Call of Duty Black Ops Story Recap - Verwarrend verhaal

Article
zaterdag, 25 april 2015 om 14:01
xgn google image
Met de trailer van Call of Duty Black Ops 3 in aantocht is het tijd om eens het geheugen op te frissen. Wat gebeurde er in Black Ops 1 en 2? Je leest het in de Call of Duty Black Ops story recap! SPOILER ALERT!
Call of Duty Black Ops is een populaire first-person shooter ontwikkeld door Treyarch en uitgebracht door uitgever Activision. Call of Duty Black Ops 1 kwam in 2010 uit en werd opgevolgd door Black Ops 2 in 2012. Het derde deel in de reeks komt dit jaar nog uit. In de Black Ops serie maak je verschillende tijdsprongen, van 1945 tot in de toekomst.
Je leest het allemaal in de Call of Duty Black Ops story recap!
black ops story

Call of Duty Black Ops 1

In de eerste Black Ops volg je het verhaal van SOG operative Alex Mason tijdens de Koude Oorlog. Op 25 februari 1968 wordt Alex Mason wakker in een interrogation room waar hij gebombardeerd wordt met vragen over een bepaald bericht. Om achter de antwoorden te komen die Alex moet geven, krijgt hij flashbacks van verschillende gebeurtenissen in zijn leven.
Eén van Mason zijn flashbacks gaat terug naar 1961, het jaar waarin hij samen met Woods en Bowman deelneemt aan Operatie 40 om Fidel Castro in Cuba om te leggen tijdens de Bay of Pigs invasie. Mason slaagt in het vermoorden van Fidel Castro en blijft achter om een blokkade te vernietigen zodat de andere kunnen ontsnappen. Tijdens deze actie wordt Mason gevangen genomen door de echte Fidel Castro in plaats van de dubbelganger die hij neergeschoten heeft.
black ops story
Alex Mason wordt overgeleverd aan de Russische Nikita Dragovich om vastgehouden te worden in een goelag kamp genaamd Vorkuta, waar hij bevriend raakt met medegevangene Viktor Reznov. Reznov is een voormalig soldaat uit het Rode Leger en verklapt aan Mason de identiteit van degenen die betrokken waren bij de martelingen van Mason, namelijk Dragovich, Friedrich Steiner en Lev Kravchenko.
Reznov heeft samengewerkt met Dragovich, Kravchenko en Dimitri Petrenko om Steiner te vinden. Tijdens de missie werd Reznov verraden door Dragovich die Steiners gecreëerde zenuwgas "Nova-6" op Petrenko gebruikte. Reznov wist het Nova-6 zenuwgas te vernietigen maar werd gevangengenomen en in de goelag Vorkuta geplaatst. Mason werkt samen met Reznov om een opstand te veroorzaken waardoor ze een poging kunnen doen om uit de goelag te ontsnappen, maar uiteindelijk slaagt alleen Mason erin om te ontsnappen.
John F. Kennedy, de president van de Verenigde Staten op dat moment, geeft Mason, Woods, Bowman en Weaver de opdracht om Dragovich te vermoorden. In november 1963 worden ze naar kosmodroom Bajkonoer in Kazachstan gestuurd waar ze een Sovjet-ruimteprogramma moeten vernietigen. De operatie verloopt chaotisch en Weaver wordt gevangen genomen en door Kravchenko in zijn linker oog gestoken. Mason, die tevens getuige is van de steekpartij, weet samen met zijn team Weaver te redden en het programma te vernietigen.
black ops story
Dragovich weet echter te ontsnappen waarna Mason de komende vijf jaar naar hem zoekt. In 1968 wordt het team naar Vietnam gestuurd om Khe Sanh te beschermen en een dossier over Dragovich te krijgen van een Russische overloper in Hue tijdens het Tet offensief. Mason vind de overloper en het blijkt Reznov te zijn. Het team dringt daarna door naar Loas om een Nova-6 zenuwgas verzending te stelen van een neergehaald Sovjet-vliegtuig.
Bij Laos worden ze echter aangevallen door golven van Vietcong- en Spetsnazsoldaten waarna ze uiteindelijk gevangen worden genomen. Alleen Mason en Reznov weten te ontsnappen maar Bowman wordt geëxecuteerd en Woods offert zichzelf op om Kravchenko te vermoorden door samen uit het vliegtuig te springen met een explosie. Zowel Mason als Reznov dachten hierbij dat Woods de actie nooit zou overleven.
Ondertussen ondervragen Hudson en Weaver Clarke in Kowloon dr. Daniel Clarke die de zenuwgas Nova-6 wist te stabiliseren. De dokter vertelt dat Steiner deel uitmaakt van de samenzwering en vertelt voordat hij vermoord wordt door Dragovich zijn soldaten de locatie van een verborgen vestiging in Mount Yamantau. Hudson en Weaver vertrekken naar de locatie om de installatie te vernietigen maar krijgen tijdens de missie een bericht van Steiner waarin hij vraagt om hem te ontmoeten op Rebirth Island.
black ops story
Hij wil uitzoeken hoe de nummers met instructies om Nova-6 gas op Amerikaanse steden te gooien gestopt kan worden en uiteindelijk gaan Mason en Reznov naar Rebirth island om Steiner te vermoorden. Nog steeds in de verhoorkamer is Mason ervan overtuigd dat Reznov de trekker over heeft gehaald en Steiner executeerde. Hudson heeft echter zelf gezien dat Mason de dader was en het blijkt dat Hudson en Weaver Masons ondervragen zijn. Hudson realiseert zich dat Dragovich Mason heeft gehersenspoeld om de nummers te begrijpen waarna Hudson besluit om Mason los te maken en hem te laten volgen.
Reznov blijkt tijdens de Vorkuta uitbraak dood te zijn gegaan en niet meer te bestaan behalve in een visioen. Het blijkt dat Mason dacht dat hij Reznov was en daarom ook dacht dat Reznov Steiner heeft vermoord. Hudson besluit nu voor een laatste keer de nummers te laten horen en zien waardoor Mason zich een Russisch vrachtschip voor de kust van Cuba herinnert met de naam Rusalka.
Het team valt Rusalka aan en Mason en Hudson vernietigen een onderwaterzender beschermd door het schip en een Sovjet-onderzeeër station die gebruikt moet worden om de Amerikaanse invasie door te zetten na de geplande Nova-6 aanval. Mason en Hudson vernietigen het nummers station en vinden uiteindelijk Dragovich in het lagere niveau van het schip. Mason en Hudson slagen erin om Dragovich te vermoorden voordat de basis wordt vernietigd. Weaver denkt dat ze gewonnen hebben maar Mason denkt daar anders over na zijn laatste gesprek met Dragovich.
70631

