Game Awards 2016 nieuws - Alle belangrijke informatie op een rij

Article
vrijdag, 02 december 2016 om 16:23
xgn google image
De Game Awards 2016 vonden afgelopen nacht plaats en zoals altijd is het weer goed voor veel spektakel. Tijdens de Awards is namelijk een flinke hoeveelheid nieuwe trailers en releases bekendgemaakt. Om je het makkelijk te houden is hier een overzicht van al het belangrijke Game Awards 2016 nieuws!
De Game Awards is altijd een mooi evenement waar de beste games van 2016 in het zonnetje worden gezet. Naast de beste game van het jaar is er tijdens de Game Awards ook altijd ruimte voor nieuwe informatie en trailers van games. Heb je geen zin om de hele Game Awards terug te kijken? Dan is hier een overzicht van alle belangrijke informatie.

10. The Walking Dead Season 3 trailer

Eerder werd al de release van het derde seizoen van The Walking Dead Telltale Series bekendgemaakt. Tijdens de Game Awards is er een trailer van The Walking Dead: A New Frontier uitgekomen. In deze trailer maken we kennis met een nieuw hoofdpersonage genaamd Javier. In de trailer zie je hoe Javier kennismaakt met de welbekende zombies en verder zien we ook een kleine teaser van Clementine.
Dat is niet het enige nieuws van The Walking Dead: A New Frontier, die zich 4 jaar na het uitbreken van de zombie-apocalypse afspeelt. Met de première van A New Frontier worden twee afleveringen tegelijk speelbaar gemaakt. Het derde seizoen bestaat in totaal uit 5 afleveringen. Daarnaast is het mogelijk om snel een achtergrondverhaal te creëren, zodat als jij je save kwijtraakt, je nog met je eigen beslissingen verder kunt gaan.
The Walking Dead: A New Frontier komt 20 december uit voor PC, Xbox One, Playstation 4, Xbox 360, Playstation 3, iOS en Android
101788 1

9. Bulletstorm remaster

Tijdens de Game Awards is Bulletstorm: Full Clip Edition door middel van een trailer aangekondigd. Deze game is een remaster van het originele Bullestorm dat in 2011 uitkwam.
De game heeft een pre-order bonus die een nieuwe voice-over bevat. Deze is ingesproken door de originele Duke Nukem. De game, die door People Can Fly wordt ontwikkeld, komt op 7 april uit voor Playstation 4, Xbox One en PC.

101789 1

8. Prey trailer

Er zijn weer toffe beelden met uitgebreide gameplay van Prey getoond. Tijdens de Game Awards werd dit eerst gedaan door middel van een gameplay trailer. Later werd ook nog een video van 8 minuten getoond waarin je uitgebreide delen van de gameplay ziet.
De Prey reboot verschijnt in 2017 op Xbox One, Playstation 4 en PC.
101790 1

7. Telltale's Guardians of the Galaxy

Telltale games heeft nog meer nieuws in de aanbieding. Naast de trailer van The Walking Dead: A New Frontier is er ook een trailer voor de Guardians of The Galaxy Telltale game getoond. In deze trailer zie je een cassetteband door de ruimte vliegen.
Deze cassetteband is herkenbaar voor fans van Guardians of the Galaxy en komt vaak terug in de film. In de korte trailer is naast deze cassetteband ook een officiële aankondiging van de Telltale game getoond.
Net zoals de meeste andere Telltale games bevat de Guardians of The Galaxy Telltale game 5 afleveringen. De game komt uit op consoles, PC en mobiel. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend.
101791 1

6. Gratis Rocket League DLC

Rocket League gaat de ruimte in! Er komt namelijk een nieuwe gratis map die Starbase Arc heet. Op Starbase Arc speel je in de ruimte op een ruimtestation. Deze map is voor iedereen gratis te downloaden en komt op 7 december uit.
Daarnaast komt er een nieuwe DLC auto genaamd de Vulcan. Deze auto komt ook op 7 december, maar hier moet je wel 2 euro voor neerleggen.
Tegelijk met deze DLC komt er ook een nieuwe update. Deze update maakt het mogelijk om voorkeuren voor bepaalde maps te geven, zo maak je meer (of minder) kans om een bepaalde map te spelen. Ook geeft de nieuwe update je de mogelijkheid om je trainingen zelf in te delen. Rocket League heeft een pagina aangemaakt met alle details over de nieuwe update.
101792 1

