Monster Hunter Generations Tips & Tricks - Ga voorbereid op jacht

Article
zaterdag, 09 juli 2016 om 16:33
xgn google image
De Monster Hunter-serie krijgt er steeds meer spelers bij in Nederland, met vorig jaar de release van Monster Hunter 4 Ultimate. Dit zal niet anders zijn met Monster Hunter Generations, daarom hebben wij een aantal Monster Hunter Generations Tips & Tricks, zodat je voorbereid op pad kan gaan.
In Monster Hunter Generations is het de bedoeling om, dit zal geen verrassing zijn, op monsters te jagen. Doe je dit succesvol, dan kan je de overblijfselen van monsters gebruiken om sterkere wapens en bepantsering te maken, zodat je weer op sterkere monster kan jagen. Maar voordat het zover is, moet je eerst bekend zijn met een paar Monster Hunter Generations Tips & Tricks.

Kies je wapen en stijl met Monster Hunter Generations Tips & Tricks

In Monster Hunter Generations hebben spelers vanaf het begin de mogelijkheid om met elk wapen uit het Monster Hunter-universum te spelen, dat er welgeteld 14 zijn. Deze variëren van de betrouwbare Sword & Shield, tot de complexe Gunlance – jawel, dat is een lans met een ingebouwd geweer. Daarnaast is het ook mogelijk om aan de slag te gaan als een Gunner, een jager die op afstand aanvalt, door een Bow, Light Bowgun of een Heavy Bowgun te gebruiken.
Alle wapens verschillen enorm veel van elkaar en het is dan ook belangrijk om een wapen te kiezen die goed bij jouw speelstijl past. Houd je ervan om je kans af te wachten en genadeloos toe te slaan zodra er zich een opening voordoet, dan zal de Greatsword of de Hammer goed in jouw straatje passen. Ben je juist iemand die liever aan een monster plakt als een parasiet en consistent schade doet, dan kan je beter kiezen voor de Dual Blades of Sword & Shield. De Switch Axe en Charge Blade zijn echter weer goede keuzes als je langzaam wilt opbouwen naar grote ‘burst’-aanvallen.
Een nieuwe toevoeging aan Monster Hunter Generations zijn daarnaast ook vier verschillende stijlen voor elk wapen, te weten Guild, Striker, Aerial en Adept, waarover je meer kunt lezen in onze special over de stijlen.
Guild is een stijl die simpelweg de oude, vertrouwde stijl die in alle andere Monster Hunter-games zit en altijd een betrouwbare keuze is, dankzij toegang tot alle aanvallen en twee verschillende Hunter Arts – speciale vaardigheden die je langzaam opbouwt. Striker verliest vaak een paar aanvallen, maar heeft wel weer de mogelijkheid om drie Hunter Arts te gebruiken en laadt die ook sneller op. Aerial en Adept hebben beiden maar één Hunter Art, maar focussen respectievelijk op aanvallen in de lucht en ontwijken om toe te slaan met sterkere aanvallen.
Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn willen we goed benadrukken in de Monster Hunter Generations Tips & Tricks dat het belangrijk is om te experimenten, zodat je er goed achter kan komen wat het beste bij jouw persoonlijk past. Ga daarnaast ook niet opzoeken welke combinatie het meeste schade doet of de snelste tijden oplevert, want als jij je prettig voelt bij een bepaald wapen en stijl, dan kan je daar veel beter mee overweg dan een combinatie die de beste spelers gebruiken. Het plezier bij een jacht staat daarbij ook voorop, niet hoe snel je een monster kan neerhalen.
94144

