5 handige Instagram tips die je wellicht nog niet kent

Article
maandag, 23 april 2018 om 14:36
xgn google image
Veel jongeren hebben wel een Instagram account en zijn bekend met de verschillende functies binnen de app. Toch zijn er enkele features waar je misschien niet vanaf weet. Wij geven je een paar Instagram tips om het leven binnen de app een stukje makkelijker te maken.

Meerdere accounts toevoegen

Moet je voor bijvoorbeeld jouw werk een Instagram account bijhouden, dan is het mogelijk om deze toe te voegen aan je profiel. Hierdoor hoef je niet in en uit te loggen om te wisselen van profielen, maar kan dit binnen een paar klikken gedaan worden.
Om de optie in te schakelen moeten gebruikers naar hun profiel navigeren en hier op hun gebruikersnaam bovenaan de pagina klikken. Vanaf hier is dan een account toe te voegen. Wanneer de inloggegevens van dat account zijn ingevuld, hoef je telkens alleen op je gebruikersnaam te klikken om van account te wisselen.
130061

Profielactiviteit checken

Voor sommigen is het belangrijk hoeveel mensen hun profiel bekijken. Dit kan voor persoonlijke redenen zijn of wanneer je een werkgerelateerd profiel hebt. Om zo veel mogelijk inzicht te hebben in je profiel, is het handig om je huidige profiel in een Business profiel te veranderen.
Met een Business profiel krijgen gebruikers de mogelijkheid om meer activiteit van hun volgers te bekijken. Zo kunnen gebruikers zien hoeveel verschillende accounts hun bericht hebben bekeken en hoeveel procent daarvan hun volgt. Verder is ook het totaal aantal weergaven van zowel je profiel als bericht te zien.
130062

Jezelf promoten

Mocht je een serieus bedrijf proberen te promoten en een Business profiel hebben, dan is het ook handig om jezelf te promoten. Dit zorgt ervoor dat je foto op de tijdlijnen van andere mensen zal verschijnen. Hier betaal je wel een prijs voor, maar het bereik is door de promotie vrij groot.
Mocht je het een keer uit willen proberen, dan zijn de resultaten van je Instagram advertenties te checken. Er zijn rapporten, statistieken en regels te bekijken voor de advertenties. Zo is het ook mogelijk om te checken hoeveel mensen op je advertentie 'klikken' en wat een 'klik' precies inhoudt. Clicks tellen namelijk ook wanneer iemand simpelweg het geluid van een advertentie aanzet.
130063

Foto's of video's opslaan

Sinds een paar maanden is het mogelijk om foto’s en video’s op te slaan, zodat je deze later terug kan zien. Om een overzicht te maken van verschillende soorten berichten is het tevens mogelijk om een verzameling te maken. Foto’s of video’s opslaan is handig wanneer je niet wilt dat vrienden kunnen zien wat jij leuk vindt.
Om gebruik te maken van de functie hoef je alleen maar naar het gewenste bericht te navigeren en op het icoontje rechtsonder te klikken. Vervolgens wordt een foto opgeslagen en is deze terug te vinden in een optie binnen je profiel. Binnen het profiel is hetzelfde icoontje te vinden en hier zijn alle opgeslagen berichten terug te vinden.
130191

Hashtags volgen

Het is niet alleen mogelijk om gebruikers te volgen, maar ook hashtags. Dit zorgt ervoor dat je berichten van je favoriete onderwerpen in de gaten kunt houden. De functie heeft wel een handige manier om posts van een hashtag in de gaten te houden, zodat je tijdlijn niet overspoelt met berichten.
Wanneer je de hashtag volgt, zullen er namelijk alleen verhalen te zien zijn die met de hashtag zijn geplaatst. En nu zal de tijdlijn van verhalen ook niet overspoeld raken met foto’s en video’s van mensen, want de hashtag neemt slechts één plekje in gebruik. Mocht je wel de berichten willen zien, dan zul je gewoon door de hashtag moeten scrollen.

Instagram tips - Welke handigheden gebruik jij?

Dit zijn alle Instagram tips voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zorgen ze ervoor dat ze je jouw Instagram ervaring nog beter maken! Heb jij nog handigheden die je wilt delen met de rest. Laat dan vooral een berichtje achter in de reacties onder dit artikel!