De 25 beste films die je in 2015 in de gaten moet houden!

Article
woensdag, 08 oktober 2014 om 17:49
xgn google image
2014 is nog niet voorbij of we kijken al uit naar de films die in 2015 uitkomen. Zo ver weg en toch zo dichtbij zijn deze 25 top films waarvan we niet kunnen wachten om ze in de bioscoop te zien met een grote bak popcorn op onze schoot.
Aangezien het nog een tijdje duurt voordat de films uit zijn is er een kans dat de releasedatum gewijzigd wordt, of zelfs dat de titel en cast enigszins veranderen. De informatie in dit artikel was up-to-date ten tijde van publicatie.

25. Hitman: Agent 47

Hitman: Agent 47 is een verfilming van de Hitman-serie spellen van Eidos. Er is nog maar weinig over het plot bekendgemaakt, maar wel is al bekend dat Rupert Friend de rol van Agent 47 op zich zal nemen. Zachary Quinto zal de rol van John Smith spelen. De film heeft geen connectie met de Hitman film uit 2007.
Hitman: Agent 47 draait 5 maart in de Nederlandse bioscopen.

24. Cinderella

Cinderella is een verfilming van het eeuwenoude verhaal van Assepoester, ditmaal gaat het om een live-action adaptatie van de klassieke Disney film. Voor zover bekend zal de film de grote lijnen van de animatiefilm volgen met één groot verschil: Cinderella zal niet cinderella heten in de film maar Ella.
Cinderella draait 18 maart 2015 in de Nederlandse bioscopen.

23. The Last 5 Years

The Last 5 Years is een verfilming van de gelijknamige musical van Amerikaanse componist Jason Robert Brown. Anna Kendrick (Twilight, Pitch Perfect) en Jeremy Jordan (Smash, Joyful Noise) spelen de hoofdrol – zij vertelt over hun relatie van eind naar begin, hij vertelt over hun relatie van begin naar eind. Een intiem liefdesverhaal over de loop van een relatie, met prachtige muziek.
The Last 5 Years draait in 2015 in de bioscoop, in de VS draait de film op 14 februari 2015 in de bioscoop.

22. Ted 2

Er is nog maar weinig bekend over Ted 2, het vervolg op Ted uit 2012, behalve dat de hoofdrollen weer door Seth MacFarlane (stem van Ted en regie) en Mark Wahlberg vertolkt zullen worden. De eerste Ted ging over de avonturen van de tot leven gekomen teddybeer en zijn vriendschap met Wahlbergs personage, die de volgende stap in zijn relatie met zijn vriendin (Mila Kunis) wil zetten.
Ted 2 draait 25 juni in de Nederlandse bioscopen.

21. The Hateful Eight

The Hateful Eight is de nieuwste film van regisseur Quentin Tarantino. De film wordt een western, die zich afspeelt na de Amerikaanse burgeroorlog. Een stel premiejagers is op zoek naar onderdak in Wyoming, maar dan raakt het stel betrokken in een zaak van verraad en misleiding. De precieze cast is nog niet bekend, wel is bekend dat Samuel L. Jackson betrokken is.
The Hateful Eight heeft nog geen Nederlandse releasedatum anders dan 2015.

20. Pixels

Pixels is een actiekomedie met een video game twist. In Pixels nemen namelijk verschillende gamepersonages uit klassieke arcade-spellen zoals Pac-Man New York City in. Ten einde raad schakelt de president van de Verenigde Staten een stel videogame-experts in om de losgeslagen personages te verslaan.
Pixels draait 6 augustus in de Nederlandse bioscopen.

19. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 is de ontknoping van The Hunger Games film-reeks. In dit deel breekt de revolutie los en nemen Katniss en de inwoners van District 13 het op tegen het de dictators van het Capitol en president Snow.
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 draait 18 november 2015 in de Nederlandse bioscopen.