Gebruik voorwerpen, maar met mate

Heb je eenmaal een wapen gekozen, dan ben je bijna klaar om op jacht te gaan, maar het is tevens enorm belangrijk om te weten welke voorwerpen je tot je beschikking hebt en wat voor effect ze hebben.
De twee belangrijkste soorten voorwerpen zijn Potions en voorwerpen die invloed hebben op jouw Stamina. Potions vullen je levensbalk weer bij, nadat je geraakt bent door monsters, dus dat spreekt voor zich waarom het belangrijk is. Stamina is minstens zo belangrijk, want voor bijna alle acties heb je Stamina nodig om die actie uit te voeren, met als belangrijkste het ontwijken van aanvallen. Als je gebraden vlees eet, dan zal je maximum Stamina tijdelijk uitgebreid worden, wat van levensbelang is tijdens gevechten.
Voordat je op pad gaat kan je in elke missie een blauwe kist vinden, waar een aantal belangrijke voorwerpen inzitten en deze mag je gratis meenemen, zoals een kaart van het level, maar ook Potions, Rations, Wetstones en munitie. Wetstones zijn belangrijk voor Blademasters – jagers die een melee wapen gebruiken – om hun wapen scherp te houden, zodat je aanvallen niet afketsen op de harde huiden van monsters, maar dit voorwerp is nutteloos voor Gunners. Gunners hebben daarentegen wel Coatings (Bow) of munitie (Light Bowgun, Heavy Bowgun) nodig om hun aanvallen effectief uit te voeren. Er zijn daarnaast nog talloze voorwerpen, maar de voorwerpen die we hebben genoemd zijn belangrijk bij elke jacht, dus zorg dat je er genoeg van meeneemt, zodat je niet zonder komt te zitten.
Ondanks dat voorwerpen zeer nuttig zijn, moet je wel voorzichtig zijn met het gebruik ervan en er niet te gul mee omspringen. Het gebruiken van een voorwerp duurt over het algemeen vrij lang en helemaal als je ziet dat een monster op je af komt gerend, dus leer wanneer je tijd genoeg hebt om een voorwerp te gebruiken en wanneer het beter is om te wachten. Het is goed om een Potion te gebruiken om te voorkomen dat je doodgaat, maar niet als je ondertussen wordt aangevallen en alsnog het loodje legt. Probeer ook niet je levensbalk altijd volledig vol te hebben, want op die manier verspil je een hoop Potions en je weet nooit hoeveel je er nodig gaat hebben.
Heb je vragen over andere voorwerpen die niet in onze Monster Hunter Generations Tips & Tricks worden genoemd, dan kan je die natuurlijk altijd stellen in de reacties hieronder.
94146

Tijd voor de smid in de Monster Hunter Generations Tips & Tricks

Wanneer je succesvol een monster hebt gedood in Monster Hunter Generations, dan kan je het beest villen om voorwerpen te verkrijgen, sommige van die voorwerpen zijn meer zeldzaam dan anderen. Ook krijg je aan het einde van een jacht standaard een aantal trofeeën, die niet alleen handig zijn boven de haard te hangen. Zoals eerder gezegd wordt je namelijk sterker in Monster Hunter Generations door middel van nieuwe wapens en bepantsering, niet door levels.
Bij de smid kan je ervoor kiezen om wapens en bepantsering te smeden of om ze te upgraden. Op beide manieren zal het je geld en voorwerpen kosten om iets te maken, maar bij upgraden heb je minder voorwerpen nodig dan bij het smeden vanuit het niets. Bij wapens heb je daarnaast ook meerdere paden die je op kan gaan, zo zal je bij een Longsword bijvoorbeeld de keuze krijgen om de kant op te gaan van pure, fysieke schade, terwijl een andere tak weer de kant opgaat van een bepaald element, zoals vuur – wat weer sterk is tegen monsters die zwak zijn tegen vuur, maar zwakker is tegen monsters die resistent zijn tegen vuur.
Met bepantsering verhoog je alleen het level, waardoor je minder schade ontvangt en je resistenties zullen hoger worden. Nieuwe sets zullen echter andere Skills met zich meebrengen, dat zijn belangrijke veranderingen die jouw speelstijl totaal kunnen aanpassen. Het is belangrijk om te weten dat een Skill pas activeert als je bepantsering een totaal aan 10 geeft voor een bepaalde Skill (en 15 en 20 als er hogere gradaties van de Skill zijn). Je kan bijvoorbeeld +8 op Attack hebben op jouw bepantsering, maar dan zal je schade evenveel verhogen als +0, dit geldt overigens ook voor Skills waarin je minpunten hebt en je zwakker kunnen maken.
Bij de smid kan je ook Decorations maken, die je in je bepantsering kan plaatsen als je vrije ‘slots’ hebt om ze in te plaatsen. Heb je net te weinig punten in een bepaalde Skill om het te activeren, dan kan je een Decoration gebruiken om die boven die grens te brengen. Dit is ook een handig middel om ervoor te zorgen dat je minpunten in een Skill niet onder de -10 of -15 komen.
We kunnen helaas niet alle Skills behandelen in onze Monster Hunter Generations Tips & Tricks, want het zijn er enorm veel. We raden je daarom aan om, als je wat verder in het spel gevorderd bent, te kijken welke Skills er allemaal tot je beschikking zijn en welke het beste past bij jouw speelstijl. Welke Skills er namelijk op een bepantsering zit, heeft over het algemeen veel meer voordelen dan een hogere bescherming.
94147

