Deze FIFA 21 bugs willen we niet zien!

Article
zondag, 12 juli 2020 om 9:00
fifa 21f1594293715
Games kunnen vrijwel niet zonder bugs worden geleverd. Mocht een release wel foutloos voorkomen, dan is dat echt een hele prestatie. Maar weet je wat ook een prestatie is? Een game afleveren die zoveel bugs kent dat je door de bugs het spel niet meer ziet. FIFA 20 had flink wat bugs en kreeg daardoor veel kritiek. Wij hopen deze FIFA 21 bugs niet te zien, want dan is de pret al snel over!
De Career Mode van FIFA 20 irriteerde gamers mateloos. Het zou niet gek zijn als er flink wat controllers door de lucht zijn gesmeten en het door mensen hun hoofd heeft gespookt om de console het raam uit te gooien. Hopelijk kent FIFA 21 niet zulke vervelende bugs.

FIFA Rating waar niks van klopt

EA’s Twitter werd rond de FIFA 20 release onder gespamd met verzoeken om de fouten te herstellen. Hashtag #FixCareerMode werd trending. De ene na de andere bug werd gespot. Zo werd na het customizen van je speler per direct de positie en de rating van je speler automatisch aangepast. Leuk is anders als er niks klopt van je rating, wanneer je het veld opgaat.
Met de ratings ging meer fout. Top teams leken moeite te hebben om de beste spelers niet permanent op de bank te laten zitten. Volgens velen maakte de AI coach van FIFA 20 er een potje van. Dit zorgde er zelfs voor dat topclubs met gemak onderaan het klassement geraakten. Velen vonden dit ongeloofwaardig. Hopelijk wordt dit geen herhalende FIFA 21 bug.
fifa 21 ps5f1593695033

Onrealistische degradaties

Sowieso vonden velen door al die FIFA bugs dat de degradaties zeer onvoorspelbaar zijn. Neem bijvoorbeeld Liverpool dat direct degradeert terwijl het anders de sterren van de hemel speelt. Als de bank vol zit met topspelers is het niet gek dat een club degradeert. Het wordt gewoon slecht gecoacht als het veld vol staat met spelers die eigenlijk geblesseerd zijn. Zelfs wanneer je de ballen verstand hebt van voetbal, merk je dat er iets niet klopt van zulke degradaties.
Deze FIFA bug is vooral irritant voor de echte voetbalkenners. Als je FIFA gewoon met vrienden speelt, of omdat je het wel eens leuk vindt om af en toe een balletje te trappen, stoor je je er al veel minder aan. Of mogelijk zelfs niet. Je kunt ook van FIFA genieten zonder de ballen verstand van voetbal te hebben. Maar zelfs zonder al te veel voetbalverstand merk je de volgende FIFA bugs wel.
fifa 21 novedadesf1592821015

Irrelevante tijdens persconferentie

Soms kunnen de interviews na de real life wedstrijden tenenkrommend zijn. Ze zijn dan van het niveau: ‘we waren goed, maar de anderen waren beter’. Er zitten natuurlijk leuke momenten tussen, maar er zijn genoeg momenten waarbij persmomenten in het echt de plank misslaan. FIFA 20 laat daarentegen zien dat het nog tenenkrommender kan.
De vragen sloegen in de ogen van veel fans letterlijk nergens op. Het ene moment speel je een wedstrijd waarbij je strijdt om niet gedegradeerd te worden, het andere moment worden er vragen gesteld over het behalen van het kampioenschap. Daarnaast miste voor velen de uitdaging binnen de persconferenties. Je kon het spelersmoraal makkelijk opkrikken met voorspelbare antwoorden.
fifa 21 coronavirusf1602683517

Penalty chaos

In real life voetbal kan er wel eens ruzie ontstaan wie een penalty maakt. In FIFA 20 hoefde die ruzie niet. Soms werd de penalty door een compleet willekeurige speler gedaan. Zo gebeurde het wel eens dat een speler al bij de penaltystip klaarstond en een beweging maakte om te schieten. Het schot bleef uit, omdat ondertussen een andere speler vanuit het niets naar de bal rent en schiet. Eerder werd hier ook al een video van gedeeld op Reddit.
Probeer als keeper dan de bal maar eens tegen te houden. Waarschijnlijk sta je zo versteld dat zulke FIFA bugs bestaan, dat je je aandacht niet eens meer bij het spel hebt. Die goal, die heb je dan sowieso tegen. Op zo'n manier wil je niet een punt krijgen of ontvangen!
fifa 21 1 1 scaledf1592552258

Rode kaarten door FIFA 21 bug?

Bij voetbal vloek je wel eens om de scheidsrechter. De emoties die loskomen horen bij het spel. Waarschijnlijk omdat je het niet eens bent met de beslissing van de scheidsrechter. Dat is je goed recht, maar in de meest gevallen heeft de scheidsrechter het gewoon bij het rechte eind. Je moet dus vertrouwen op zijn oordeel. Tenzij je FIFA speelt…
In het verleden zijn er bugs geweest (bijvoorbeeld in FIFA 20) waarbij de scheidsrechter om de meest gekke redenen een rode kaart uitdeelde. Op Reddit werd zelfs een video gedeeld waarin een speler een rode kaart kreeg voor het misschieten van een penalty. Dit willen we niet. Zien we zo zulke FIFA 21 bugs, dan verdient EA de rode kaart tijdens de FIFA 21 release.

Populair Nieuws

Laatste Reacties