Call of Duty Black Ops 2

In het tweede deel van de Black Ops franchise worden twee verhalen gekruist. Het eerste verhaal speelt zich af tussen 1986 en 1989 tijdens de eerste Koude Oorlog en het tweede verhaal speelt zich af in de tweede koude oorlog in 2025. In de eerste Koude Oorlog speel je nogmaals als Alex Mason en in de tweede Koude Oorlog speel je als de zoon van Alex Mason, David die de leiding heeft over een team.
In de eerste Koude Oorlog zie je de opkomst van Raul Menendez, een narcotische terrorist en leider van Cordis Die. In 2025 en dus de tweede Koude Oorlog begin je bij een geheime locatie waar Frank Woods verstopt zit en gevoelige informatie bezit over de schuilplaats van Raul Menendez. Het blijkt dat Woods de ramp in deel 1 heeft overleefd.
black ops story

1980

Alex Mason is succesvol met pensioen gegaan in 1986 en heeft een rustig leven met zijn zeven jarige zoon David. Hun moeilijke relatie wordt nog moeilijker wanneer Alex wordt gevraagd door Jason Hudson om een opdracht in Cuando Cubango te doen. Woods is met zijn team van de radar verdwenen nadat hij Jonas Savimbi en zijn rebellen heeft geholpen. Hudson hoopt enige leden van het team te kunnen redden en uiteindelijk redden ze Woods en vinden ze de locatie van Menendez.
Tijdens de reddingsoperatie breekt er een vuurgevecht uit en weet Menendez te ontkomen. Het blijkt dat hij verantwoordelijk is voor het gevangen nemen en martelen van Woods. Aan de hand van deze informatie gaan Mason, Woods en Hudson achter Menendez aan die nu een wapen handelaar is in Zuid Afrika en Latijns Amerika. De CIA geeft de opdracht om Menendez te vermoorden in Afghanistan en Mason, Woods en Hudson vinden daar een oude bekende.
Samen met de chinees Tian Zhao vinden Woods en Mason Lev Kravchenko die de aanslag van Woods in deel 1 heeft overleefd. Door het zien van Kravchenko ziet Mason alle nummers weer en hoort de stem van Viktor Reznov. Hierna ontstaat er een interessante wending. De speler krijgt twee keuzes.
black ops story
Kravchenko wordt verhoord door de groep en de speler krijgt de optie om Kravchenko om te leggen door naar de stem van Reznov te luisteren of het verhoor af te ronden. In beide situaties legt Woods Kravchenko om en in de laatste keuze geeft Kravchenko toe dat hij samen werkt met Menendez en mensen binnen de CIA heeft. De Mujahideen die je eerder hielpen zijn in beide keuzes vrienden van Menendez en verraden Mason, Woods, Hudson en Zhao.
Het team word geslagen, vastgebonden en voor dood achtergelaten in de woestijn en twee onbekende mensen redden het team. Op dit moment word bekend gemaakt waarom Menendez een afschuw heeft aan de westerse wereld. Zijn zus is over haar hele lichaam verbrand door een Amerikaanse zakenman voor verzekeringsgeld en zijn vader is door de CIA omgelegd.
De woede van Menendez bereikt een hoogtepunt wanneer Mason, Woods, Hudson en de Panamese soldaten zijn hoofdkwartier in Nicaragua binnenvallen waarna Woods in zijn woede zijn zus vermoord met een granaat. Menendez word niet gevangen genomen door de Panamese dictator maar plant zijn wraak.
Tijdens de invasie van Panama in 1989 vangen overgelopen CIA agenten Hudson en Mason. Hierna gebruikt hij Hudson om Woods te manipuleren om Mason neer te schieten in plaats van zichzelf. In de chaos schiet Menendez Hudson dood en verwond hij Woods door hem in zijn been te schieten. Ondanks zijn mislukte wraak laat Menendez Woods en Mason leven om later wraak te nemen.
black ops story

2025

36 jaar later wordt Menendez weer de leider van de groep Cordies Die, nu een gigantische beweging met meer dan een miljoen volgers. Hij organiseert een cyberattack dat uiteindelijk leid tot een tweede Koude Oorlog. Met de informatie die David Mason van Woods heeft gekregen organiseert hij een zoektocht naar Menendez.
Tijdens de zoektocht naar Menendez ontvangt David informatie over een volgende geplande cyberattack met een apparaat dat elke computer kan hacken. Ze moeten opzoek naar een oplossing en vinden uiteindelijk Karma op de Kaaiman eilanden. Karma is echter een vrouw genaamd Chloe Lynch, een voormalig werker voor Menendez zijn olie organisatie. Tijdens de ontmoeting blijkt dat er huurlingen achter Karma aan zitten om haar te vermoorden.
De organisatie van David vind Menendez in Yemen waar een agent genaamd Farid de organisatie van Menendez weet binnen te dringen. Tijdens de missie krijgt de speler een keuze om een man genaamd Harper neer te schieten of Menendez. Als er gekozen wordt om Harper neer te schieten verdwijnt Harper verder uit aankomende missies. Kiest de speler echter om Menendez neer te schieten, dan mislukt zijn aanslag en wordt Farid omgelegd maar Harper gered en uiteindelijk Menendez gevangen genomen.
black ops story
De actie blijkt echter een dekmantel te zijn om de Verenigde Staten te hacken op het vliegtuig genaamd Barack Obama. Soldaat Salazar blijkt Menendez zijn overloper te zijn en hem te helpen om Admiraal Briggs te vermoorden. Dit is de volgende keuze voor de speler.
Als de speler ervoor kiest om de Admiraal te sparen en tegelijkertijd alle Strike Force missies heeft voltooid ontstaat er een verdrag tussen de JSOC en SDC en stuurt de SDC honderden drones om de Verenigde Staten te verdedigen tegen de gehackte drones. Menendez heeft de drones gehackt en lanceert een aanval op Los Angeles. Tijdens de aanval red Section de president door hem naar een veilige locatie te leiden.
De hack aanval komt uiteindelijk vanuit Haiti waar Menendez ook is. Afhankelijk van de keuzes van de speler zijn er verschillende eindes. Afhankelijk van het redden van personen in games, samenwerking tussen de SDC en JSOC en het redden of neerschieten van Menendez komen er verschillende cut-scenes. Check de verschillende eindes in de video boven deze pagina!

Klaar voor Black Ops 3!

Zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het Call of Duty Black Ops verhaal of is er nog wat onduidelijkheid? Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het derde deel en kijken er naar uit! Jij ook?