Hitman gameplay - Wat maakt Hitman zo'n goede serie?

Article
zaterdag, 27 februari 2016 om 13:00
xgn google image
Agent 47, de man met de rode stropdas: wie kent hem niet? In het universum der games heeft hij een legendarische status bereikt en staat hij bekend als de ijzige en berekende huurmoordenaar. Het Hitman-epos staat bekend als een ijzersterke stealth-serie, maar wat maakt Hitman zo'n goede serie? Wij zochten uit wat de Hitman gameplay zo goed maakt!

5. Unieke targets

Aangezien Agent 47 een huurmoordenaar is, draait het natuurlijk om slechts één ding: de targets, de mensen die hij moet elimineren. En als de Hitman-serie ergens om bekend staat, dan zijn het wel de unieke, authentieke en vooral grappige doelwitten die je het leven moet ontnemen.
Zo werd je op een gegeven moment belaagd door een stel woeste SM-nonnen in Hitman Absolution. Nonnen in een moordgame zijn an sich al een vertoning die niet vaak voor komt, maar als ze dan ook nog eens korte rokjes en strakke shirtjes aanhebben én bewapend zijn met het nieuwste van het nieuwste, dan kom je niet meer bij.
86744

4. Grote variëteit aan missies

De ene keer moet je een nucleaire bom ontmantelen, de volgende keer moet je een bruidegom omleggen zonder dat de bruid iets overkomt en de keer daarna moet je een aanslag voorkomen. Je zou haast vergeten dat je nog doelwitten moet omleggen, want de verscheidenheid van de missies is werkelijkwaar enorm.
Deze bovengenoemde missies dateren alledrie uit eerder verschenen Hitman-games, en in Hitman Absolution bestonden de meeste missies uit het of omleggen van je doelwit of om je te verplaatsen van punt A naar punt B. Wij hopen dan ook van ganser harte dat in Hitman 2016 er weer volop verschil zit tussen de missies, want dat maakt alles een stuk leuker.
86775

3. Het moorden is eindeloos

In Hitman heb je uiteindelijk als doel om je doelwit te vermoorden. Er zijn godsgruwelijk veel manieren waarop je dit kunt doen, en elke verschillende moord vereist weer een totaal andere aanpak. In het eerste level van de bèta van Hitman 2016, moet je op een jacht infiltreren en Kalvin Ritter vermoorden, een niet zo kosjere entrepeneur. Er zijn maar liefst 13 verschillende manieren om hem om te leggen, zodat je nooit uitgespeeld raakt.
De standaard manier waarop je het makkelijkst kunt infiltreren, is natuurlijk door je te vermommen als bijvoorbeeld een bouwvakker of een beveiliger. Je kunt natuurlijk ook sluipend rondlopen en stapje voor stapje je plan uiteenzetten om je doel te bereiken. Als je bijvoorbeeld het bovengenoemde doelwit wilt vermoorden, kun je wat rattengif in het drankje van de man die Ritter gaat ontmoeten doen, hem volgen naar de WC als hij onwel wordt en hem vervolgens te verdrinken in de WC. Je vermomt je als hem en je vermoordt Ritter stilletjes, without anyone noticing.
86778

2. Humor is altijd aanwezig

Humor is altijd een belangrijk onderdeel om een game tot een succes te maken. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de Hitman-serie bekend staat om zijn humoristische scripts, doelwitten en omgevingen. Dit verbetert de sfeer in de game enorm en je zult dan ook gereggeld grinniken als je een Hitman-game speelt.
Zo had je in Hitman Blood Money eens een advertentie in de kranten die je kon inkijken na de missies, die zei:
De games zitten vol met dit soort grapjes en dat maakt de ervaring nog leuker, omdat er tussen het moorden een goede dosis humor zit.
86975

1. De vrijheid om te doen wat je wil

Vrijheid: het is het grootste goed wat wij kennen in Nederland. Helaas is die vrijheid in lang niet elke game aanwezig. Hitman kent die vrijheid gelukkig ook en het is één van de leukste dingen die je kunt doen in de game. Voor elke missie kun je weer uitstippelen wat je wilt gaan doen, en de keuzes die je kunt maken zijn enorm.
Zo kun je het level ingaan met de bedoeling om alles stealthy te doen, maar dan ergens halverwege een wachter neer te halen, zijn AK-47 afpakken en de rest guns blazing te doen. Maar wacht eens even! Je hebt ook nog een portie gif in je rugzakje zitten, misschien is het wel veiliger om die te gebruiken... Mede hierdoor heeft Hitman zo'n hoge replayvalue en blijft het leuk om te spelen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot Episode 1 in de winkel ligt op 11 maart!

Populair Nieuws