18. Pride and Prejudice and Zombies

Pride and Prejudice and Zombies is het klassieke verhaal van Jane Austen met een bovenatuurlijke toevoeging: zombies! De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Seth Grahame-Smith, een parodie op het originele boek uit 1813. Naast relatiedrama moeten de klassieke personages nu om zien te gaan met een leger on-doden.
Pride and Prejudice and Zombies draait 2015 in de bioscoop, een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

17. Mr. Holmes

Mr. Holmes volgt Sherlock Holmes op leeftijd, die inmiddels met pensioen is. Hij kijkt terug op een onopgeloste zaak van meer dan 50 jaar geleden die hem nog steeds dwars zit. Sherlock Holmes wordt gespeeld door Ian McKellen, die vooral bekend is door zijn rollen als Magneto uit de X-Men films en Gandalf uit The Lord of the Rings en The Hobbit .
Mr. Holmes draait 2015 in de bioscoop, een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

16. The Fantastic Four

The Fantastic Four is een reboot van The Fantastic Four film franchise van 20th Century Fox. Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch, The Thing, Doctor Doom en Dr. Storm zijn allemaal van de partij in deze nieuwe film, waarvan het plot nog niet bekend is gemaakt. Opmerkelijk genoeg heeft het vervolg, waar verder geen informatie bekend over is, wel al een releasedatum gekregen voor 2017.
The Fantastic Four draait 6 augustus 2015 in de Nederlandse bioscoop.

15. Rambo 5

Rambo is terug! Sylvester Stallone kruipt weer eens in de huid van Rambo, ditmaal naar verluidt voor de laatste keer. In dit deel neemt Rambo het op tegen een Mexicaans drugskartel.
Rambo 5 draait 2015 in de bioscoop, een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

14. Maze Runner: Scorch Trials

Maze Runner: Scorch Trials is het vervolg op The Maze Runner uit 2014. Scorch Trials gaat verder waar The Maze Runner geëindigd is. Omdat de film momenteel in de bioscoop is zullen we niks weggeven over het plot, om het nog even spannend te houden.
Maze Runner: Scorch Trials draait in 2015 in de bioscoop, een precieze releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

13. Jupiter Ascending

De Wachowskis (voorheen bekend als de Wachowski Brothers) komen met een nieuwe sci-fi space opera waarin de aarde eigenlijk onder controle is van buitenaardse wezens en deze natuurlijk gestopt moeten worden. Mila Kunis speelt hierin de hoofdrol en is het doelwit van de Queen of the Universe, die haar een kopje kleiner probeert te maken. Verwacht veel actie, avontuur en veel Mila Kunis.
Nog even wachten, want de film draait op 5 februari in de bioscoop.

12. Taken 3

Het zit Liam Neeson niet mee: in deel een werd zijn vrouw ontvoerd, in deel twee zijn dochtertje en nu wordt hij beschuldigd van een moord die hij niet gepleegd heeft. In ieder geval betekent dat een hoop actie voor ons, en daar gaat het om. We kunnen ook weer genieten van Famke Janssen, en ander acteertalent uit voorgaande delen. De regie is weer in handen van Olivier Megaton (die ook Taken II maakte).
De film verschijnt in januari in de bios.

11. Blackhat

Michael Mann ken je misschien wel van Heat (1995) of Public Enemies (2009) en komt nu met een cyber crime film. Het gaat over een man die vrijgelaten wordt uit de gevangenis om Amerika en China te helpen bij het opsporen van een mysterieuze cyber crimineel. Chris Hemsworth (Thor) speelt hierin de hoofdrol.
Draait 22 januari in de bioscopen

10. 50 Tinten Grijs

Op Valentijnsdag kun je genieten van deze romantische, ietwat seksistische verfilming van het gelijknamige boek van E.L. James. Nee, Emma Watson gaat er niet in spelen, maar Dakota Johnson speelt de hoofdrol in dit SM-verhaal. De film wordt geregisseerd door Sam Taylor-Johnson (maakte eerder Nowhere Boy).

9. Fast & Furious 7

De laatste film van de onlangs overleden Paul Walker, die (net als in voorgaande delen) de hoofdrol op zich nam van Brian O’Connor. Autoracen en criminaliteit staat wederom centraal en Vin Diesel is ook weer terug. Het verhaal gaat over Ian Shaw (Jason Statham) die (SPOILER VOOR FAST & FURIOUS 6) wraak neemt om zijn vermoorde broer. De regie is dit keer in handen van een horrorexpert, namelijk James Wan, die we natuurlijk kennen van Saw, Insidious en The Conjuring.
De film draait op 2 april.

