Schokkende films - Acteurs en actrices die nooit meer hetzelfde waren

Article
vrijdag, 13 juli 2018 om 17:15
schokkende films acteurs en actrices die nooit meer hetzelfde waren 135484 1
We zien enorm veel acteurs langskomen in schokkende films in de filmindustrie, maar wat is het verhaal achter hun rol en wat heeft dit met de acteur of actrices gedaan? Dit zijn tien acteurs en actrices die nooit meer hetzelfde waren na een rol.

10. Adrien Brody - The Pianist

De Poolse pianist Wladyslaw Szpilman speelt voor de radio het nummer Nocturne in d-mineur van Frédéric Chopin, wat helaas maar amper gehoord kan worden door de bombardementen die plaatsvinden. Een half uur na het optreden van Wladyslaw wordt de radiozender ook gebombardeerd en kan niemand meer naar de radio luisteren. De gevolgen van de bombardementen zijn vreselijk, zo is Wladyslaws familie is uitgemoord. Toch probeert hij opnieuw zijn leven op te bouwen.
Adrien Brody moest zich inleven in best een heftig personage. Om dit te doen liet hij in een interview met BBC weten dat hij zijn huis hiervoor heeft verkocht, net zoals zijn auto. Hij heeft al zijn digitale apparatuur weggedaan en is naar Europa verhuisd. Hij vertelde dat hij wel verdriet en verlies heeft meegemaakt in zijn leven, maar nog nooit de wanhoop die bij honger komt kijken heeft meegemaakt. Ook vroeg hij zich af of hij wel mentaal oké zou zijn na de film, maar na ongeveer anderhalf jaar heeft hij alles gelukkig weer op een rijtje.
135485

9. Janet Leigh - Psycho

Janet Leigh kennen we uit de klassieke film Psycho uit 1960. Hierin volgden we het verhaal van de jonge Marion Crane, die besloot met het geld van haar baas weg te vluchten uit wanhoop voor haar eigen situatie. Ze komt terecht in het Bates Motel en leert de jonge eigenaar van het motel, Norman Bates, kennen. In Psycho zit de bekende scène, waarin de jonge Marion Crane in de douche wordt neergestoken en deze scène heeft de actrice heel wat meer opgeleverd dan alleen enorm succes.
Janet Leigh gaf in een interview toe dat ze sinds de film eigenlijk helemaal niet meer doucht. De actrice nam alleen maar baden en ging alleen maar douchen wanneer er echt geen andere optie is. Als ze bijvoorbeeld in een hotel was en er geen bad was ging ze er wel onder, maar hield ze de deur enorm goed in de gaten om er zeker van te zijn dat er niemand binnen kon vallen.
135488

8. Isabelle Adjani - Possesion

Als je een enorme fan bent van horrorfilms, dan ken je vast de film Possesion wel. Hierin komt de bekende metro-scène in voor waar actrice Isabelle Adjani zich totaal liet gaan om dit fysiek zo heftig mogelijk te laten lijken. Hier heeft de actrice dan ook een prijs mee gewonnen, maar of deze het waard was, is nog maar de vraag.
Isabelle Adjani heeft in een interview met een Frans tijdschrift laten weten dat ze zwaar getraumatiseerd was van het spelen van Anna in Possesion. Het heeft haar jaren aan therapie gekost om het personage Anna dan ook uit haar systeem te krijgen. Ook vertelde ze dat ze nooit meer een rol zoals deze zal aannemen.

7. Bill Skarsgård - IT

Bill Skarsgård kreeg een enorme kans wanneer hij in de rol van Pennywise The Clown uit IT mocht treden. De film werd een wereldwijd succes en de acteur werd enorm gewaardeerd voor zijn uitvoering als de horrorclown in de film die in 2017 te zien was in IT.
Al was de film een enorm succes, acteur Bill Skarsgård heeft een aantal dingen aan de rol overgehouden. Maanden nadat IT was gefilmd had hij nog altijd nachtmerries over de clown. In deze nachtmerries was hij vaak nog steeds gekleed als Pennywise The Clown, terwijl een andere clown hem martelde. Zou jij het er voor over hebben?
135509

6. De hele cast - The Blair Witch Project

The Blair Witch Project is een klassieke horrorfilm die elke horror fan wel kent. Hierin gaat een aantal filmstudenten op zoek naar de ‘Blair Witch’ die ergens in het Black Hill bos schijnt te wonen. De studenten Heather, Josh en Mike raken verdwaald in het bos en krijgen te maken met een reeks angstaanjagende gebeurtenissen.
De angst die je op de gezichten van de studenten ziet lijkt enorm echt, maar dit was ook echt het geval. Tijdens het kamperen, wat acht dagen lang duurde, werd de cast constant geterroriseerd door de crew. Vaak waren ze dan ook niet samen en was het trio van Heather, Josh en Mike alleen in het bos om het zo echt mogelijk te laten lijken. Ze werden midden in de nacht wakker gemaakt, zodat ze er echt enorm moe uitzagen. Continue werd de groep de stuipen op het lijf gejaagd en de crew stalkte de drie zelfs en ze kregen steeds minder te eten tijdens de opnames.
Lang werd er zelfs ook gedacht dat actrice Heather Donahue, die ook Heather in de film speelt, overleden was. Haar moeder heeft dan ook veel kaarten ontvangen, waarbij ze gecondoleerd wordt met het verlies van haar dochter. Donahue is nog lang overspannen geweest door de opnames van de film.

