iOS 9.2 update - Alles wat je moet weten

Article
maandag, 14 december 2015 om 15:22
xgn google image
Het is alweer zo’n drie maanden geleden sinds de iOS 9 software officieel uitkwam. Apple heeft nu dan de iOS 9.2 update uitgebracht, de tweede grote update van iOS 9 tot nu toe. Over alle veranderingen en vernieuwingen die de update met zich mee brengt lees je hier!
De iOS 9.2 update is de tweede grote update van iOS 9 en bevat naast enkele bugfixes ook zeker de nodige lijst met verbeteringen en vernieuwingen. Gebruikers van iPhones, iPads en iPod Touches krijgen met deze update een veel stabielere ervaring en kunnen nog meer geoptimaliseerd gebruikmaken van de 3D Touch feature.

Op deze manier download je de iOS 9.2 update

De nieuwe iOS 9.2 update is nu te downloaden via de instellingen van je eigen iPhone, iPad, iPod Touch, hoewel deze wel de algemene iOS 9 software moeten ondersteunen. Je kunt er ook voor kiezen de software te installeren via iTunes. Je kunt de software via de volgende stappen downloaden:
Ga op je eigen toestel of Apple apparaat naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Vanaf dit punt hoef je alleen maar de stappen te volgen die op het scherm verschijnen.
Zoals gewoonlijk heb je om de iOS 9.2 update te kunnen downloaden wel voldoende geheugen nodig. De update is in totaal 264MB groot. Als je geen zin hebt om eerst apps te moeten verwijderen om ruimte vrij te maken, dan kun je de update uitvoeren via iTunes.
ios 9.2 update - backup

Altijd eerst een backup maken

Voordat je een grote update van iOS downloadt, is het belangrijk om altijd eerst een backup te maken van al je bestanden via je computer of via iCloud. Het gebeurt nog wel eens dat data of bestanden verwijderd worden na een update, dus met een backup ben je in ieder geval verzekerd van het behouden van je data.
Je kunt ervoor kiezen je telefoon of tablet aan te sluiten op de computer en simpelweg de bestanden hierop over te zetten, of je kunt het draadloos via iCloud doen. Dit gaat als volgt:
Ga naar Intellingen > iCloud > Reservekopie > Maak nu reservekopie
Een backup via iCloud is zeker een goede optie, aangezien de backup dan overal met je account bereikbaar is, waar je ook bent. Met een Wi-Fi verbinding kun je vervolgens je backup weer terugzetten nadat je de update gedownload hebt.

Wat is er allemaal vernieuwd?

Bij de iOS 9.2 update horen enkele nieuwe features, zoals verbeteringen in Apple Music en in Apple News. Bij Apple Music krijg je nu meer mogelijkheden, zoals het kunnen aanmaken van een nieuwe afspeellijst bij het toevoegen van een nieuw nummer. Ook kun je albums en afspeellijsten uit je iCloud bibliotheek downloaden door op de iCloud downloadknop te drukken. Een lijst met componisten en werken staat nu ook in de catalogus van Apple Music.
Bij de Apple News app heb je nu een nieuwe Top Stories sectie waar het belangrijkste nieuws van de dag in een oogopslag te zien is. De content hier wordt door het team van Apple beheerd. Deze feature is echter nog niet beschikbaar in Europa.
Ook 3D Touch krijgt meer integratie, namelijk in iBooks. Je kunt met de peek and pop feature nu pagina’s bekijken vanuit de inhoudsopgave, notities, bladwijzers en zoekresultaten binnen een bepaald boek. Verder heeft Siri nu ook ondersteuning voor meerdere talen en zijn enkele stabiliteitsproblemen en bugs opgelost. Bij iOS 8 hebben we updates gezien tot iOS 8.4, dus de kans is groot dat we nog enkele grote iOS 9 updates te zien krijgen voordat iOS 10 weer om de hoek komt kijken.