Deze F1 2022 races staan nog op de planning voor de zomerstop

Article
donderdag, 23 juni 2022 om 13:00
si202203110473 newsf1649344921
Het F1 2022 seizoen gaat wel heel erg snel voorbij. De zomerstop nadert namelijk al vrij snel en dan moeten we even een tijdje wachten voor we weer nieuwe races kunnen verwachten. Het seizoen is al over een kwart, maar het daadwerkelijk tijd is voor de zomerstop zijn er nog een aantal F1 2022 races waar je naar kunt uitkijken. Deze F1 2022 races staan nog op de planning voor de zomerstop!

Update - De races worden minder

Inmiddels zijn de eerste races van de resterende planning voor de zomerstop alweer gereden. Azerbeidzjan zit er op en Max Verstappen kwam als winnaar uit de bus en een week later ook in Canada. De volgende race op de planning is de GP van Groot-Britannië.
Om ervoor te zorgen dat je overzichtelijk een overzicht hebt van de verschillende F1 2022 races die nog op de planning staan, tref je de races hier op chronologische volgorde aan. Zo kun je de races gemakkelijk in de agenda zetten. Tevens werken we dit artikel na ieder raceweekend voor je bij zodat je duidelijk kunt zien welke race aanstaande is.

1. Grand Prix van Azerbeidzjan - Gereden

De Grand Prix van Azerbeidzjan staat voor de deur. Deze F1 2022 race staat op de planning voor zondag 12 juni. Voorafgaand kun je op 10 en 11 juni alvast aanschuiven voor verschillende vrije trainingen en natuurlijk de kwalificatie. Max Verstappen, Charles Leclerc en de rest van het F1-circus hebben in totaal een zo’n tien dagen de tijd gehad om zich voor te bereiden op Baku.
Een spannende race belooft het zeker te worden. Door de zijmuren aan weerszijde van de baan komt het vaak voor dat niet alle coureurs de geblokte vlag halen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor de coureurs zelf de baan niet als een favoriet bestempelen. Fans kunnen daarentegen rekenen op een spektakel.
si202205082797 newsf1652080011

2. Grand Prix van Canada - Gereden

Een week na de Grand Prix van Azerbeidzjan staat alweer de volgende race op de planning. het betreft de race in het koude Canada. Daarvoor moeten we de klokjes vrijwel zeker gelijk gaan zetten op alternatieve tijden door het grote tijdsverschil met het land. Dat doen we alleen met liefde, want deze race bezorgt eindelijk weer wat ademruimte voor de coureurs om in te halen.
In tegenstelling tot Monaco en Baku is dit circuit wat ruimer van opzet, al is dit tevens het circuit met de gevreesde Wall of Champions. De laatste bocht van de GP van Canada staat bekend om de vele coureurs die al eens in de muur terecht zijn gekomen. Daar hopen de titelkandidaten zich dit jaar alleen niet bij te voegen natuurlijk.
si202204240611 newsf1653639087

3. Grand Prix van Groot-Brittannië

Het meest iconische circuit van het jaar komt ook nog aan bod voor de zomerstop. Natuurlijk doelen we daarmee op Silverstone, het thuiscircuit van Lewis Hamilton. Dit jaar zal het strijdtoneel extra beladen zijn door de race van vorig jaar. Toen wist Hamilton voor thuispubliek te winnen, nadat hij in de race directe concurrent Max Verstappen van de baan reedt en daar een lichte straf voor kreeg. Dit jaar is deze race op zondag 3 juli te aanschouwen.
Copse corner is de bocht waar het gebeurde, maar dat is lang niet de enige bocht die inmiddels bekend is bij Formule 1-fans. Het Britse circuit staat bekend om het grote aantal bochten, waaronder ook Club en de Maggotts-Becketts-Chapel-combinatie. Dat geeft voor Ferrari zeker veel opties, want de Italiaanse racestal doet het in de bochten dit seizoen enorm goed.
rb18 max verstappen f1 autof1644423858

4. Grand Prix van Oostenrijk

Een week na de race op Silverstone is het tijd om naar Oostenrijk af te reizen. Tenminste, voor de coureurs dan, want de Red Bull Ring is het strijdveld van de GP van Oostenrijk. Deze race bindt op zondag 10 juli plaats en zal voor Max als een thuisrace aanvoelen. Doorgaans is de race in Oostenrijk afgeladen met Oranje-fans.
Oostenrijk is namelijk de thuisbasis voor Red Bull en dat lijkt dit jaar geen uitzondering te worden. Verstappen heeft in de laatste jaren bewezen dat de Red Bull Ring één van zijn favoriete banen is doordat hij hier vaak weet te winnen. Dit jaar vallen er ook nog eens extra punten te verdienen tijdens deze race, want het is een sprintrace die op dit circuit zal plaatsvinden.
max verstappen f1 gp australief1649931642

5. Grand Prix van Frankrijk

Het Circuit Paul Richard is de voorlaatste race die we voor de zomerstop gaan zien. Helaas is dit doorgaans één van de minst-spannende races van het jaar doordat de baan niet bepaald enerverend is. De baan wordt namelijk door veel lange rechte stukken gekenmerkt en een handjevol technische bochten die allemaal niet zo spannend zijn.
In 2021 wist de GP Van Frankrijk op onverwachte wijze een spektakelstuk te worden. Vraag is alleen wel of dat dit jaar weer lukt, want toen was het strategische spel de reden dat Max Verstappen er met de winst vandoor ging. Een late stop bracht hem namelijk in de laatste rondjes van de race de eerste plek. Op 24 juli zullen we weten hoe de 2022-editie uitpakt, want dan is de race.
si202204240408 newsf1651832790

6. Grand Prix van Hongarije

Met de Hungaroring sluiten we de eerste seizoenshelft van het F1 2022 seizoen af. Het circuit staat bekend om het lastige inhalen en lijkt in dat opzicht een beetje op Monaco. Hopelijk wordt dat dit jaar wel een stukje beter door de nieuwe regels die meer opties bieden in de tweede en derde sector.
Het is dan ook goed mogelijk dat de race dit jaar een stuk spannender wordt dan voorgaande jaren. Zeker weten doen we dat alleen nog niet. Daarvoor zullen we tot 31 juli af moeten wachten. Een weekje na de race in Frankrijk wordt de laatste race namelijk gereden.

Een F1 vrije maand door de zomerstop

Daarna is het tijd voor een welverdiende pauze voor de coureurs voordat het seizoen in België weer verder gaat. Dit zal op 28 augustus pas gebeuren. Dat betekent dat je in augustus een F1 vrije maand hebt.