Rainbow Six Siege hands on - 5 tips voor Terrorist Hunt

Article
vrijdag, 17 juli 2015 om 11:14
xgn google image
Er zijn genoeg mogelijkheden om het tegen mensen op te nemen in Rainbow Six Siege, maar soms is het tof om de computer uit te dagen. De AI is slimmer dan ooit en winnen is daarom ook een uitdaging voor geoefende spelers. Deze vijf tips voor Terrorist Hunt helpen je op weg.

1. Onderschat de AI niet

De AI heeft in Rainbow Six Siege een flinke upgrade gekregen en dat merk je. Zo weten de terroristen in Terrorist Hunt wanneer het verstandig is om de aanval in te zetten of om een kamer juist zo goed mogelijk te barricaderen.
Tijdens de demo die wij op de E3 speelden werden we afgeleid door een aanval bij een deur, terwijl een ander groepje van die kans gebruik maakte om via een raam achter ons naar binnen te klimmen. Einde verhaal voor ons, omdat we een dergelijke flank-aanval niet verwacht hadden.
Speel Terrorist Hunt dus alsof je tegen mensen van vlees en bloed speelt en werk goed samen met je teamgenoten!
74297

2. Communiceer met je teamgenoten

Omdat je op sommige momenten van meerdere kanten tegelijk aangevallen wordt, is het van levensbelang om goed je teammaten op de hoogte te houden. Friendly Fire staat bovendien standaard aan in Siege, dus als jij van plan bent om je shotgun leeg te schieten op een deur is het wel zo fijn om daar de rest even van op de hoogte te stellen.
Daarnaast is het verstandig om bij het begin van de missie direct een plan van aanpak door te nemen, zodat je niet als een kudde kippen zonder kop overal heen rent. Kies de juiste spawnplek en ga allemaal naar het dak, of splits je team op om de tegenstander op het verkeerde been te zetten.
Communicatie is van het grootste belang bij special forces, dus ook in Rainbow Six Siege!
74298

3. Zorg dat je niets over het hoofd ziet

Een waypoint is handig om je in de goede richting te wijzen, maar laat je er niet teveel door aan het handje nemen. De levels in Rainbow Six Siege zitten vol met interactieve onderdelen, die met de juiste gadget in jouw voordeel te gebruiken zijn.
In de demo die wij speelden konden we bijvoorbeeld een zwak gedeelte van een vloer opblazen. Hierdoor konden we een zwaar beveiligde kamer direct onder ons zonder problemen binnenvallen.
Zeker als je dit afstemt met een ander deel van je team dat op hetzelfde moment de deur opblaast werkt dit enorm goed. Maar let op! De vijand kan dit natuurlijk net zo goed tegen je gebruiken. Dat ondervonden wij ook tijdens de speelsessie...
74299

4. Verdeel de juiste uitrusting over je team

Zelfs voordat je het veld ingaat verlangt Rainbow Six Siege al van je dat je goed oplet. Verschillende karakters staan namelijk tot je beschikking, die allemaal hun eigen wapens en uitrusting met zich meenemen.
Kies je bijvoorbeeld voor iemand met een hamer om deuren snel open te meppen of neem je een stel Breaching Charges mee om een muur met een druk op de knop op te blazen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten welk schietijzer je in handen hebt.
Weet je van tevoren dat jij op afstand vijanden uitschakelt door ze via de ramen neer te halen? Dan voldoet een rifle met een flinke range. Op korte afstand heb je daar echter weer wenig aan. Door met de rest van je team af te stemmen wie welke rol op zich neemt gaat het een stuk beter en weet je ook wat er van je verwacht wordt.
74300

5. Wees creatief!

De combinatie van grote keuzevrijheid en een verdomd slimme computergestuurde vijand zorgt ervoor dat je altijd alert moet zijn in Rainbow Six Siege. Door je situaties op een creatieve en slimme manier te benaderen zul je versteld staan van het resultaat, zelfs als je dit een paar keer moet oefenen.
Onze eerste poging om een huis te bestormen liep bijvoorbeeld volledig in de soep, terwijl een tweede aanval een heel stuk beter ging omdat we voor een benadering via het dak kozen. Ondertussen klommen twee van onze teamgenoten via een zijraampje naar binnen.
Siege speelt bovendien heerlijk, dus je shooter-ervaring die je in andere games opgedaan hebt komt ook hier zeker van pas. Met bovenstaande tips en veel oefenen kom je een heel eind, al kun je er vanuit gaan dat het ook met de beste voorbereiding helemaal mis kan gaan. Daar kwamen we wel achter toen zelfs de ontwikkelaars van de game het aflegden tegen een plotselinge aanval van de terroristen.
Wil je meer weten over wat Ubisoft tijdens de E3 aankondigde? Check dan ons overzicht van de persconferentie. Heb je na het lezen van deze special zin om te spelen? Meld je dan aan voor de gesloten béta.
Rainbow Six Siege verschijnt op 13 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
Benieuwd naar Rainbow Six Siege? De game is nu alvast te pre-orderen én je kunt je inschrijven voor de gesloten beta die 24 september start!