Hoe overleef ik de coronatijd in 2021?

Article
zondag, 17 januari 2021 om 10:00
coronaf1584963215
Corona zorgt ervoor dat het een stuk moeilijker is om onze levens normaal te kunnen leven. Veel mensen kunnen niet werken of sporten en zijn daardoor ook een stuk minder actief. Toch kun je er op een leuke manier voor zorgen dat je toch nog een beetje bezig kan blijven tijdens deze vervelende coronatijd. Hier zijn een aantal tips.

Sportief gamen

Je zit een stuk meer thuis, dus veel van ons zitten ook een stuk meer te gamen. Waar je normaal bijvoorbeeld naar de sportschool zou gaan, besteed je deze tijd nu achter een beeldscherm. Dit kan, maar om een beetje in vorm te blijven hebben wij een paar manieren bedacht om deze twee te combineren.
Er bestaan een heleboel sportieve games. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere dag minimaal een half uurtje Just Dance of Ring Fit Adventure te spelen. Op deze manier blijf je lekker in beweging en verbrand je ook nog een beetje calorieën. Dit is niet de enige manier om fit te blijven met gamen.
Als jij bijvoorbeeld graag andere games speelt, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere keer als je doodgaat vijf tot 10 pushups of situps te doen. Als dit voor jou te zwaar is kan je de pushups op je knieën doen of tegen een tafel aan. Niet alleen kan je lekker gamen, je wordt ook nog eens sterker!
screenshot01f1583451529

Meer toewijding nodig

Natuurlijk is het voor velen hartstikke moeilijk om jezelf te motiveren tijdens deze vervelende en lastige tijd, daarom zal dit een beetje meer vastberadenheid nodig hebben dan normaal. Ook hier zijn een aantal handige tips voor.
Om te beginnen en bezig te blijven met actief zijn is het belangrijk om dit in je systeem te krijgen. Je kan dit doen door bijvoorbeeld iedere keer als je eigenlijk een Netflix aflevering wilde gaan kijken, in plaats daarvan een rondje te gaan lopen. Als je dit eenmaal een paar keer gedaan hebt, zal dit ineens een stuk makkelijker worden. Voor velen van jullie zal dit zelfs mentaal verfrissend werken. Dit soort kleine dingen zijn ontzettend goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Het begin is altijd het moeilijk, maar als je eenmaal begonnen bent wordt het allemaal een stuk makkelijker.

Denk om je slaapritme!

Als je meer gamet, doe je dit ook heel makkelijk tot laat in de avond. Je zit meer in je spel, dus je wilt lekker lang door blijven gaan. Dit raden wij toch af. Hoewel velen van jullie vaker uit kunnen slapen, is een normaal en goed slaapritme aanhouden erg belangrijk. Als het leven langzamerhand terug begint te keren naar normaal, kan het namelijk behoorlijk lastig worden om dit terug te draaien. Let daarom goed op hoe laat je gaat slapen en hoe lang je dit doet.
scwebheader 1920x1270f1582799129
Wij hopen heel erg dat deze tips jullie kunnen helpen in deze vervelende coronatijd en de rest van 2021. Gaan jullie gebruik maken van deze tips? Laat het ons weten of het geholpen heeft!

Populair Nieuws