HEOS by Denon audio preview test - Puur genieten

Article
zaterdag, 20 mei 2017 om 11:30
xgn google image
Het audiomerk Denon heeft pas geleden een multiroom draadloos muzieksysteem gelanceerd, onder de noemer HEOS by Denon. Net als Bose en Sonos, haar grootste concurrenten in dit segment, kan Denon niet achterblijven. Daarom heeft het bedrijf een HEOS by Denon audio preview test gegeven in het hartje van Amsterdam.
Denon had voor de gelegenheid een oud monumentaal grachtenpand aan de Singel afgehuurd om haar HEOS productlijn te showen en om de pers de mogelijkheid te geven om de functies van de speakers met eigen oren te laten horen.
Daarbij heeft Denon de Heos AMP en de Heos Extend in combinatie met de HEOS app laten zien. Met de app ben je in staat om elke speaker te bedienen, die draadloos over je wifi-netwerk is aangesloten. Zo kun je met de ontvanger of versterker de muziek in iedere kamer beheren.
Met de app kun je meerdere voorkeursstanden aangeven; luister je liever naar radio in de ochtend of naar je favoriete Spotify playlist? Je geeft je voorkeur in de app aan met de bijbehorende geluidsinstellingen zoals het volume of de EQ. Naast radio en Spotify ondersteunen de HEOS speakers ook Deezer, TuneIN, Soundcloud en Tidal.
HEOS by Denon audio preview - AMP

De verschillende HEOS speakers

De preview was heel goed voorbereid door Denon. Medewerkers van het bedrijf hadden hiervoor speciaal een ruimte omgebouwd tot een moderne woonkamer. In de woonkamer stonden alle speakers zo aangesloten, dat we een ware 5.1 Dolby Surround ervaring voorgeschoteld kregen.
Achterin de ruimte stonden twee HEOS 3 speakers opgesteld en voorin stonden twee HEOS 1 speakers opgesteld. Onder de televisie stond de vijfde speaker, namelijk de HEOS soundbar met bijbehorende subwoofer.
Het grootste verschil tussen de verschillende speakers, is dat de HEOS 1 volledig draadloos gebruikt kan worden. Aan deze speaker kan een accu aangesloten worden zodat je tot zes uur lang muziek kunt luisteren. Daarentegen kunnen de grotere HEOS 3 speakers zowel verticaal als horizontaal gebruikt worden en kunnen deze speakers aan de muur bevestigd worden of op een paal gezet worden.
De HEOS soundbar komt met een draadloze subwoofer. In de soundbar zitten drie speakers en een HDMI in- en uitgang, zodat de soundbar met een kabel op de televisie aangesloten kan worden. Door deze setup kan de soundbar in combinatie met de subwoofer een virtual surround sound produceren.
HEOS by Denon audio preview - Soundbar

Home Cinema ervaring met HEOS

In totaal stond er voor zo’n 2.000 euro aan speakers opgesteld in de ruimte. En dit was ook te merken! De demo werd gestart met het muzieknummer Bailando van Enrique Iglesias. Door de opstelling van de speakers konden wij de locaties van muzikanten volgen en de geluiden van de menigte horen. Wel zorgde dit voor een drukke opening, die veel inging op de middenmoot van de muziek.
In de volgende demo werd een korte trailer oerwoud trailer van Dolby getoond. In deze kalme trailer hoorden we vogels rondvliegen en konden we verschillende oerwoudgeluiden per speaker horen. Door de insteek van deze trailer hoorden we precies waartoe de speakers in staat zijn met het overbrengen van hoge en lage tonen. Dit was dan ook de beste trailer die we hadden gehoord.
Er werd ook een Formule 1 teaser getoond om de diepgang en hardheid van de speakers aan te tonen. Dit was een van de weinige momenten waarop het volume echt even omlaag moest. Niet omdat het te hard was, maar omdat het te druk was. Net zoals bij een echte Formule 1 race, hoorde je auto's links en rechts langs je heen scheuren. Dit in combinatie met de piepende banden was net iets te veel.
De demosessie eindigde met een geluidsfragment uit een Transformers trailer. Deze trailer was van typische Michael Bay-proporties, dus het bevatte harde explosies, veel actie en schreeuwende acteurs en actrices. Door de drukte hoorden we actie links, rechts, achter en voor ons. Het was net een echte bioscoopervaring.
HEOS by Denon audio preview - Subwoofer

Genieten van prachtige audio

Het HEOS by Denon audiosysteem is een waardige concurrent van de draadloze systemen van Bose en van Sonos. HEOS onderscheidt zich door haar speakers en versterkers zo universeel mogelijk te maken. Zo kun je nagenoeg iedere speakerset aansluiten op de HEOS versterker en kun je de HEOS speakers gebruiken om in iedere kamer muziek te luisteren.
De kwaliteit van de HEOS 1, 3 en soundbar speakers is ook heel goed. Het geluid is niet alleen helder, maar ook heel mooi. Zo lijkt het net of je thuis in de bioscoop zit. De speakers zijn in staat om 24-bit Dolby DTS-HD audio af te spelen en kunnen draadloos gebruikt worden. Als je liever de bijgeleverde kabels gebruikt, kun je de speakers aansluiten via de aux of optische uitgang.
Op dit moment zijn de HEOS by Denon speakers die we hebben gehoord in de aanbieding bij bol.com. Zo is HEOS soundbar in de aanbieding voor 589 euro en, is de HEOS 1 in de aanbieding voor 179 euro.

Populair Nieuws