E3 2017 Hardware - Gaat Xbox Scorpio de show stelen?

Article
maandag, 29 mei 2017 om 9:57
xgn google image
De E3 2017 is volgende maand al en hier worden vaak de nieuwste games onthuld. Daarnaast wordt op de E3 ook vaak nieuwe hardware getoond. In deze special hebben we een overzicht gemaakt van E3 2017 hardware die een plekje zou kunnen krijgen op de aankomende gamebeurs.

5. Super NES Mini

De Mini NES Classic Edition werd in juli vorig jaar aangekondigd door Nintendo. Deze console werd met 30 games en een HDMI kabel geleverd, zodat je op je televisie met de oude games aan de slag kon. De Mini NES Classic Edition was een enorm succes en de console was niet aan te slepen. Helaas werd de productie ervan vroegtijdig door Nintendo gestaakt, waardoor de prijzen op sites als eBay de pan uit rezen.
Vorige maand berichtten wij dat de Super NES Mini volgens betrouwbare bronnen op komst is. Naar verwachting zal deze console volgens het concept van de NES Mini geleverd worden met de games al in het geheugen. Nintendo heeft nog niets losgelaten over de eventuele release van de Super NES Mini. Een onthulling van de Super NES Mini zou zeker niet misstaan in de persconferentie van Nintendo op de E3 2017.
112166

4. New Nintendo 2DS XL

De New 2DS XL werd in april aangekondigd door Nintendo en deze nieuwe handheld komt op 28 juli uit. Er is al een aantal dingen bekendgemaakt over dit nieuwe draagbare apparaat van Nintendo. De 2DS XL heeft geen 3D optie, maar speelt wel alle games af die eerder voor de 3DS, New 3DS en DS uitkwamen. Daarnaast krijgt het apparaat een ingebouwde NFC-sensor en is het lichter en kleiner dan zijn voorganger.
De 2DS XL wordt daarnaast tegelijk uitgebracht met drie nieuwe games: Hey! Pikmin, Miitopia en Dr Kawashima's Devilish Brain Training. De 2DS XL is op dit moment al te pre-orderen in verschillende online winkels, dus als je hem meteen bij release wil hebben kun je dat nu al regelen. Wij hebben al de kans gehad om met de 2DS XL aan de slag te gaan en in onze preview kun je lezen wat wij ervan vonden. De 2DS XL komt ongeveer een maand na de E3 2017 uit, dus de gamebeurs zou een mooi moment zijn om de nieuwe handheld nog even te promoten.
112167

3. Nieuwe Nintendo Switch kleuren

Tijdens het Nintendo Direct evenement in april kondigde het bedrijf aan met gele Joy-Con controllers en battery packs te komen. Deze controllers zijn volgens het kleurenpalet van ARMS en komen tegelijk met de game uit. Aan het begin van deze maand werd bekend dat Nintendo dit jaar nog 10 miljoen exemplaren van de Switch wil verkopen. Het zou dan ook zeker helpen als Nintendo met nog meer kleuren komt voor de Joy-Con controllers en eventuele battery packs.
Er komen dit jaar nog meerdere exclusieve titels uit op de Nintendo Switch en het zou dus een goed idee zijn voor Nintendo om hier ook nieuwe kleurencombinaties bij uit te geven. Denk bijvoorbeeld aan twee Joy-Cons in de kleuren van Mario en Luigi bij de release van Super Mario Odyssey. Of aan Joy-Cons in Sonic-blauw bij de release van Sonic Forces op de Nintendo Switch. De E3 2017 is natuurlijk het perfecte moment voor Nintendo om deze nieuwe kleuren aan te kondigen.
112168

2. Meer PlayStation VR ondersteuning

De PlayStation VR werd in oktober 2016 uitgebracht, dus de aankomende E3 2017 wordt de eerste E3 sinds de launch van PlayStation VR. De VR-headset deed het zeer goed en de verkoopcijfers lagen na vier maanden al bijna op een miljoen. Aan het einde van 2017 wil PlayStation minstens 2,6 miljoen exemplaren van de PlayStation VR verkocht hebben. De verkoopcijfers zouden zeker een boost krijgen als Sony op de E3 2017 een aantal aankondigingen doet met betrekking tot PlayStation VR.
Er bestaan al verschillende accessoires voor het apparaat, dus wellicht dat we nog meer dingen te zien gaan krijgen die handig zijn bij het gebruik van de VR-headset. Ook zou een grote titel die exclusief voor de PlayStation VR uit gaat komen een welkome verassing zijn. De E3 2017 zou een perfect moment zijn voor Sony om ons meer informatie, games en accessoires te brengen voor en over de PlayStation VR

112169 1

1. Xbox Scorpio

De meest geanticipeerde hardware onthulling van de aankomende E3 is natuurlijk de Xbox Scorpio. De specificaties van de Xbox Scorpio werden vorige maand al onthuld door Digital Foundry. De Xbox Scorpio kan gezien worden als de tegenhanger van de PS4 Pro en zal dus games in hogere kwaliteit af kunnen spelen. Het is al bevestigd door Xbox-baas Phil Spencer dat de Xbox Scorpio op de aankomende E3 onthuld zal worden.
Tijdens de persconferentie van Microsoft kunnen we de onthulling van de echte naam van Xbox Scorpio en het design van de console verwachten. De specificaties zijn al bekend, maar we zijn wel benieuwd naar welke games geoptimaliseerd worden voor de Xbox Scorpio. Ook hier hopen we dus meer over te horen tijdens de E3 2017. Wat wel zeker is, is dat Microsoft en Xbox qua hardware de show gaan stelen op de E3 volgende maand.