Black Ops 3 wiki - 10 dingen die je moet weten over de game!

Article
woensdag, 18 november 2015 om 17:50
xgn google image
Inmiddels is Call of Duty Black Ops 3 al een tijdje uit en velen van jullie zullen dan ook druk bezig zijn met het ontdekken wat er allemaal in de game mogelijk is. Om zeker te zijn dat je niks mist, hebben wij een Black Ops 3 wiki met dingen die je over de game moet weten!
In Call of Duty Black ops 3 is er weer een hoop veranderd. De nieuwe first-person shooter staat garant voor een aantal flinke aanpassingen aan de gameplay, setting en nog veel meer. In deze Black Ops 3 wiki vind je 10 vette details over de game.

10. Verplaats je als nooit tevoren

Advanced Warfare was uiteraard erg vernieuwend wat betreft de bewegingen die mogelijk waren. Met het Exoskeleton was het ineens mogelijk om een flinke dubbele sprong te maken, waardoor de vuurgevechten een extra dimensie kregen. Vooral de multiplayer is hierdoor erg snel en dynamisch bevonden.
Eerder dacht men te kunnnen verwachten dat Call of Duty Black ops 3 hierdoor een stuk minder snel zou gaan worden, omdat de double jump er dit keer niet in zit. Deze verwachting is niet helemaal uitgekomen, omdat de snelheid zich uit in veel andere elementen.
Voorbeelden hiervan zijn de spectaculaire wallruns die je in de game kunt uitvoeren en de mogelijkheid om altijd te kunnen sprinten. Call of Duty Black Ops 3 heeft genoeg te bieden, om het tempo erin te houden!
81762

9. Drie opties om zombies af te slachten

Wist je dat er in Call of Duty Black ops 3 maar liefst drie manieren zijn waarbij je de mogelijkheid krijgt om zombies af te slachten? Natuurlijk is de zombiemodus hier één van. Spelers van Black Ops 3 kunnen deze niet over het hoofd gezien hebben, want hij is dit keer uitgebreider dan ooit!
De tweede mogelijkheid om tegenover zombies te staan is Dead Ops Arcade 2: Cyber’s Avengening. Dit een kleine game modus, die in Black ops 3 verborgen zit. In de modus schiet je zombies af, maar dan van bovenaf. Zoals de titel van de minigame misschien wel doet vermoeden, is het arcade-gehalte van Dead ops 2 hoog. In de game is de Cyber Silverback dit keer de slechterik waartegen je vecht en vervangt hij de Cosmic Silverback van de eerste Dead Ops.
Ten opzichte van de vorige Dead Ops Arcade die in Black ops 2 zat, is er een aantal power-ups aan de game toegevoegd. Eén van de meest bijzondere die ertussen zit is de power-up die de speler in staat stelt de map alsnog in first-person te kunnen spelen.
Om Dead Ops Arcade 2 te ontgrendelen, zul je allereerst je Safehouse moeten ontgrendelen in de campaign modus. Hier log je in op de Data Vault computer, waar je optie genaamd emblem aanklikt. Wanneer je vervolgens op de knop drukt waarmee je springt, ontstaat het Dead Ops Arcade 2 menu!
Tot slot is het ook mogelijk om de campaign modus van de game volledig met zombies te spelen. Tover al je vijanden in de zogeheten Nightmare campaign om in een leger van ondoden! Om deze feature te activeren moet je de campaign modus eerst volledig hebben uitgespeeld.
81763

8. Futuristische wapens in de Tweede Wereldoorlog?

Het is inmiddels al een tijd geleden dat wij gewend zijn om Call of Duty games te spelen in een oude setting. Toch bevind je in Call of Duty Black ops 3 weer eventjes in Bastogne gedurende de Tweede Wereldoorlog, waar je ineens in een veldslag terecht komt.
Gehuld in je hypermoderne uitrusting en futuristische wapens speel je deze slag na. Wanneer je het verhaal dus op Nightmare modus speelt, speel je deze missie tegen nazi zombies, hoe cool is dat?!
81764

7. Er staat een Nederlander op de officiële soundtrack!

De officiële soundtrack van Call of Duty Black Ops 3 is ook iets om bij stil te staan. Deze wordt namelijk onder andere verzorgd door de Nederlandse DJ en producer Afrojack! Het nummer heet Unstoppable en bestaat vooral uit bonkende beats en een catchy synth.
De samenwerking tussen de DJ en Activision is geen toeval te noemen. Afrojack is in zijn drukke leven namelijk niet alleen met muziek bezig. Ook is hij van jongs af aan erg geïnteresseerd in games. Hij ziet het dan ook als een jeugddroom die uitkomt om op de playlist van een Call of Duty game te mogen staan.
81765

