Top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs en geheimen

Article
dinsdag, 09 februari 2016 om 15:07
xgn google image
Dark Souls 3 komt eraan dus genoeg reden om je voor te bereiden op deze beproevende reis. Trek je harnas aan en ga opnieuw de strijd aan met monsters uit de vorige delen. Om het maximale uit je tocht te halen hebben wij de top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs en geheimen niet vergeten te checken.
Het ene moment sta je in een vuurzee tegen titanen te vechten, terwijl je een uur laten de sneeuwkappen staat te verkennen op zoek naar een uitweg. De omgevingen van de Dark Souls serie zijn ongelofelijk divers en staan bekend om hun ingewikkelde structuur. In het spel wordt er ook veel gebruik gemaakt van backtracken, dit houd in dat je steeds weer terug kan gaan naar eerder verkende gebieden om nieuwe voorwerpen te vinden.
Dat er een hoop verborgen items en geheimen in de game te vinden zijn, met verwijzingen naar andere games, is niet verwonderlijk. Als je Loran en omgevingen opnieuw gaat doorkruisen moet je de volgende Easter Eggs en geheimen zeker weten een bezoekje brengen. Bereid je voor op de top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs!

10. Painted World of Ariamis

De Dark Souls games bevatten geen lineair pad waardoor een hoop optionele gebieden aanwezig zijn. De kans dat je een aantal van deze gebieden gaat missen, is tijdens je eerste paar walkthroughs dan ook vrij groot. Het grootste geheim gebleven gebied van Dark Souls 1 is de "Painted World of Ariamis".
Dit gebied kan je bereiken door terug te keren naar de kerkers waar je de game begon, Undead Asylum. In een van de cellen ligt een item genaamd "Peculiar Doll". Als je dit item meeneemt naar de grote kerk in Anor Londo zal je door een schilderij kunnen stappen waardoor je in de "Painted World of Ariamis" terechtkomt.
In deze optionele omgeving bevind jij je tussen de ruïnes van een oud kasteel, terwijl er een sneeuwstorm woedt. Na enig zoeken kan je hier het unieke wapen "Velka's Rapier" vinden. Echter om dit tamelijk moeilijke gebied te ontsnappen moet je een baas verslaan met de naam Crossbreed Priscilla. Deze baas kan zichzelf onzichtbaar maken, waardoor deze moeilijk game zelfs nog moeilijker wordt.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Painted World of Ariamis

9. Eierhoofd-virus

Als je de Demon Ruins doorgaat, het helse pad naar de kern van de wereld, kom je gemuteerde monsters tegen met eieren als hoofd. Jij hebt een ding gemeen met deze afschuwelijke creaties, want jij kan er ook net zo uit gaan zien!
Je kan hetzelfde virus als deze rare monsters krijgen als je door ze vastgepakt wordt. Na besmet te zijn met het virus zal je personage aan zijn hoofd blijven krabben totdat op een gegeven moment je hoofd opeens veranderd in een groot ei. Om met een eierhoofd rond te lopen heeft een groot voordeel.
Het ei zal de helft van alle zielen, de Dark Souls valuta, die je verzameld absorberen. Dit klinkt als iets negatiefs, maar als het ei eenmaal 100.000 zielen opgenomen heeft veranderd het in een mega ei. Dit gigantische ei zorgt ervoor dat er een worm uit je hoofd komt als je een trap-aanval doet.
Deze bizarheid geeft het al een plek in de top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Eierhoofdvirus

8. Darkwraith Covenant

De kans is groot dat, als je Dark Souls 1 hebt gespeeld, je nachtmerries hebt overgehouden aan The Four Kings. Deze bazen waren werkelijk een van de moeilijkste vijanden die je je kon bedenken. The Abyss, waar deze bazen zich schuilhouden, is ook nog de leefomgeving van een andere kolos. Een enorme slang genaamd Darkstalker Kaathe is namelijk in de duisternis te vinden als je terugreist naar de plaats des onheils.
Kaathe biedt je een kans aan om lid te worden van de Darkwraith Covenant, een speciale gilde waarvan weinig mensen maar af weten. De Darkwraith Covenant maakt het mogelijk om de werelden van andere mensen binnen te dringen en gevechten met de spelers aan te gaan. Wil je net zo afschuwelijk zijn als The Four Kings, dan moet je zeker deze gilde betreden.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Darkstalker Kaathe

7. Mysterieuze ketting

In het begin van Dark Souls 1 kan je een aantal beginnervoorwerpen uitkiezen. Een van deze voorwerpen is de mysterieuze ketting. Jarenlang hebben de Dark Souls spelers geprobeerd uit te zoeken waar dit sieraad voor dient, en dat is na een lange tijd eindelijk verteld door game director Hidetaka Miyazaki zelf.
Hidetake Miyazaki heeft in een interview gezegd dat hij volledig de draak steekt met iedereen die de ketting als beginnersvoorwerp gekozen heeft. Het voorwerp was namelijk een grote grap en had geen enkel doel of nut in het spel.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs mysterieuze pendant