Denk aan je teamgenoten in Monster Hunter Generations

De Monster Hunter-serie is al vanaf het begin zeer populair geweest online en de spelers vertrouwen er dan soms ook blindelings op dat iedereen weet wat de bedoeling is. Kijk daarom ook goed wat er in de beschrijving van de missie staat en als het niet helemaal duidelijk is, schroom niet om het aan de andere spelers te vragen of om aan te geven dat je de missie nog nooit hebt gedaan. De Monster Hunter-community is vriendelijk voor beginners, zolang ze er van op de hoogte zijn en niet voor verrassingen staan.
Gelukkig heeft Capcom ook een aantal veranderingen doorgevoerd om het samenspel tussen beginners en veteranen te verbeteren. Voorheen hadden veel wapens de irritante eigenschap dat ze andere spelers konden omgooien of zelfs in de lucht konden lanceren, wat heel vervelend is als je net bezig bent om een sterke aanval op het monster los te laten. Gelukkig is het aantal aanvallen dat zoiets veroorzaakt teruggebracht, zodat je alleen bij bepaalde aanvallen op moet letten wanneer je ze gebruikt en waar je teamgenoten staan.
De verschillende stijlen, waar we het eerder over hadden in de Monster Hunter Generations Tips & Tricks, zorgen ook voor een stuk meer samenspel tussen beginners en veteranen. Voorheen kon je wapens in drie verschillende positities verdelen: de Hammer-gebruikers stonden bij het hoofd van het monster (het wapen is gespecialiseerd om monsters bewusteloos te slaan), de gebruikers van scherpe wapens bij de achterpoten of staart en de Gunners staan op een afstand te schieten. Het werd hierdoor nogal een kluitje, helemaal aan de achterkant van een monster en de aanvallen die andere spelers omver gooiden hielpen daar ook niet mee.
Door de stijlen is er een stuk meer verdeling en heeft iedereen zijn eigen taak. Jagers die Aerial gebruiken vliegen constant over het monster heen, Adept-jagers proberen zoveel mogelijk om de aandacht te trekken, zodat ze door de aanvallen kunnen rollen. Strikers zullen weer profiteren als anderen de aandacht trekken, om ongestoord een flitsende en extreem krachtige aanval los te laten op het nietsvermoedende monsters. En gebruikers van de Guild-stijl kunnen simpelweg de oude tactieken gebruiken die al jaren worden gebruikt in Monster Hunter.
Hopelijk heb je dankzij onze Monster Hunter Generations Tips & Tricks genoeg informatie vergaard om straks goed voorbereid op pad te gaan, maar heb je nog vragen of opmerking, stel ze gerust in een bericht hieronder of in een persoonlijk bericht.