6. Speel voor het eerst de hele campaign co-op!

Voor het eerst in een Call of Duty game is het mogelijk om een campaign modus in co-op te spelen. Deze modus kan met twee personen split screen doorlopen worden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met maximaal vier spelers via system link met twee Xbox One consoles aan de slag te gaan. Daarnaast is het uiteraard mogelijk het campaign avontuur online aan te gaan.
Wanneer er mensen worden toegevoegd in de co-op campaign, zal de AI van de tegenstander gelijk schakelen, zodat de co-op campaign ook op die manier leuk blijft. Het leuke aan het coöperatief spelen van de campaign is vooral dat de tactische aspecten die in Black Ops 3 zitten, een stuk beter tot zijn recht komen, omdat je dit in teamverband met anderen kunt afstemmen.
81766

5. Overal zitten teddyberen verstopt!

De teddybeer is een begrip in veel Call of Duty games. Sinds Call of Duty: Finest hour is de teddybeer een veelvoorkomende easter egg in de gamereeks. Dit kan bij Call of Duty Black Ops 3 niet ontbreken.
In de Nightmare campaign is het mogelijk om teddyberen te verzamelen op 52 locaties. Het is een flinke klus om alle knuffels te pakken, want als je in de tussentijd doodgaat, wordt deze data niet opgeslagen. Het is jammer dat wanneer je de moeite gedaan hebt, er verder weinig gebeurd, of ontgrendeld is.
81767

4. Nog veel meer easter eggs!

We hebben het net al over de teddyberen hadden die in bijna Call of Duty games terugkomen, maar de games zitten vol met met andere toffe easter eggs. In eerdere Call of Duty games zagen we onder andere verborgen verwijzingen naar The beatles, de presentatoren van Top Gear en ontwikkelaar treyarch zelf.
Ook Black ops 3 heeft gave easter eggs in het spel verborgen! Die in de map Nuketown, bijvoorbeeld. Hierin komen de paspoppen op wonderbaarlijke wijze tot leven als je de armen van de romp af schiet. Voor meer gave Black Ops 3 Easter Eggs kun je deze special checken!
81768

3. Uiteenlopende specialiteiten

Met de voorgaande Call of Duty games had je een standaard soldaat, waar je zelf alle specialiteiten aan kon hangen. In Call of Duty Black Ops3 zit dit wel even anders. De keuze is er nog steeds, maar deze is onderverdeeld in negen specialists. Deze hebben ieder een speciale vaardigheid en een wapen, waarmee zij zichzelf onderscheiden.
Zo hebben we de Specialist Ruin, die met zijn Gravity Spikes hard op de grond kan slaan en een schokgolf naar de tegenstander toe kan opwekken. Met zijn specialiteit Overdrive kan hij zich sneller door de maps verplaatsen. Specialist Seraph heeft de annihilator als wapen. Dit is een soort revolver dat enorm veel schade aanricht.
Ben je benieuwd naar andere specialists? Bekijk onze Black Ops 3 multiplayer special!
81769

2. De stemacteurs in Black Ops 3

In Advanced Warfare was het erg bijzonder dat een bekende acteur als Kevin Spacey een rol speelde in een Call of Duty game. De oplettende gamer heeft kunnen zien dat er in Call of Duty Black Ops 3 wederom bekende acteurs te herkennen zijn.
Katee Sackhoff die onder andere bekend is als Captain Kara 'Starbuck' Thrace uit Battlestar Galactica, vertolkt in Black Ops 3 de rol van Sarah Hill. Ook zat Christopher Meloni die te herkennen is uit de series True Blood en Law and Order: Special Victims unit, in de campaign modus van de game als John Taylor. Dr. Yousef Salim werd in Black Ops 3 gespeeld door Tony Amendola, bekend van The Mask of Zorro, de science fiction serie Continuum en Once Upon a Time.
81770

1. Maak online Stappen

In Black Ops 3 is het belangrijker dan ooit om ook online je strepen te verdienen. Wanneer je in levels stijgt krijg je een unlock token, waarmee je uiteindelijk alle wapens, perks, scorestreaks en vaardigheden van specialists mee kunt ontgrendelen.
Om deze punten sneller bij elkaar te sprokkelen is er een aantal handige tips. Het is bijvoorbeeld raadzaam om wanneer je een online potje speelt, verschillende wapens te gebruiken. Het is logisch dat je na verloop van tijd een favoriet wapen krijgt in de game, maar als je zorgt voor afwisseling krijg je er meer punten voor. Meer tips kun je in onze Black Ops 3 tips & tricks special.

Populair Nieuws