de game te halen.
Het puzzelspel Donut County komt binnenkort uit op PC, macOS en iOS.
113503

1. Yoku’s Island Express

Deze game mixt het leuke van pinball en het level design van LocoRoco. Het is dus een ware platformgame waar je actief van de omgevingen gebruik moet maken. Je speelt als de strontkever Yoku en met hem vervang je op het eiland Mokumama de plaatselijke postbode.
Samen duw je stenen rond die post bevatten naar de bewoners van het eiland. Maar de game heeft net als het echte leven meerdere toppen en dieptepunten waardoor het einde halen niet zo makkelijk is.
Als in een klassieke pinball game moet je je bal op en neer flipperen om verder te komen in de levels. Je lost dus echt puzzels op met je pinball skills. Als je pinballen leuk vind moet je zeker deze game proberen. Yoku’s Island Express komt ergens volgend jaar voor Switch, PC, PS4 en Xbox One.
Dit was ons overzicht van favoriete indie games op E3 2017. Staat er iets voor jou tussen? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties