Life is Strange guide - Wij helpen je bij de belangrijkste keuzes!

Article
vrijdag, 23 juni 2017 om 16:22
xgn google image
Deze maand is Life is Strange gratis te krijgen via de PlayStation Store als je een PlayStation Plus abonnement hebt. De game zit boordevol keuzes waarvan sommigen belangrijk zijn voor het verhaal en sommige minder belangrijk. Maar wat zijn nou de 'juiste' keuzes? Wij zetten de belangrijkste in deze Life is Strange guide voor je op een rijtje!
We zetten bewust 'juiste'' tussen haakjes, omdat meerdere wegen naar Rome leiden en je de game natuurlijk geheel kan spelen zoals jij dat wilt. Toch worstelen gamers weleens met keuzes en dan kan deze guide uitkomst bieden. Let op! In deze special kunnen we niet anders dan een deel van het verhaal te verklappen uit Life is Strange. Wil je ongeïnformeerd door de game heen lopen, lees dan niet verder. De keuze is aan jou.

Ontmoet Max

In Life is Strange kruip je in de huid van Max. Haar avontuur begint behoorlijk verwarrend als je in een bos staat terwijl een enorme storm alles om je heen lijkt te verwoesten. Maar gaandeweg het verhaal zal het allemaal duidelijk worden. En onderweg krijg je ook de nodige keuzes voorgeschoteld.
Sommige van die keuzes kunnen het verloop van het verhaal flink beïnvloeden. Dus helpen wij je een handje door de allerbelangrijkste keuzes in alle vijf de episodes op een rijtje te zetten. We houden het op de allerbelangrijkste en verklappen niet alle keuzes. De game zit namelijk boordevol keuzemomenten
113912

Life is Strange guide - Nathan beschuldigen?

In episode 1 begin je dus als Max in het bos. Vlak daarna kom je in de school terecht en al snel kun je vrij rondlopen. En dan komt ook al snel de eerste belangrijke keuze voorbij. Als je in het toilet bent krijg je een vervelende gebeurtenis mee tussen Nathan Prescott en Chloe, wat later een vriendin van je blijkt.
Hierna kun je kiezen of je Nathan erbij lapt bij de schooldirecteur of niet. Hij heeft tenslotte een pistool en heeft dat ook gebruikt om mensen te intimideren. Niet echt iets wat een brave schooljongen hoort te doen.
Als je Nathan aangeeft zal je in Episode 2 geloofd worden door de schooldirecteur. En dan word je niet van school geschopt. Chloe vindt het minder leuk als je Nathan erbij lapt en je moeder zal zich later in de game zorgen om ‘je wilde verhalen’ maken. Nathan zal minder blij met je zijn.
Geef je Nathan niet aan, dan is de kans dat de directeur je gelooft in episode 2 groter en daarmee ook de kans dat je van school getrapt wordt. Nathan komt er intussen toch achter dat je gezien hebt wat er in de toiletten is gebeurd en intimideert je.
113913

Life is Strange guide - Troost je Victoria of niet?

Later in episode 1 kom je Victoria tegen en die zit er redelijk doorheen. Victoria is niet bepaald je vriendin, sterker nog ze pest je waar ze maar kan. Ze is een echte trut dus. Als je Victoria tegenkomt wanneer ze op de trappen bij de campus zit te huilen kun je wraak nemen door de spot met haar te drijven of haar troosten. Als je de spot met haar drijft zal zij vanzelfsprekend nog gemener tegen je worden. Dit leidt uiteindelijk tot haar dood.
Troosten is hier een verstandige keuze. Want wat voor trut ze ook is, wat er met haar gebeurt als je haar terug pakt verdient ze niet. Bovendien heb je er alleen maar last van als je dat doet. Troost haar, en Victoria zal wat aardiger tegen je zijn. Bovendien zal ze dan dus niet doodgaan in de game.
113914

Life is Strange guide - Kate redden

Als je het einde van episode 1 in Life is Strange nadert, zie je dat Kate lastig gevallen wordt door David, Chloe’s stiefvader. Hij is de conciërge op de school, maar zowel Max als Chloe mogen hem niet. En dat lijkt terecht. Je kunt hier kiezen om tussenbeide te komen of een foto te maken voor bewijs tegen David later in de game.
Een goede keuze hier is alleen niet het maken van de foto, maar om Kate te hulp te schieten. Hierdoor is Kate je dankbaar en komt ze dichterbij je te staan. Uiteindelijk zal Kate makkelijker te redden zijn later in de game als ze op het dak van het campusgebouw staat. Om haar te redden moet je uiteindelijk wel nog wat meer doen.
Zo moet op het dak goede antwoorden geven en ook in het gesprek met Kate wat eerder plaatsvindt moet je nog de zinvolle antwoorden geven, ofwel naar bewijzen zoeken. Als je naar de politie gaat, wordt het redden van Kate weer bemoeilijkt en als je de verkeerde antwoorden geeft zal Kate uiteindelijk zelfs van het dak springen.
113915

Life is Strange guide - Gaat Chloe dood?

Tussen de gebeurtenissen omtrent Kate en dit moment zit nog een aantal andere keuzes. Zo kun je opdraaien voor de wiet die Chloe aan het roken is, van school getrapt worden en zelfs dusdanig close worden met Chloe dat jullie kussen. En dan komt er ineens een alternatieve realiteit voorbij.
Eentje waarin Chloe niet de rebelse dame is die wiet rookt, bij het spoor rondhangt en stiekeme dingen doet. In deze realiteit ziet Chloe het leven niet meer zitten, omdat ze gebonden is aan een rolstoel. Ze vraagt Max dan ook om haar leven te beëindigen. Nu is dit een alternatieve realiteit, dus deze keuze heeft geen impact op het verhaal verder, maar we noemen deze toch.
Het is namelijk wel een behoorlijk zware keuze. Je kunt hier kiezen om haar te euthanaseren of dit te weigeren. De derde optie is proberen te negeren wat Chloe je vraagt, maar dat is misschien de minst makkelijke. Zoals al gemeld hebben deze keuzes geen impact op de verloop van het verhaal.
113916

Life is Strange guide - Frank en zijn hond vermoorden

Op een gegeven moment komen Chloe en Max in Life is Strange Frank tegen. Hij woont in een trailer met zijn hond. Bij de eerste ontmoeting bij het spoor krijg je al de mogelijkheid om Frank neer te schieten. Je bent dan alleen met Chloe als Frank de pret komt bederven. op een gegeven moment heb je een pistool vast en hou je Frank onder schot.
De keuze die je hebt is schieten of niet schieten, maar wat je ook doet, het loopt niet goed af. Als je schiet blijkt je pistool leeg en dan wordt Frank natuurlijk pissig. Als je niet schiet pakt Frank het wapen en is hij evengoed boos. Maar in dat laatste geval is Chloe ook niet zo blij met je.
Later in de game gaan Max en Chloe naar de trailer toe waar Frank woont en daar moeten ze eerst van de hond af zien te komen. Hier is een belangrijke keuze, want om de hond af te leiden kan Max een bot naar de weg of de parkeerplaats gooien. Gooi je het bot naar de parkeerplaats (een slimme keuze) dan is er niks aan de hand.
Gooi het bot naar de weg en dan zal de hond serieus gewond raken. En dan kunnen de dames de hulp van Frank wel vergeten. Heb je de hond wel verwond, dan kun je Frank niet doodmaken als Chloe later in de auto zit bij hem. Als de hond niets heeft kan deze Chloe verderop in de game bijten, maar dan is het ook mogelijk om (als je het pistool aan haar gegeven hebt) dat Chloe zowel de hond als Frank doodschiet.
113917

Life is Strange guide - Victoria in club Vortex

In dit gedeelte komen consequenties van vorige keuzes naar voren. Heb je Victoria net zo vreselijk behandeld als zij jou, dan gaat dit gedeelte niet eenvoudig worden. Het is hier namelijk de bedoeling dat je haar waarschuwt voor het aankomende gevaar. En als jullie relatie niet goed is, gelooft ze je simpelweg niet.
Als Victoria je niet gelooft zal ze je geen goed antwoord geven. En dan is het dus nog steeds de keuze om haar te waarschuwen voor Nathan of niet. Waarschuw je haar en ze gelooft je, dan gaat ze naar Jefferson voor bescherming. En die drogeert haar vervolgens en vermoord haar.
Als ze je niet gelooft, zal ze ook niet naar Jefferson gaan en dus blijven leven. En last but not least kun je ook nog kiezen om Victoria simpelweg niet te waarschuwen. Dit is dan ook een juiste keuze.
113918

Life is Strange guide - Je beste vriendin of de rest van de stad?

Aan het einde van Life is Strange komt misschien nog wel de moeilijkste keuze voorbij. Dit is de laatste keuze in de game. De hele stad ligt in puin, je hebt er een heel avontuur op zitten en dan sta je voor de keuze van de climax. Wie offer je op om de wereld te redden?
Je krijgt na een moeilijk gesprek de keuze om Chloe op te offeren of de stad. De ander zal dan blijven leven. Afhankelijk van je keuze krijg je dan een einde voorgeschoteld. Deze keuze gaan we niet voor je maken, maar wij waren er zo uit!
Life is Strange is een game die uit vijf episodes bestaat. De game is op 30 januari 2015 uitgekomen en kreeg van ons een welverdiende 8.0 in de Life is Strange review. Tijdens de E3 werd het tweede deel aangekondigd, wat een prequel wordt genaamd Before the Storm.

Populair Nieuws

Laatste Reacties