Update - Top 10 beste gratis fotoshop apps - Foto's bewerken als een prof

Article
dinsdag, 09 juni 2020 om 16:30
xgn google image
Wil je een goede foto nog mooier maken? Dit kan gemakkelijk met fotoshop apps. Als deze gratis zijn, is dat natuurlijk al helemaal een voordeel. Daarom hebben wij voor jou de beste apps op een rij gezet.
UPDATE – De afgelopen maanden is er weer een hoop gebeurd. Omdat we jullie altijd het beste willen bieden hebben we besloten deze top 10 een update te geven. De nieuwkomers in de top tien kun je goed herkennen aan: ‘NIEUW’. Daarnaast zijn alle apps die medio 2020 al in deze top 10 stonden ook zeker de moeite waard.

10. Snapseed (Nieuw)

Een nieuwkomer in deze top 10 is de app Snapseed. De gratis app is erg makkelijk in gebruik en mede daarom ook erg populair. Maar los van de gebruiksvriendelijkheid heeft Snapseed ook een hoop mogelijkheden.
Snapseed is ontwikkeld door Google en met de app kun je relatief eenvoudig, maar toch op een mooie manier de witbalans aanpassen, op een exact punt een effect toevoegen, een filter toepassen etc. De app biedt op een fijne manier bijna alles wat je nodig hebt voor het bewerken van een foto.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119968

9. Prisma Photo Editor

Als je op zoek bent naar gekke filters, dan zit je met deze app helemaal goed. Met Prisma Photo Editor kan je namelijk unieke filters selecteren en deze gebruiken over een foto. Hierdoor krijgt de foto een geheel andere stijl.
Er zijn tientallen filters om uit te kiezen. Hieronder vallen onder andere mozaïek en een comic stijl. Verder zijn er nog meer filters te downloaden en deze zijn gratis beschikbaar.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App store.
119969

8. Over Edit & Add Text to Photos

Met deze app zijn er teksten toe te voegen aan een foto. Dit is perfect om bijvoorbeeld een eigen achtergrond te maken voor je telefoon. Er zijn veel verschillende lettertypes om uit te kiezen en te downloaden. Enkele lettertypes vereisen de pro versie, maar er zijn gratis filters uit verschillende pakketten, waaronder het nieuwste Halloween pakket.
Wanneer je een tekst hebt gemaakt, valt deze nog aan te passen. Hieronder valt het aanpassen van de grootte van de tekst, de doorzichtigheid, roteren, en het blenden van de tekst. De tekst kan ook bestaan uit enkel emoji’s. Wanneer deze aangepast worden met ‘blend’ kunnen er interessante creaties uitkomen.
Deze app is alleen beschikbaar in de App Store.
119970

7. Layout from Instagram

Deze app is vrij simpel en overzichtelijk. De gebruiker kan maximaal negen foto’s uitkiezen om in een collage te zetten. Er zijn verschillende templates in de app om de foto’s in een bepaalde lay-out te zetten. De fotos kunnen in de app omgedraaid en ondersteboven gedraaid worden en verder is het mogelijk om een rand toe te voegen.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119971

6. Whitagram

Whitagram is een simpele app, precies wat sommige mensen zoeken. Want voor sommige gebruikers kan het verwarrend zijn, al die aanpasmogelijkheden binnen zo'n fotoapplicatie. Binnen deze app werkt het aanpassingsprogramma van Photo Editor, dus je kunt je creativiteit vrij spel geven. Mocht je de foto toch uitgebreider aan willen passen, dan is dit vooralsnog mogelijk binnen deze app.
Verder is er een mogelijkheid om tekst over foto’s heen te plakken. Helaas is dat in deze app een betaalde functie van 2,99 euro. Mocht deze functie echt op jouw wenslijst staan, dan adviseren wij om de Over Edit & Add Text to Photos app te downloaden die we eerder in de lijst genoemd hebben.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119972f1611054813

5. Canva (Nieuw)

Dit jaar mogen we ook de app Canva verwelkomen in deze top 10. Met de populaire app kun je eenvoudig je eigen content maken. Van posters tot logo’s en van animaties tot achtergronden. Maar ook voor het bewerken van foto’s werkt Canva erg prettig. Binnen Canva kan je gebruik maken van een aantal sjablonen waar je leuk mee kan spelen, maar je kan ook helemaal vanaf nul je eigen foto gaan editen.
Naast de gebruiksvriendelijke app heeft Canva ook een goedbezochte website. Met je inlog kun je zo eenvoudig verder gaan met het editen van je foto’s of andere content.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119973

4. Photo Editor

Met de Photo Editor app kan je een hoop dingen doen. Het hoofddoel van de app is om foto’s er beter uit te laten zien, maar dit geldt niet voor het aanpassen van een gezicht. Er is een optie om vlekjes weg te halen, maar op grotere schaal werkt deze tool niet. Verder kan je wel gebruik maken van ‘splash’ om bepaalde kleuren uit te lichten en de ander zwart-wit te laten.
Een van de grappigste punten van deze app, is dat het je memes laat creëren. Er kan dan een tekst bovenaan en onderaan de foto toegevoegd worden in het vetgedrukte lettertype dat we (bijna) allemaal kennen van de grappige plaatjes op het internet.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119974

3. Adobe Lightroom (Nieuw)

Abobe Photoshop Express stond al trots op de eerste plek in deze top tien, maar Adobe Photoshop Lightroom mag nu ook zijn opwachting maken. Adobe is een grote naam op dit gebied en deze app mocht van ons ook zeker niet ontbreken. De App heeft een hoop mogelijkheden en zorgt vaak voor een prachtig resultaat.
Als kanttekening moeten we hier wel bij zeggen dat deze app iets uitgebreider is en daarom voor sommige gebruikers iets te veel van het goede is. De app is verder gratis, maar zwaardere bestanden kun je vaak toch beter in de cloud opslaan, hiervoor moet je wel bijbetalen. Maar desondanks blijft het toch een hele fijne app en daarom vinden we de nieuwkomer terug in de top 3.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119975

2. VSCO

Een groot voordeel van VSCO is dat filters te mengen zijn. Hierdoor kan iedere gebruiker foto’s bewerken tot een uniek resultaat. Ook gaat het diep in op het werken met contrast, de scherpheid, het licht en de schaduwen.
Er zijn al veel filters beschikbaar voor de app, maar er kunnen er nog meer bijgekocht worden. Ook zijn er enkele pakketten gratis te downloaden. Binnen de app kan een abonnement aangeschaft worden die toegang biedt tot verbeterde tools en inhoud van de community. Dit abonnement is voor 19,99 euro per jaar aan te schaffen.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.
119976 1

1. Adobe Photoshop Express

Deze professionele fotoshop app verdient toch echt de eerste plaats. Het heeft de basis en biedt tevens de mogelijkheid om foto’s uitgebreider aan te passen. Er zijn onder andere functies beschikbaar om een foto bij te snijden, te roteren en om te draaien. Ook is het mogelijk om rode ogen te verwijderen.
Deze app is verder perfect om foto’s van omgevingen te bewerken. Onder andere de kleuren en het licht van foto’s kan aangepast worden voor een meer levende foto. Dit programma is niet aan de raden als je zoekt naar een app om een gezicht mee te bewerken.
Deze app is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store.

Fotoshop apps - Welke is jouw favoriet?

Dit zijn volgens ons de handigste fotoshop apps om op je smartphone te installeren wanneer je een foto moet bewerken. Binnen het aanbod is er voor ieder wat wils. Mis je toch nog een applicatie in de lijst, laat het dan zeker weten in de reacties onder het artikel. Welk van de fotoshop apps is jouw favoriet?
Dit artikel is bijgewerkt op 19 januari 2021.