5. John Wayne - The Conqueror

John Wayne is te zien in verschillende westerns en hier was hij ook bekend om. Zijn carrière had nog een stuk langer door kunnen gaan, alleen kreeg de acteur helaas maagkanker. Nu is de oorzaak hiervan hoogstwaarschijnlijk een van zijn rollen geweest. Hoe bizar is dat?
John Wayne speelde in The Conqueror in 1956 de rol van Termujin/Dzjengis Khan. Alles in de film ziet er goed uit, maar wist jij dat The Conqueror gefilmd is in de buurt van een plaats waar ze kernproeven deden? Elke dag was de gehele crew blootgesteld aan radiatie, en meer dan de helft van de crew werd dan ook gediagnosticeerd met kanker. Mogelijk is ook John Wayne hierdoor getroffen is.
135515

4. Jennifer Carpenter en Laura Linney - The Exorcism of Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose is een waargebeurd verhaal en dit maakt de film dan ook een stuk enger dan dat hij al was. Maar de volgende gebeurtenissen geven je écht de kriebels. Jennifer Carpenter, die Emily Rose speelde, vertelde in een interview dat er na het schieten van de horrorfilm rare dingen begonnen te gebeuren. Wanneer de actrice wilde gaan slapen, kwam het liedje ‘Alive’ van Pearl Jam op de radio, vaak herhaalde het stukje met ‘I’m still alive’ zich ook een aantal keer.
Maar Jennifer Carpenter was niet de enige die met paranormale activiteit in aanraking kwam na de opnames van de film. Ook Laura Linney, die in de film in de rol van Erin Bruner trad, kreeg hiermee te maken. Haar televisie ging midden in de nacht een aantal keer achter elkaar aan en uit. Denk jij dat het toeval was?
135517

3. Bob Hoskins - Who Framed Roger Rabbit

Waarschijnlijk ken je Bob Hoskins wel van zijn rol als Eddie Valiant in Who Framed Roger Rabbit. Hierin had hij erg veel interactie met Roger Rabbit en Jessica Rabbit. In de film ziet dit er enorm goed uit, alsof de geanimeerde personages er echt zijn, terwijl Bob Hoskins op de set met helemaal niets of niemand praatte tijdens het filmen.
Het feit dat Bob Hoskins maanden lang tijdens de productie van de film tegen niemand heeft gepraat tijdens de opnames, heeft hem nogal wat opgeleverd. De acteur heeft jarenlang hierdoor in zichzelf gepraat en hoorde de stemmen van de animaties constant in zijn hoofd. Dit ging soms ook gepaard met zelfs hallucinaties van de personages. Gelukkig had Bob Hoskins hier op een gegeven moment geen last meer van en is gewoon doorgegaan met zijn carrière als acteur.

2. Heath Ledger - The Dark Knight

In de rol treden van een psychopaat is absoluut niet makkelijk: je moet je inleven in iemand die compleet gestoord is. Heath Ledger deed dit enorm goed als The Joker in The Dark Knight, maar ook hier heeft hij iets aan overgehouden. Als je in de rol van iemand zoals The Joker treedt, is het begrijpelijk dat je hier iets aan overhoudt.
Heath Ledger had enorm veel last van slaapproblemen en angstaanvallen tijdens de opnames van de film. Na de opnames van The Dark Knight werden deze problemen alleen maar heviger, waardoor de acteur pijnstillers en slaappillen kreeg toegewezen van de dokter. Dit had helaas fatale gevolgen voor Heath Ledger toen hij te veel van de medicijnen nam en in zijn slaap overleed.

1. Shelley Duvall - The Shining

Shelley Duvall heeft ongetwijfeld wat te verduren gekregen tijdens de opnames van The Shining. Shelley werd constant tot het uiterste gepusht door de regisseur Stanley Kubrick, zodat zij maximaal zou presteren. Natuurlijk leverde dit veel stress op, zeker met Jack Nicholson die rondliep als de krankzinnige Jack Torrance op de set.
Nadat actrice Shelley Duvall te zien was in Manna from Heaven in 2002, hoorden we een tijdje niks meer van haar, totdat ze in een interview van Dr. Phil verscheen in 2017. Hierin werd het duidelijk dat de actrice mentaal niet meer in orde was. Zo beweerde ze dat haar vriend Robin Williams nog steeds leefde en durfde ze niet te zeggen dat ze gezond was, omdat ‘zij’ haar dan iets aan zouden doen. Over wie ze het heeft weet niemand, maar het is enorm jammer dat het zo ver heeft moeten komen.

Genoeg van de schokkende films die levens hebben veranderd?

Als je aan deze verhalen nog geen grote schok hebt gehad, dan hebben we hier de engste scènes in films voor je! Ben je eerder geïnteresseerd in horror films? Dan hebben we hier de beste horror films op Netflix.

Populair Nieuws