5. Zelda Breath of the Wild gameplay trailer

In 2017 komt het nieuwe deel van The Legend of Zelda uit. Deze game gaat Breath of the Wild heten en komt voor zowel de Nintendo Switch als de Wii U uit.
Tijdens de Game Awards zijn er nieuwe gameplaybeelden van de game uitgekomen. Zo kwam er eerst een trailer. In de trailer is vooral te zien hoe de omgeving eruit ziet, daarnaast zie je Link de strijd aangaan met een aantal vijanden.
Dit zijn niet de enige nieuwe beelden. Tijdens de Game Awards werd er ook een video getoond waar leden van de Nintendo Tree House aan de slag gaan met de game. In deze video worden er veel nieuwe gameplay beelden getoond.
Een exacte releasedatum is tijdens de Game Awards niet bekendgemaakt.
101793

4. Halo Wars 2 trailer en Halo Wars Remaster

Xbox heeft tijdens de Game Awards nieuwe beelden getoond van Halo Wars 2. Door middel van een trailer laat Xbox het verhaal van de opkomende RTS-game Halo Wars 2 zien. In de trailer worden geen gameplaybeelden getoond. Halo Wars 2 komt uit op 21 februari 2017.
Dit is niet het enige nieuws. Tijdens de Game Awards is de Halo Wars 1 remaster aangekondigd. De game zal Halo Wars: Definitive Edition gaan heten. Deze versie van Halo Wars 1 is vanaf 20 december beschikbaar voor de spelers die Halo Wars 2 Ultimate Edition kopen. Wanneer de remaster officieel uitkomt is niet bekend.
101794 1

3. Death Stranding trailer

Fans van Death Stranding of Mads Mikkelsen konden ook genieten tijdens de Game Awards. Er is namelijk een nieuwe trailer van Death Stranding getoond.
In deze trailer zijn geen gameplay beelden getoond. Het is een animatie trailer die een mysterieus verhaal met een baby bevat. In de trailer is onder andere acteur Mads Mikkelsen en filmregisseur Guillermo del Toro te zien. Heel veel duidelijkheid over de Death Stranding geeft de trailer niet, maar er is op een mooie manier gebruik gemaakt van de setting van de game.
101795

2. Mass Effect Andromeda trailer

Tijdens de Game Awards 2016 zijn de eerste gameplaybeelden van Mass Effect Andromeda laten zien. In deze trailer is een groot deel van de nieuwe functies getoond.
In de trailer is te zien hoe jij als Ryder, ook wel bekend als de Pathfinder, op avontuur gaat om een nieuw thuis voor de mensheid te ontdekken. Tijdens dit avontuur komt Ryder in aanraking met verschillende aliens en je ziet in de trailer hoe jij met deze wezens communiceert.
Mass Effect Andromeda komt in de lente van 2017 uit op Playstation 4, Xbox One en PC.
101796

1. Overwatch is Game van het Jaar

Al die nieuwe informatie en trailers van nieuwe games zijn natuurlijk leuk om te zien, maar daar draait het eigenlijk niet om tijdens de Game Awards. Tijdens dit evenement worden prijzen uitgereikt voor games die het in 2016 goed voor elkaar hadden. Een van die prijzen is de Game van het Jaar.
De Game van het Jaar prijs ging naar Overwatch. Hierbij versloeg de game andere genomineerden Doom, Inside, Titanfall 2 en Uncharted 4. Maar dat is niet de enige grote winnaar van de avond. Wij hebben een lijst gemaakt met alle winnaars van de Game Awards 2016.
Wat is jouw Game Awards 2016 nieuws? Laat het ons weten in de comments!