Dark Universe films - Deze monsterfilms komen er nog aan!

Article
zondag, 04 juni 2017 om 12:00
xgn google image
Universal Studios heeft recent onthuld dat er een samenhangend universum is waarin al haar monsterfilms afspelen. The Mummy geeft het startschot voor dit universum. Welke Dark Universe films je nog meer kunt verwachten in de toekomst lees je hier.
De Dark Universe is een serie films die zich net als Marvel en DC in hetzelfde universum afspelen. Het zijn ditmaal alleen geen superhelden die een wereld delen, maar monsters als mummies, vampiers en weerwolven. Universal Studios had bijna honderd jaar geleden al succes met deze karakters en probeert er nu weer leven in te pompen met deze monsters in een moderne setting. Hier kijken we vooruit op de Dark Universe films die al aangekondigd zijn.

De Dark Universe films zijn met elkaar verbonden

De films worden aan elkaar gekoppeld middels het multinational bedrijf Prodigium. Dit bedrijf staat onder leiding van Dr Henry Jekyll, gespeeld door Russel Crowe, en zoekt over de hele wereld naar de verwezenlijking van het kwaad. Prodigium staat boven de regering en kan doen wat ze wil. Ze zal iedere grens verleggen om alle monsters van de wereld op te sporen en in bedwang te krijgen en hoe dat er aan toegaat kunnen we zien in de Dark Universe films.

The Mummy

De lancering van de Dark Universe vindt plaats op 8 juni 2017, want dan verschijnt The Mummy in de Nederlandse bioscopen. Dit is een reboot van de Mummy franchise en zal Tom Cruise in de hoofdrol hebben. De mummie zelf zal gespeeld worden door Sofia Boutella, die we kennen van Kingsman. Russell Crowe zal de rol van Dr Henry Jekyll vertolken in de film.
De titulaire Mummy is een Egyptische prinses die levend is begraven en millennia lang al op wraak gezind is. Ze wordt binnenkort eindelijk opgegraven en ze is er helemaal klaar voor. In de trailers voor The Mummy zien we hoe ze op grote schaal tekeer gaat en daarbij alles op alles zet om het personage van Tom Cruise te pakken te krijgen.
The Mummy kwam voor het eerst bij Universal terecht in 1932. De mummie werd in die film vertolkt door Boris Karloff, die je wellicht wel kent als het iconische beeld voor het monster van Frankenstein. Er werden nog vijf vervolgen op deze film gemaakt voordat de serie een reboot kreeg in 1999 met Brendan Frasier. Deze laatste serie kreeg ook nog een aantal spin-offs in de vorm van de Scorpion King films.
112345

Bride of Frankenstein

De tweede film in de Dark Universe wordt Bride of Frankenstein. We zullen tot Valentijnsdag 2019 moeten wachten voordat deze film in de bioscoop draait. De enige acteur die al vast staat voor Bride of Frankenstein is Javier Bardem, die het monster Frankenstein zal spelen. In 2015 waren er geruchten dat de makers Angelina Jolie in gedachten zouden hebben voor de rol van de bruid, maar dat is tot op heden nog niet bevestigd.
Bride of Frankenstein is een speciaal voor de monster gecreëerde partner. Dr Frankenstein heeft na de problemen van het tot leven wekken van een monster spijt van zijn keuze en wil eigenlijk geen experimenten meer doen. Het is zijn mentor Dr Pretorius die hem overhaalt om een vrouwelijk monster te maken en zo het plot van deze film creëert.
Het monster van Frankenstein is al heel oud. In 1818 werd het monster voor het eerst beschreven in een boek van Mary Shelley. Bij Universal Studios worden er al sinds 1931 films over dit monster gemaakt. Bride of Frankenstein is het eerste vervolg op het origineel en wordt door velen beschouwd als kwalitatief beter dan de eerste film.
112346

