iOS 8.1.1 update - Alles wat je moet weten

Article
woensdag, 19 november 2014 om 15:20
xgn google image
Het is alweer een maand geleden dat iOS 8.1 is uitgekomen en ook in die versie waren nog niet alle problemen opgelost. De iPad 2 en de iPhone 4S hadden hier vooral nog erg last van een trage iOS 8 en was het erg slecht te gebruiken. De nieuwe iOS 8.1.1 update brengt hier verandering in en zorgt voor optimalisatie en stabiliteit.
De iOS 8.1.1 update is geen hele grote update zoals iOS 8.1 dat wat maar is gewoon weer een update die voor wat kleine bug fixes en optimalisaties zorgt. Voor de gebruikers van een iPad 2 en een iPhone 4S is dit een hele grote verandering, want deze update is voor een groot deel gericht op het optimaliseren van iOS 8 op deze apparaten. Er waren veel klachten over het blijven hangen van het toetsenbord tijdens het tikken tot het traag opstarten.

De iOS 8.1.1 update downloaden doe je zo

De nieuwe iOS 8.1.1 update is vanaf nu te downloaden via je eigen iPhone, iPad of iPod Touch als deze iOS 8 ondersteunt. Het is ook mogelijk om je iPhone, iPad of iPod Touch in iTunes te updaten. Het voordeel hiervan is dat je geen apps hoeft te verwijderen om je apparaat te kunnen updaten.
Wil je via je apparaat zelf de software gaan updaten dan heb je daar vaak flink wat geheugen voor nodig. Dit is vaak tussen de 1 a 2 GB aan ruimte die je vrij moet hebben om de update te kunnen downloaden, uitpakken en installeren. Het updaten kan via:
Instellingen -> Algemeen -> Software-update
Als je niet genoeg geheugen hebt en geen apps wil verwijderen kan je ook via iTunes updaten naar de iOS 8.1.1 update. Dit kun je doen door je apparaat met je computer te verbinden en iTunes op te starten. iTunes vraagt dan automatisch of je de software wil bijwerken naar de iOS 8.1.1 update als je dit nog niet gedaan hebt.

Maak voor het updaten eerst een backup via iCloud of iTunes

Let wel op dat je eerst een backup maakt op je computer of in iCloud voordat je deze update uitvoert. Zo ben je er zeker van dat je altijd een backup hebt voor als er iets mis gaat.
Mocht je dit via iCloud willen doen kun je dat op je eigen apparaat doen via:
Instellingen -> iCloud -> Reservekopie -> Maak nu reservekopie
Hiervoor moet de iCloud-reservekopie wel ingeschakeld zijn. Een backup maken via iTunes wordt in de meeste gevallen gevraagd voor het updaten naar de iOS 8.1.1 update en gaat dan vanzelf. De iCloud-reservekopie is wat ons betreft de beste optie aangezien de backup dan overal bereikbaar is en je altijd met een wifi-netwerk in de buurt je backup kunt terugzetten.

Naast het beter werken op iPad 2 en iPhone 4S zijn er ook bug fixes

Het is niet alleen maar de optimalisatie van iOS 8 op de iPad 2 en iPhone 4S waar deze update om draait. iOS 8.1 had vooral nog wat problemen met Wi-Fi, BlueTooth, opnieuw opstartende apparaten, trage AirPlay en toetsenborden die af en toe bleven hangen. Waarschijnlijk lost de iOS 8.1.1 update deze problemen op.
Helaas kwamen er na de release van de iOS 8.1.1 update ook nieuwe problemen met iMessage en FaceTime. Dit was een algemeen probleem en was op alle iOS-versies het probleem. De systeemstatus-pagina van Apple gaf geen problemen aan met iMessage, maar deze was waarschijnlijk up to date. iOS 8 was niet zo populair als vorige versies van iOS, wat hopelijk door deze updates wel gaat veranderen.