8. Kingsman: Sectret Service

Gebaseerd op de comicserie The Secret Service en geregisseerd door Matthew Vaugh. De film vertelt het verhaal van een ervaren geheim agent die een jonge leerling opleidt in de wereld van spionage. Het scherm wordt gevuld door onder andere Samuel L. Jackson, Mark Hamill en Michael Caine.
De film draait rond 11 februari op het grote scherm.

7. Mad Max: Fury Road

Mel Gibson is thuis gebleven en nu is het aan Tom Hardy (Bane uit Dark Knight Rises) om de rol van Mad Max zo goed mogelijk te vertolken. Het verhaal speelt zich weer af in een postapocalyptische wereld, waarin Max de beeldschone Furiosa (Charliza Theron) tegenkomt die maar als te graag de woestijn wil ontdekken.
Natuurlijk vergeet regisseur George Miller die kenmerkende auto niet, en dus zien we Max hier 15 mei weer in racen.

6. Ant-Man

Weer een Marvel-film en deze keer gaat het over Scott Lang die met een speciaal pak kan krimpen tot de grootte van een mier. Samen met zijn mentor, Dr. Hank Pym, werkt hij aan een plan de aarde te redden van verschillende gevaren. Geregisseerd door Peyton Reed (die eerder Yes Man en The Break-Up maakte), met in de hoofdrol Paul Rudd als de mierenman en Michael Douglas als zijn mentor.
De film draait op 7 augustus.

5. Terminator: Genisys

Arnie is weer terug als de T-800, maar wat hij precies gaat doen weten we eigenlijk nog niet. In ieder geval is dit het vijfde deel in de Terminator-serie en zal er weer veel actie in voorkomen. Ook speelt Emilia Clarke (Daenerys uit Game of Thrones) deze keer Sarah Conner en schrijft James Cameron (die de eerste twee Terminator-films maakte) enkele karakters uit.
De film staat gepland voor 1 juli.

4. Jurassic World

Inmiddels al tien jaar in ontwikkeling, maar Jurassic World komt volgend jaar eindelijk uit en speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen van Jurassic Park af. Het entertainmentpark Jurassic World trekt niet meer zoveel bezoekers, dus wordt er een nieuwe attractie gebouwd. Helaas gaat dit niet helemaal goed.
De film wordt geregisseerd door Colin Trevorrow en draait 11 juni in de bios.

3. Inside Out

De nieuwe Disney Pixar-film komt er eindelijk aan. Het verhaal gaat over Riley die verhuist naar San Fransico en haar emoties (blijdschap, angst, woede, verdriet en afschuw; allemaal ingesproken door een andere acteur) haar zullen leiden in dit nieuwe avontuur. Wanneer zij onderling ruzie krijgen (haar emoties, dus) gaat alles pas echt los, dus verwacht weer een leuke, zielige, grappige, serieuze film van de nummer 1 animatiestudio.
Komt op 19 juni uit.

2. Avengers: Age of Ultron

Na het knallende succes van The Avengers uit 2012 hebben we verschillende losse superheldenfilms gezien (Iron Man 3, Captain America 2: The Winter Soldier), maar nu is het weer tijd om de bende bijeen te roepen. De bekende koppen zijn weer aanwezig (Scarlett, Samjack, Robert Downey Jr.) en nemen het op tegen megaschurk Ultron; als dat maar goed gaat. De regie ligt weer in handen van Josh Whedon, dus verwacht in april weer een mooi stukje spektakel op het scherm

1. Star Wars: Episode VII

Na tien jaar mogen we eindelijk weer genieten van een nieuwe verhaal met onze favoriete Jedi’s en Siths. George Lucas heeft zijn geesteskindje ‘afgestaan’ aan J.J. Abrams, die de oude cast (Harrison Ford, Mark Hamill, je kent ze wel) weer bijeen heeft geroepen om een nieuw avontuur te beleven in de ruimte. De film speelt zich dertig jaar na Episode VI af. Abrams heeft aangegeven weinig CGI te gaan gebruiken, en zich meer te richten op het ‘echte’ werk, oftewel: mensen in pakken.
De film draait 18 december 2015 in de bioscopen.
Deze special is geschreven door Mariëlle Salh en Jelle de Wolf.