The Invisible Man

Het volgende karakter dat we kunnen verwachten in de Dark Universe films is de Invisible Man. Deze rol zal Johnny Depp op zich gaan nemen. De onzichtbare man werd in het origineel getoond door hem te wikkelen in verband. Het is nog niet bekend of Johnny Depp op deze manier in de film zal zitten of dat we alleen zijn stem zullen horen.
Onzichtbaar zijn heeft zo zijn voordelen en een daarvan is dat je kunt doen wat je maar wilt zonder dat iemand je kan herkennen. Dat maakt van de Invisible Man ook een monster, aangezien hij zijn onzichtbaarheid gebruikt om moorden te plegen. Zonder ooggetuigen komt hij daar vaak genoeg mee weg zonder problemen.
Invisible Man wordt een nieuwe interpretatie van de film die in 1933 voor het eerst verscheen. De onzichtbare man werd in die film gespeeld door Claude Rains, die daarna ook in films als Casablanca en Lawrence of Arabia heeft gespeeld. De film over de onzichtbare man zou in 2020 uit moeten komen.
112347

The Wolf Man

Wolf Man wordt ook opnieuw naar het witte doek gebracht. Deze film zou oorspronkelijk in 2018 al uitkomen, maar staat sinds een tijdje op een onbekende release. Vorig jaar kwamen er geruchten naar buiten dat Dwayne Johnson eventueel het titulaire karakter zal vertolken. Deze casting is niet bevestigd en op het moment is er verder ook nog maar weinig bekend over de film.
Wolf Man is niet geheel verrassend een weerwolf. Zodra hij in een wolf verandert slaan de stoppen door en vermoordt hij mensen. In zijn menselijke vorm zorgt hij niet voor zoveel problemen. Als wolf is de Wolf Man een echt monster dat niet te stoppen is.
De originele versie van The Wolf Man verscheen in 1941 en heeft vier vervolgen gekregen, waarvan de eerste samen met Frankenstein's monster was. De film heeft een belangrijke invloed gehad op hoe we weerwolven zien vandaag de dag.
112348

Van Helsing

Een reboot van Van Helsing zit er al een aantal jaar aan te komen, maar zover durfde nog niemand het aan. De film uit 2004 staat er namelijk bekend om ontzettend slecht te zijn. Toch kunnen we in de komende jaren een nieuwe Van Helsing film verwachten. Eentje die zich afspeelt in de huidige tijd en inspiratie opdoet bij de film Mad Max.
De Nederlandse Van Helsing is een vampierjager die erg goed is in zijn werk. In de reboot zal hij geen superkrachten hebben, maar is hij een alledaagse held die de wereld van vampiers ontdoet. De reboot moet een echte horrorfilm worden omdat niemand zich gemakkelijk hoort te voelen omringd door bloedzuigers.
Van Helsing is tegenwoordig een bekend karakter, maar speelde vroeger niet zo een grote rol in de monsterfilms. Deze film zou de terugkeer van Dracula kunnen betekenen, die bij Universal al sinds 1931 voor succes zorgt.
112349

Creature from the Black Lagoon

De laatste monsterfilm waarvan we op dit moment afweten uit de Dark Universe films is Creature from the Black Lagoon. Een aantal jaar geleden wilde Universal al The Black Lagoon uitbrengen, maar deze film werd uiteindelijk geannuleerd. Nu is de monsterfilm weer in productie. Twee jaar geleden werd Scarlett Johansson benaderd voor de hoofdrol in deze film, maar haar betrokkenheid is nog niet bevestigd.
Het monster uit deze film is Gill-man, een van de klassiekers. Dit monster is half-man en half-vis. Het resultaat is een lelijk monster dat onder de schubben zit. De eerste film met dit monster werd in 1954 de wereld in geholpen en komt nu terug als een van de Dark Universe films.
We weten verder nog vrijwel niets over de Creature from the Black Lagoon reboot. Wat we wel weten is dat Jeff Pinkner, van The Amzing Spider-Man 2, het script zal schrijven en dat de screenplay komt van Will Beall, die ook de screenplay van de Aquaman op zich neemt.