6. Geflipte geesten

De tenenkrommende ruïnes van New Londo, vlak onder Firelink Shrine, vormen de kerkers die talloze geesten binnenhouden. Als je de kans krijgt de geesten te bestuderen, voordat je aan stukken gescheurd wordt, kan je zien dat veel van deze ronddolende zielen eigenlijk vrouwen zijn met baby's in hun armen. Deze geesten vallen aan door bliksemschichten te schieten, afkomstig vanuit het hoofd van zo'n baby. Dit alleen al zou dit verschijnsel een plaats bezorgen in de top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs.
Maar nu komt het meest vreemde van alles. Als je deze aanvallen meerdere malen blokkeert zal deze geest een unieke aanval doen die niet te blokkeren is. Mocht deze aanval jouw personage doden, dan zal de geest je lijk blijven steken met een mes, voor een lange tijd.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Kwaadaardige geest

5. Onzichtbaarheidsringen

Het lijkt onmogelijk, maar toch zijn er Dark Souls 2 spelers die het spel hebben uitgespeeld zonder dood te gaan of een kampvuur te gebruiken. Deze spelers kregen als beloning een van de twee unieke ringen die met deze moeilijke uitdaging te behalen zijn.
Door het hele spel te overleven verkrijgt de speler de "Illusory Ring of a Conqueror" die het linker wapen van de speler onzichtbaar maakt.
Door het spel uit te spelen zonder uit te rusten bij een kampvuur wordt de speler beloond met de "Illusory Ring of the Exalted". Deze ring maakt het rechter wapen onzichtbaar.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Speciale ringen

4. De wil om te leven

In Dark Souls 2 steekt er, in hoofdgebied Majula, een boek uit een boekenkast. Precies hetzelfde boek was ook te vinden in The Duke's Archives in Dark Souls 1. Het boek heeft de titel: Le désir de vivre, dat in het Nederlands "het verlangen om te leven'' betekend.
Le désir de vivre is een echt bestaand boek geschreven door Paul Acker. In de game wordt hiermee verwezen naar de staat waarin het personage zich bevind. Zo probeer je als ondode weer menselijk te worden door middel van "humanities".
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Le désir de vivre

3. Geslachtsveranderende kist

In het begingebied van het spel ligt er op het strand een open kist. Deze mysterieuze kist wordt bewaakt door twee grote mutanten die, voor personages met een laag level, veel te sterk zijn. Mocht je toch in staat zijn om deze monsters te verslaan, dan zal de inhoud van deze mysterieuze kist volledig de jouwe zijn.
Als je bij de kist aankomt blijkt dat je er in moet stappen. Als je uit pure nieuwsgierigheid toch in de kist gaat liggen, dan zal het je misschien duur komen te staan. Als je, na een kort filmpje, weer uit de kist klimt zal je op het eerste gezicht waarschijnlijk niks opvallen. Trek je echter je harnas uit kom je tot het besef dat het geslacht van je personage opeens is veranderd.
Erg vervelend als je er urenlang over hebt gedaan om een stoere man of vrouw te creëren.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Geslachtsveranderende kist

2. Unieke interactie van baas

Als je de "Crown of the Old Iron King"-DLC van Dark Souls 2 hebt gespeeld, heb je waarschijnlijk ook kennis gemaakt met de baas genaamd Sir Alonne. Deze eervolle zwaardvechter is een sterke samoerai met krachtige aanvallen. Maar wat deze baas onderscheidt van andere bazen is dat, als je hem onder de volgende criteria verslaat, hij een speciale interactie doet. De criteria waaraan het gevecht moet voldoen zijn:
  • Je mag geen schade van hem krijgen.
  • Je mag jezelf niet healen.
  • Je moet Sir Alonne binnen vijf minuten verslaan.
Als dit allemaal goed is uitgevoerd zal Sir Alonne seppuku plegen. Seppuku is een traditionele vorm van zelfmoord die bij samoerai's gebruikelijk was na verliezen van een oneervol gevecht.

1. Doorzichtig harnas

In het hoofdgebied van Dark Souls 2 woont een harnasverkoper, genaamd Maughlin the Armorer. Deze smid verkoopt je meer soorten harnassen naarmate je meer zielen bij hem uitgeeft. Als je meer dan 16.000 zielen aan hem hebt gegeven verandert zijn hele dialoog. Het mannetje wordt namelijk flink brutaal en stuurt je zacht gezegd de winkel uit.
Als je later bij de arrogante man terugkomt terwijl je 0 zielen hebt, zal hij je een doorzichtig harnas geven uit medelijden.
top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs Aurios Armor
Ben jij na deze top 10 tofste Dark Souls Easter Eggs er al helemaal klaar voor om alle geheimen van Dark Souls 3 te vinden? Dan kan je vanaf 12 april de Sherlock Holmes uithangen, als je het overleeft tenminste.

Bonus: Dark Souls in Borderlands 2

Naast easter eggs in Dark Souls, zijn er ook easter eggs over Dark Souls. In Borderlands 2 heb je in het gebied genaamd Caustic Caverns een verwijzing naar de Dark Souls serie.
Als je namelijk door een dodelijk goedje rent naar een eiland in de verte, kom je hier een weergave van Firelink Shrine uit Dark Souls 1 tegen. Een ridder genaamd Solitaire, verwijzend naar het Dark Souls personage Solaire, zit samen met een geest rond een kampvuur. De easter egg is in het bovenstaande filmpje te zien.

Populair Nieuws